Forumul Național al Cadrelor Didactice

Forum cadre didactice

Circa 400 de învățători, profesori, cadre didactice de sprijin, manageri școlari și tineri specialiști s-au adunat împreună, sâmbătă, 7 octombrie, pentru a participa la un forum național, organizat de Președinția Republicii Moldova împreună cu Ministerul Educației și Cercetării.

„Cred că fără educație, o țară nu poate crește, nu poate fi nici liberă, nici puternică, nici dezvoltată. Educația pe care o oferim copiilor azi va influența calitatea vieții generațiilor viitoare, dar și capacitatea statului de a ne asigura nouă, tuturor, condiții bune de viață în deceniile care vin”, a declarat Maia Sandu, Președinta țării.

Profesorii au avut ocazia să discute și cu Mircea Miclea, invitatul special al evenimentului. Mircea Miclea este autor, psiholog, educator, antreprenor, ex-ministru al Educației în România, întemeietor al Școlii psihologice cognitive.

„Am ales astăzi să vorbim despre o problemă fundamentală – Ce predăm atunci când predăm în fața copiilor? Cred că predăm patru lucruri: un anumit conținut, o metodă de învățare a acelui conținut, o atitudine față de el și o modalitate de a exploata această cunoaștere”, a afirmat Mircea Miclea.

Participanții la forum au abordat subiecte actuale ce țin de activitatea cadrelor didactice din toată țara. Printre acestea se numără inovațiile educaționale, incluziunea în școală, educația prin artă, precum și bunele practici din Republica Moldova și din alte țări.

Forumul Național al Cadrelor Didactice își propune să devină o tradiție anuală, organizat la început de an școlar.