Ce se întâmplă, de fapt, în R. Moldova?

sandu alegeri

Ultimele sondaje ale puterii, pe lângă Maia Sandu și PAS, ni-l arată mare și tare pe Renato Usatâi.
Tot lui Renato îi acorda mare atenție, acum trei ani, la ultimele alegeri, dacă nu ați uitat, nimeni altul decât ambasadorul SUA la Chișinău, care-l vizita pe interlop chiar la „sediul partidului”, ignorând segmentul românesc, unionist din RM.
Prin urmare, se reia prepararea interlopului, din toate ungiurile, pentru menținerea actualei guvernări și a „cursului nostru spre UE”.
Nicidecum spre România.
Și nicidecum unioniștii în față!
Doar „națiunea civică moldovenească”.
Și doar cu biserica rusă din RM în frunte cu mitropolitul Vladimir, care, odată cu demararea campaniei electorale, a ieșit cu „hulubașul păcii” în mâini pe rețelele de socializare.
Iar unii dintre noi, credulii și naivii, ne tot cruceam a înțelege: de ce și pentru ce milostiva noastră fată din pădure (era să zic Scufița Roșie!) a mers cu cei 25 000 de Euro în coșuleț exact la biserica rusă a lui Vladimir, „hulubașul păcii”: https://secareanu.wordpress.com/…/maia-sandu-a-oferit…/ (Apropo, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din Nișcani, Călărași, unde au fost vărsați banii, promovează „ruski mir”, chiar dacă este și cetățean al României încă din 1996, în timp ce mătușa Doamnei Președinte Maia Sandu, sora mamei ei, Doamna Nina Elisei, locuitoare a aceleiași localități, la care Doamna Președinte merge ca la ea acasă, este chiar mâna dreaptă a parohului, ea având misiunea de prescurăreasă, adică persoana care se îngrijește de coacerea prescurii. Pentru cei care se întreabă de unde această dragoste subită a Președintei Maia Sandu pentru pădure, vom preciza că tot la Nișcani locuiesc și doi verișori ai ei, Ion și Mihai Elisei, consilieri în sat și la raion, unul dintre ei, Mihai, fiind chiar șef pe păduri la Călărași, ajuns în această funcție în perioada de când verișoara sa a fost aleasă ca șef al statului, iar cel de-al doilea, Ion, fiind responsabil cu drumurile la Strășeni)?

Ștefan Secăreanu