Astronomie antica geto-dacică – zvastică, crearea raiului pe pamant

Mos Arimin

Cea mai predominantă Icoană Astronomică în Cultura Română Antică este svastica. Tracii-Geto-Daci au folosit modelul svasticii sculptate și forjate în metal, bijuterii pentru modă și identitate cultă și pictate pe ceramică. România are o afișare impresionantă a acestui simbol datând din cultura preistorică pelasgiană din Cucuteni cu 7000 de mii de ani în urmă.
Chiar și astăzi, vedem această tradiție dusă mai departe în articole de îmbrăcăminte brodate și ornamente din lemn. De-a lungul paginilor acestei cărți, am menționat svastica și Zamolxis, și de ce această icoană a impactat pe antici. Imaginați-vă cum, acum 10 mii de ani în urmă ați privi cerul nopții, privind constelația Zamolxis mișcându-se ca un puf de ceață și ați ști că ceea ce priviți este acasă. Într-o zi ai fi devenit imortalizat și ai fi știut că te vei întoarce înapoi la strămoși. Nu ai avea frică de moarte; ar fi o datorie să păstrezi informațiile despre Zamolxis și modelul său de pe cer. Multe alte mișcări astronomice s-ar asemăna cu modelul svastica -Zamolxis și s-ar părea că întregul univers funcționează în acest fel.
Iată un exemplu pe care l-am scris în capitolul Nemuritorii lui Zalmoxis.
Misticii și înțelepții din trecutul României au fost printre cei mai buni la înregistrarea cerului; iată câteva mențiuni onorabile: Atlantida, Lemuria, Hyperborea, Cucuteni,Arian,Tracia, Geții și Dacii.
Exemplu: acest punct central al stelei Alcyone este guvernat din Calea Lactee, la peste 100 de mii de ani lumină distanță. Anticii credeau că Galaxia noastră a fost proiectată de Calea Lactee; se mișcă într-un vortex cu un punct de centru / axă. De acolo, putem privi Pleiadele, la 444 de ani lumină distanță, Alcyone fiind centrul Pleiadelor,stelele din constelație acționând ca un vortex(rotiță)în jurul său. Steaua Polară este la 333 de ani lumină. Steaua Nordului este de o mare importanță deoarece axa Pământului este îndreptată aproape direct spre centrul ei; apoi avem Ursa Mare(Big Dipper),la 200 de ani lumină și Ursa Minor(Little Dipper)la 100 de ani lumină distanță. Toate prezentând același plan(blueprint) al proiectantului Calea Lactee, așa cum strămoșii au desenat pe pictograme, ceea ce noi numim în prezent, Svastica.