ONU adaugă Israelul pe lista țărilor care au comis crime împotriva copiilor

Hazaria

În opt luni de atacuri asupra Gazei, și-au pierdut viața peste 13 mii de minori.

Anunțul includerii Israelului pe lista țărilor și organizațiilor militare care au comis crime împotriva copiilor vine la o zi după atacul israelian asupra unei școli înființate de ONU în Fâșia Gaza, în urma căruia au fost ucise 40 de persoane, între ele și minori.

Partea israeliană a susținut că unitatea era folosită de gruparea Hamas și că a luat măsuri pentru limitarea victimelor civile.

În raportul ONU este menționată și Hamas, pentru uciderea și răpirea de copii, în timpul atacurilor din 7 octombrie, în care au murit circa 1.200 de israelieni.

Documentul se referă la uciderea, mutilarea, abuzarea sexuală, răpirea sau recrutarea copiilor, precum și la atacarea școlilor și spitalelor și a fost întocmit de reprezentantul special al Secretariatului General pentru copii și conflicte armate.

Rolul său este de a descuraja părțile să folosească violența împotriva minorilor, explică The Guardian.

Emisarului ONU pentru Israel, Gilad Erdan, s-a declarat “șocat și dezgustat” de decizia Organizației Națiunilor Unite, pe care a numit-o “rușinoasă”.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a comentat că ONU “s-a adăugat pe lista neagră a istoriei atunci când s-a alăturat celor care îi susțin pe criminalii Hamas”