COLOANA A CINCEA, SEPARATIȘTII ,, PROEUROPENI” ȘI REUNIFICAREA

Andrei Groza

Andrei Groza:
Cunoaștem cu toții că coloana a cincea susținută deschis de Moscova este categoric împotriva Reunificării celor două state românești, la fel, și integrării europene a Republicii Moldova.
Separatiștii ,,proeuropeni” pledează pentru ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene, însă resping Reunificarea ca cea mai corectă, logică și rapidă cale de integrare europeană a românilor din stânga Prutului.
Combatanții coloanei a cincea sunt plătiți de Moscova, iar separatiștii ,,proeuropeni” se tem că vor pierde funcțiile bine plătite și posibilitatea de a se folosi în continuare de privilegiile nemeritate.
Ce au comun aceste două coloane?
Ambele calcă în picioare Idealul națiunii române de a avea un singur stat național. Prima face acest lucru deschis, a doua – camuflat.
Nimănui nu-i trebuie în Uniunea Europeană, două parlamente românești, doi președinți de state românești, două guverne românești, două curți constituționale românești, câte doi ambasadori români în fiecare stat european ș.a.m.d., decât separatiștilor ,,proeuropeni”.
Cu toate acestea europenii, constatând lipsa unei mișcări unioniste organizate și, totodată, puși în fața expansiei militare deschise a Rusiei, nu au altă variantă decât de a-i accepta pe separatiștii ,,proeuropeni” .
În această situație, nouă, unioniștilor nu ne rămâne decât să le dovedim europenilor, în 2-3 ani, că suntem, că suntem destul de mulți, că suntem organizați și să le cerem să ne accepte dorința noastră, a tuturor românilor, de a avea un singur stat românesc european.
Suntem siguri că Uniunea Europeană, nu va fi împotrivă. Împotrivă vor fi coloana a cincea și separatiștii ,,proeuropeni”.