VIAȚA lui EMINESCU. Ep 7 (Necenzurat) – Eminescu Jurnalistul și Sociologul

Eminescu universal

În epoca sa, Eminescu a fost cunoscut în primul rând ca jurnalist, unul de top, probabil cel mai important al acelor ani.

Un jurnalist incisiv care pleda pentru cauza națională în orice situație. Puterea lui de influență a fost foarte mare, dovadă că de opiniile sale țineau seama cei care conduceau țara, iar puterile străine îl urmăreau.

Pe lângă activitatea sa de jurnalist, el a fost și un pionier al sociologiei. Teoria sa, numită Statul Organic, a fost preluată mai târziu de Mihail Manoilescu, unul dintre cei mai mari economiști români, fost Guvernator al Băncii Naționale, în ceea ce s-a numit Noua Teorie a Protecționismului Economic, teorie care a stat la baza dezvoltării accelerate a Braziliei, în urmă cu câteva decenii.

Împreună cu jurnalistul și scriitorul Miron Manega, director editorial al revistei Certitudinea și purtător de cuvânt al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în acest episod al serialului VIAȚA LUI EMINESCU, varianta necenzurată, vom contura profilul său de jurnalist și sociolog.

Serialul este realizat cu suportul domnului Ioan Curtean de Hondol și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin