CURIOSUL

constantin-miu

Const. MIU

Dintre toate, doar fata lu’ Marina Cochilescu e cea mai tare la compunere!
Fusese la toate olimpiadele de limbă și comunicare: faza pe școală, cea locală, la faza județeană, zonală și – ani la rând – la faza națională, ba chiar la toate concursurile posibile și imposibile de creație. Luase atât de multe diplome de participare, că mama a fost nevoită să le afișeze pe casa scărilor vilei cu șase etaje!
Încântată de performanțele fiicei, Marina a dat dispoziție soțului să pună diplome înrămate pe toții pereții de la baia fiecărui etaj. Îi ceruse lui Cipinel să le vadă acolo, pentru că citise un articol publicat în revista CASA DE LUX, în care un specialist spunea că în urma studiilor făcute, asemenea diplome au efect diuretic și sunt numai bune în combaterea constipației. Cipinel însă era disperat: ori de câte ori se uita la ele (chiar și de 3, 4 ori pe zi), avea erecție…
Pentru anul acesta, fata i-a spus mamei că are de gând să participe la olimpiada de Educație pentru sănătate, căci numai la această materie se pune accent pe imaginația creatoare. După un drum lung și obositor, la întoarcerea acasă de la Copăcenii din deal, unde avusese loc faza finală, a povestit că subiectul de creație fusese formulat în conformitate cu recenta directivă UE, pentru educație. Omul nou –super erou!
La sfârșitul poveștii sale, expuse pe o mie de pagini, premianta a notat că Făt Frumos – acest om nou și super erou –, după atâtea cazne la care a fost supus de zmeu, nu și-a mai omorât dușmanul, pentru că – nu-i așa – copiii nu trebuie educați în spiritul vendetei, al violenței oarbe, care duce la crimă pasională, ci să cultive iubirea de aproapele. Așa că, în lucrarea ei, fata a imaginat o nuntă ca-n povești, în care Făt Frumos ia zmeul de nevastă.
Le-a mai spus părinților că va trebui să se-ntoarcă, de astă dată la București, unde povestea ei va prinde viață într-un mega show, difuzat la un post de televiziune. Ea va fi regizorul. Are voie să-și aleagă personajele, dar care vor trece printr-un casting.
Marina și Cipinel s-au arătat încântați de veste și au zis că vor să participe și ei, că doar va fi un show al familiei. Ajunși la fața locului, cei doi fericiți părinți au fost acceptați.
Marina învățase pe de rost cele două roluri. Nu se hotărâse încă ce va fi: ei îi plăceau replicile lui Făt Frumos, dar și cele ale zmeului credea că i se potrivesc.
I-a spus lui Cipinel că nu are rost să se bosumfle. Nuntă să fie, dacă ei n-au avut parte de un asemenea spectacol! Și dacă stă să se gândească mai bine, parcă mai bine îi stă lui să fie nevasta lui Făt Frumos. Să vadă și el, curiosul din fire, cum e să primești ordin, dacă vrei să rămâi gravidă!