LIMBA ROMÂNĂ, LIMBA MATCĂ A ÎNTREGII EUROPE

Mihai Bocioaca

MIHAI BOCIOACA

Trebuie să gândim drept, să gandim stiintific, nu politic, nici conjunctural. Dupa toate marile institutii stiintifice din lume ( Univ. Cambridge, Univ. California din Los Angeles, Columbia, Massachuset Inst, etc) limba matca a intregii Europe, Asia, cele 2 Americi este limba Romana, fosta Pelasgica, Dacica. Tot asa sustine Doamna Marija Ghimbutasa din Lituania,de la Univ. CAlifornia din L.A.
Mai nou 2 ing. geologi W. Rayan si W. Pitman, de la Columbia University, in lucrarea „Potopul lui Noe” bazat pe o ampla documentare in toata lumea si investigatii in Marea Neagra, ajung la concluzia ca cea mai veche civilizatie de pe Planeta Pamnat a aparut langa Lacul de apa dulce, numit azi Marea Neagra si ca acesta s-a raspandit in toate zarile ca urmare a accidentului tectonic de la Bosfor. Lucrarea a fost tradusa de Editura DACICA.
Nici nu se stia atunci de rusi, sau Rusia, limba rusa, etc, pe atunci cel mai avansat popor erau Traco- Geto- Dacii, din care faceau parte statul Get/Got de la nordul Marii Negre, cum afirma istorici din antichitate, pana la cei moderni de buna credinta.
De luat aminte ca limba „slava” a fost creata de doi calugari aromani (populatia primordiala din toata peninsula Balcanica) Chiril si Metodiu din Saruna Valaha- azi Thessaloniky din Makedonia asa zis greceasca, in realitate provincia Trakia ( a se vedea in Iliada de ce faima se bucurau Tracii).
Mai adaug ca Mihai Eminescu, combatand asa zisele teorii ale generalilor Rumiantev si Cozintev, precum ca la 1812, la invazia ruseasca in Basarabia au gasit Tatari sub corturi, desfiinteaza asa zisele teorii pe baza de documente vechi bisericesti ale Episcopiilor de Falciu si Husi, care-si revendicau intre ele cateva sate din Basarabia. Intrebandu-se la ce le-ar fi folosit tatarilor episcopiile in cauza. Iar daca revedem problema tatarasca, asta era stipulat de Stefan cel Mare in documente ca au permis contra plata folosirea pasunilor, dar nici macar sa nu bata vre-un tarusi, nefiind nici macar vorba de asezari sau constructii stabile.
Deci toate tezele lor false nu slujesc decat la ascunderea adevarului in scopul acapararii teritoriilor care le convin lor in scopul dominatiei si pana la urma a desfiintarii celui mai mare neam organizat de pe pamant.
Apoi, asa cum este limba engleza o creatie de cancelarie, bazata pe limba Getilor, ea este totusi vorbita in multe state, vezi SUA, sau limba (germana este incorect) dacilor, sau cum spun chiar ei Deutsche Sprache sau vorbirea doicilor, la fel nu este o limba olandeza ci una a dacilor/ Dutch.
Problema se pune cu deosebita fermitate in ati apara valorile multimilenare ale neamului romanesc mostenitorul de drept al acelor mai vechi creatori de cultura si civilizatie. Merita sa fie studiata si istoria bisericii ortodoxe, sa ne amintim de Sfintii Capadocieni. De fapt populatia din toata Asia Mica sunt acei cunoscuti din antichitate a Hititilor / Chititzi,oameni care si azi vorbesc o romaneasca arhaica, la fel in sudul Frantzei, in Pirinei, Grecia , Bulgaria vezi si in Finlanda.
Mai trebuie remarcat ca la 539 i.Ch. regina Massageta Tomiris a stopat pe Amu Daria expansiune persilor, ea fondatoarea cetatilor Tomis (Constanta de azi) Tomis-Zeginus de la stramtoarea Cherci, unde era cetatea TROIA, (tracica) autentica. Vedeti lucrarile arhiepiscopilor suedezi de la Upsala Johanes si Olaus (olahul/ valahul) Magnus GOTUS. (got- get este acelasi neam au aceeasi limba, obiceiuri, etc, dupa cum spune Casiodorua si Iordanes/Jornanades in sec VI dupa Christos.