☀️🌱GEŢII, CEI MAI ÎNTELEPŢI DINTRE TOŢI

Înţelepcinea ștrăbunilor noștri Pelasgo-Geţi era legendară.

🔸Pitagora (580 î.H – 495 î.H), face referiri la valorile superioare ale geţilor. În „Legea 1143” , el spune:
„Călătoreşte la geţi nu ca să le dai legi, ci să tragi învăţăminte de la ei.”

Geţii au impresionat toată lumea, ei au fost și sunt copiaţi de toţi, deci admiraţi și respectaţi.
Chiar și medicina getă a fost vestită, felul cum au fost înţelese și tratate bolile, a stârnit multă vâlvă și admiraţie în toată lumea.

🔸Platon (427 – 347 î.H.), elevul lui Socrate şi profesorul lui Aristotel, surprinde în dialogul „CARMIDES” o discuţie între Socrate şi Carmides, în care profesorul îi spune lui Carmides ce l-a învăţat un MEDIC GET când a fost la război:
„Zamolxe, regele nostru, care este un zeu, ne spune că după cum nu trebuie a încerca să îngrijim ochii fără să ţinem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit, neţinându-se seama de corp. Tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul şi iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli. Pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă căci, toate lucrurile bune şi rele pentru corp şi pentru om în întregul său, vin de la suflet şi de acolo curg ca dintr-un izvor, ca de la cap la ochi. Trebuie deci, mai ales şi în primul rând, să tămăduim izvorul răului pentru ca să se poată bucura de sănătate capul şi tot restul trupului. Prietene, sufletul se vindecă prin descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflete înțelepciunea.”

🔸Jacob Grimm (Istoria limbii germane, 1785-1863): „Denumirile dacice de plante, păstrate la Dioscoride (medic grec din perioada împăraţilor Claudius şi Nero) pot fi găsite şi în fondul limbii germane.”

Apropos, simbolul medicinei este simbolul nostru ancestral Pelasgo-Getic, și este întrebuințat și astăzi internațional. Acest simbol este aşa-numitul „Toiag al lui Asklepios”, sau „Caduceul lui Hermes”, fiind simbol al științelor medicale, respectiv al medicinei și al farmaciei. Răsucirea șarpelui înseamnă vindecare, revenire.

Pentru cei care încă nu știu, toate simbolurile noastre Pelasgo-Getice au fost “preluate” și sunt folosite si astăzi în întreaga lume!

Să-mi spună mie cineva, există vreo Civilizaţie mai înaltă decât a noastră?

Neamul nostru Pelasgo-Get este legendar!

☀️NIASCHARIAN! – Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau