A fost lansată Asociația Obștească “Female Support Force”

Andries Sv

În Moldova a fost lansată Asociația Obștească “Female Support Force”, care va veni cu soluții concrete pentru problemele femeilor refugiate din Ucraina dar și pentru femeile din Republica Moldova aflate în situații de criză. Asociația a fost creată de un grup de ucrainence cu suportul Asociației Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova – “Abilități Europene Fără Limite”, cu în contextul proiectului „Împreună Mai Puternice” implementat cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF).

La evenimentul de lansare au fost prezenți mai mulți oficiali, printre care și ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova.

Scopul organizației este de a veni cu răspunsuri și soluții la nevoile mai puțin evidente ale comunității ucrainene și de a le ajuta pe femei să se adapteze cu succes la viața pașnică. De asemenea, vor fi promovate integrarea, schimbul multicultural, antreprenoriatul, parteneriatele și apărarea drepturilor femeilor aflate în situații de risc.

În cadrul evenimentului de lansare a asociației, au fost organizate paneluri de discuții la care au participat reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului Republicii Moldova.

Evenimentul a fost realizat în contextul proiectului „Împreună Mai Puternice”, implementat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF).