Regimul Maia Sandu consolidează partida rusească și ideologia moldovenistă în spațiul din stânga Prutului

sandu alegeri

Ștefan Secăreanu:

Regimul Maia Sandu face mare tam-tam cu „integrarea europeană”, cu referendumul în acest sens, dar continuă să sprijine, inclusiv financiar, structura bisericească rusească, de ocupație, din Republica Moldova.
Astfel, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, suntem anunțați că Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a donat 25 000 de euro, valoarea unui premiu oferit ei, unei biserici din cadrul așa-zisei „Mitropolii a întregii Moldove”, supusă Patriarhiei de la Moscova! Este vorba de Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva” din satul Nișcani, raionul Călărași.
După cum ni se spune, „decizia a fost luată în urma demersului Consiliului parohial, care a solicitat sprijin pentru reparația acestui monument istoric”.
În legătură cu asta, vom preciza că toate bisericile de pe teritoriul Republicii Moldova sunt „monumente istorice”!
Dar cea mai mare parte din acestea se află până azi sub ocupație rusească, ele fiind ocupate din 1944, cu forța armelor, de către regimul criminal sovietic, care a scos preoții români din altare, arestâdu-i și împușcându-i.
Iar aceste crime abominabile au fost săvârșite prin instalarea unei alte structuri bisericești, străine și anti-românești, structură necanonică în spațiul nostru cu titlul „Mitropolia întregii Moldovei…”, care funcționează până astăzi, până mai bine de treizeci de ani de la dispariția URSS-ului, fiind sprijinită de atunci încontinuu de toate guvernările anti-naționale și pro-rusești, inclusiv de actuala guvernare în frunte cu Președinta Maia Sandu!
Ultima dovadă, cea mai concludentă, în acest sens este exemplul arătat mai sus de sprijinire financiară de către Maia Sandu a unei biserici din Patriarhia Rusă, cea care promovează războiul și omuciderea pe teritoriul Ucrainei!
Singura biserică canonică în spațiul istoric al Basarabiei este Biserica Ortodoxă Română, reprezentată de Mitropolia Basarabiei, de la a cărei înființare se vor împlini, în 2025, 100 de ani, Mitropolia Basarabiei reactivată, după ocupația sovietică, acum 32 de ani, și ai cărei ierarhi, preoți și credincioși se roagă pentru unitatea poporului român și condamnă războiul și omuciderile „binecuvântate” de Patriarhia de la Moscova.
Dacă nu a oferit premiul primit de ea unei biserici a neamului și canonice în acest spațiu, credeam cel puțin că Președinta Maia Sandu va convinge Consiliul parohial de la Nișcani și preotul de acolo să inițieze, mai întâi, procedurile de trecere a parohiei respective la Mitropolia Basarabiei, pasul dat constituindu-se în condiția hotărâtoare de acordare a celor 25 000 de euro.
Nu a fost să fie!
Asta ne face să credem că gestul Președintei Maia Sandu de sprijinire financiară a unei biserici din cadrul Patriarhiei de la Moscova este unul deliberat și menit să consolideze partida rusească și ideologia moldovenistă în spațiul din stânga Prutului