Un rapsod al plaiului – Igor Vieru – 100 de ani de la naștere

Igor Vieru

La 26 decembrie 2023, în cadrul unei noi ședințe a Salonui de artă, a avut loc Masa rotundă „Un rapsod al plaiului – Igor Vieru – 100 de ani de la naștere”. Biblioteca Națională a Republicii Moldova a organizat în memoriam Igor Vieru, eveniment cu discuții privind activitatea didactică și creației maestrului Igor Vieru.
🎨În cadrul evenimentului a fost expusă o expoziție de 18 tablouri din primii ani de creație, schițe pentru Ex-Libris-ul personal al protagonistului și circa 60 de schițe de tablouri și ilustrații de carte din colecțiile familiei și rudelor (în premieră).
ℹ️ Invitați participanți: Florina Breazu, Președinta Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova; Tudor Stăvilă, dr. în studiul artelor ; Constantin Spânu, dr. în studiul artelor ; Eleonora Brigalda, dr. în studiul artelor; Leonora Sâdnic, critic de artă; pictorii A. Colîbneac, Fl. Leancă, A. Gherasimov, D. Șibaev etc.; membrii familiei Vieru.
ℹ️ Expoziția poate fi vizitată până la 10 ianuarie 2024, sala de lectură Colecția de Arte și Hărți, blocul II, etajul 1 (str. 31 august 1989, 78)

Ar putea fi artă

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane studiind, masă şi text

Ar putea fi o ilustraţie cu text