Despre „conflictul armat” din 1992” şi poziția struțului la Ministerul Educației

sandu alegeri

Octavian Țîcu

⚡️Pe data de 22 februarie 2024, în ajunul comemorării Zilei de 2 martie, Ministerul Educației a emis o circulară în care cere „organizarea în perioada 26 februarie-2 martie 2024 a Săptămânii Memoriei şi Recunoştinței celor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității şi independenței Republicii Moldova”. Parcă-i bun. Dar nu chiar.
– Dacă te uiți la declarațiile Preşedintelui Maia Sandu cu privire la situația din Ucraina, atunci vedem „Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei”, „Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, etc. Adică acum Rusia este brutală şi agresivă împotriva Ucrainei, iar în anul 1992 n-a fost deloc, a fost un „conflict armat”, dar nu ştim între cine şi cu cine.
– Întreb ministrul Perciun şi pe cei de la Ministerul Educației – cine cu cine s-a „conflictuit” în anul 1992 pentru integritatea şi independența Republicii Moldova?
– Lăudabile cuvintele tari şi de susținere față de „războiul brutal şi agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei”, dar în anul 1992 oamenii noştri au murit la Nistru tot într-un război brutal şi de agresiune al Federației Ruse împotriva integrității şi independenței Republicii Moldova