Comunicat de presă: AmCham Moldova a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Conferinței Managementul Resurselor Umane

AmCham Moldova Conf HRM

Peste 200 de profesioniști în gestionarea forței de muncă din țara noastră s-au întrunit joi, 23 noiembrie, la Chișinău, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Conferinței Managementul Resurselor Umane.

„Prioritatea numărul unu în acest domeniu este inversarea exodului actual al forței muncă prin înarmarea managerilor de personal cu strategii care ar face această misiune posibilă”, a menționat în deschiderea conferinței Mila Malairau, directorul executiv al AmCham Moldova.

„Lucrurile nu se vor schimba peste noapte, iar pentru a fi pregătiți de provocările ce urmează e nevoie să ne gândim deja cum putem face rost de angajați din altă parte”, a remarcat Vasile Tofan, partener senior la Horizon Capital.

Potrivit vorbitorilor, pentru a aduce înapoi moldovenii plecați la muncă peste hotare este nevoie de o creștere consistentă a economiei, lucru care poate fi realizat pe parcursul a zeci de ani.

Totodată, pe fondul insuficienței actuale de cadre, rămâne prioritară atragerea oamenilor în echipă, dar și crearea unor condiții de muncă potrivite pentru a-i motiva să rămână și să fie eficienți.

Evenimentul a reunit 15 speakeri cu renume mondial din SUA, Austria, Turcia și România, precum și de la unele dintre cele mai de succes companii din țara noastră.

Scopul conferinței este de a contribui la promovarea ideilor inovatoare și la formarea unor profesioniști în resursele umane cu gândire strategică în ceea ce privește crearea de organizații centrate pe oameni.

Conferința Managementul Resurselor Umane este organizată de AmCham Moldova cu susținerea partenerului premium: maib, a sponsorului general: Rabota, precum și a Efes Moldova, Infodebit, Orange Moldova, PwC Moldova, AWS.

Pentru detalii: Elena Buzu, director adjunct AmCham Moldova, 068365777