EVANGHELIA ESENIANĂ A PĂCII ( 4 )

Hristos

Si în lunca unui râu, multi bolnavi au poposit si s-au rugat îngerilor lui D-zeu pentru sapte zile si sapte nopti, si mare a fost rasplata lor pentru ca au urmat cuvintele lui Isus. Si la sfârsitul celei de-a saptea zi toate durerile i-au parasit. Si când Soarele a rasarit peste marginea Pamântului L-au vazut pe Isus venind la ei dinspre munte, cu stralucirea Soarelui care rasare deasupra capului Sau.
„Pacea sa fie cu voi!” Si nu au spus nici un cuvânt, ci s-au aruncat în fata Lui în semn de respect pentru vindecarea lor.
„Nu-mi aduceti multumiri mie, ci mamei voastre Natura care v-a trimis îngerii Sai vindecatori. Mergeti si nu mai pacatuiti, ca sa nu mai vedeti niciodata boala. Si lasati îngerii vindecatori sa devina pazitorii vostri”. Dar L-au întrebat: „Încotro sa ne ducem Învatatorule, pentru ca cu tine sunt cuvintele vietii vesnice? Spune-ne care sunt pacatele pe care trebuie sa le ocolim ca sa nu mai vedem niciodata boala?”
Isus raspunse: „Faca-se dupa credinta voastra”, si El s-a asezat spunând: „Si a fost spus din timpuri vechi: Cinsteste-ti Tatal Ceresc si Mama Natura, si respecta-le poruncile, pentru ca zilele tale sa fie multe pe Pamânt. Si imediat dupa aceasta a fost data porunca ‘Sa nu ucizi.’ Pentru ca viata este data tuturor de Dumnezeu si ceea ce Dumnezeu a dat, omul sa nu ia. Pentru ca va spun cu adevarat, de la o singura Mama vine tot ce traieste pe Pamânt. De aceea, cel care omoara, îsi omoara fratele. Si de la el Mama Natura îsi va întoarce fata si va smulge de la el sânii Ei datatori de viata. Si el va fi ocolit de îngerii Sai. Si Satana va locui în trupul sau.
Si carnea animalelor ucise în corpul sau va deveni propriul sau mormânt. Pentru ca va spun cu adevarat, cel care omoara, se omoara pe sine. Pentru ca în sângele sau fiecare picatura din sângele lor se preface în otrava; în rasuflarea sa, rasuflarea lor se preface în sudoare; în carnea sa, carnea lor se preface în bube; în oasele sale, oasele lor se prefac în piatra; în maruntaiele lui, maruntaiele lor se prefac în putreziciune; în ochii lui, ochii lor se prefac în solzi; în urechile lui, urechile lor se prefac în scurgeri de ceara. Si moartea lor va deveni moartea lui. Pentru ca doar în slujba Tatalui vostru Ceresc sunt datoriile voastre sapte ani iertate în sapte zile.
Rezistati zi si noapte ispitelor lui Satana. Nu va treziti noaptea, nici nu dormiti ziua, ca sa nu plece de la voi îngerii lui Dumnezeu.
Si nu va luati nici o placere, nici bautura, nici în vreun fum al Satanei, care va face sa va treziti noaptea si sa dormiti ziua. Pentru ca va spun cu adevarat, toate bauturile si fumurile Satanei sunt spurcaciuni în ochii Dumnezeului vostru.
Nu curviti nici noaptea, nici ziua, pentru ca curvarul este ca un copac a carui seva iese afara din trunchiul sau. Si acest copac va fi uscat înainte de timpul sau si nici nu va da vreodata fruct. De aceea, nu curviti, ca sa nu va usuce Satana trupul si ca sa nu va faca Domnul samânta stearpa.
Evitati tot ceea ce este prea fierbinte sau prea rece. Pentru ca este voia Mamei voastre Natura ca nici fierbinteala si nici frigul sa nu va faca rau trupului. Si nu va lasati trupurile sa devina nici mai fierbinti, nici mai reci decât asa cum le încalzesc sau le racesc îngerii lui Dumnezeu. Si daca ascultati de poruncile Mamei Natura, atunci ori de câte ori trupul vostru devine prea fierbinte, Ea va trimite îngerul frigului la voi, si ori de câte ori trupul vostru devine prea rece, Ea va trimite îngerul caldurii sa va încalzeasca din nou.
Urmati pilda tuturor îngerilor Tatalui Ceresc si Mamei Natura, care lucreaza zi si noapte, fara încetare, în Împaratiile Cerurilor si Pamântului. Astfel, primiti si voi în voi însiva pe cei mai puternici îngeri ai lui Dumnezeu, îngerii actiunii si lucrati toti împreuna în Împaratia lui Dumnezeu.
Urmati pilda apei curgatoare, a vântului care bate, a rasaritului si apusului Soarelui, a plantelor si copacilor care cresc, a animalelor care alearga si zburda, descresterea si cresterea lunii, stelele care pleaca si se întorc iarasi, toate acestea se misca si fac muncile lor, si numai ceea ce este mort este nemiscat. Si Dumnezeu este Dumnezeul celor vii si Satana al celor morti. Serviti, de aceea, pe Dumnezeul viu, pentru ca miscarea vesnica a vietii sa va poata sustine, si ca sa scapati de nemiscarea vesnica a mortii.
Lucrati, de aceea, fara încetare, pentru a cladi Împaratia lui Dumnezeu, ca sa nu fiti aruncati în împaratia Satanei. Pentru ca bucuria eterna abunda în împaratia vie a lui Dumnezeu, dar suferinta nemiscata întuneca împaratia mortii a lui Satana. Fiti de aceea Fii adevarati ai Mamei voastre Natura si ai Tatalui vostru Ceresc ca sa nu cadeti în sclavia Satanei. Si Mama noastra Pamânteasca si Tatal vostru Ceresc va vor trimite îngerii lor ca sa va slujeasca. Si îngerii lor vor scrie poruncile lui Dumnezeu în capul vostru, ca sa puteti sti, simti si împlini poruncile Domnului.
Si rugati-va în fiecare zi Tatalui vostru Ceresc si Mamei voastre Natura, ca spiritul vostru sa devina desavârsit asa cum si spiritul sfânt al Tatalui vostru Ceresc este desavârsit, si ca trupul vostru sa devina desavârsit asa cum si trupul Mamei voastre Natura este desavârsit. Pentru ca, daca întelegeti, simtiti si împliniti poruncile, atunci tot ce va rugati Tatalui vostru Ceresc si Mamei voastre Natura va va fi dat. Pentru ca întelepciunea, dragostea si puterea lui Dumnezeu sunt mai presus de orice.
De aceea, rugati-va Tatalui vostru Ceresc în acest fel:
Tatal nostru, care esti în ceruri, sfinteasca-se numele Tau. Vie împaratia Ta. Faca-se voia Ta, precum în cer asa si pe Pamânt. Pâinea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi în ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Caci a Ta este Împaratia, puterea si gloria, acum si pururea, si-n vecii vecilor.
Amin.
Si rugati-va Mamei voastre Natura în acest fel:
Mama noastra, care esti pe Pamânt, sfinteasca-se numele Tau. Vie Împaratia Ta, si faca-se voia Ta în noi, asa cum se face în Tine. Si asa cum îti trimiti îngerii Tai în fiecare zi, trimite-ni-i si noua. Si ne iarta noua pacatele noastre, asa cum si noi ne ispasim toate pacatele împotriva Ta. Si nu ne duce spre boala, si ne izbaveste de tot raul, pentru ca al Tau este pamântul, trupul si sanatatea. Amin.”
Si toti s-au rugat împreuna cu Isus Tatalui Ceresc si Mamei Natura. Si dupa aceea Isus le-a vorbit astfel: „Tot asa cum trupurile voastre au renascut prin îngerii Mamei Natura, fie ca spiritele voastre sa renasca la fel prin îngerii Tatalui Ceresc. Astfel deveniti adevarati Fii ai Tatalui vostru si ai Mamei voastre, si adevarati frati ai Fiilor Oamenilor. Pâna acum ati fost în razboi cu Tatal vostru, cu Mama voastra si cu Fratii vostri. Si ati servit pe Satana. Începând de astazi traiti în pace cu Tatal vostru Ceresc si cu Mama voastra Natura, si cu Fratii vostri, Fiii Oamenilor. Si luptati numai împotriva lui Satana, ca sa nu va jefuiasca de pacea voastra. Voi da pacea Mamei voastre Pamântesti trupului vostru si pacea Tatalui vostru Ceresc spiritului vostru. Fie ca pacea amândurora sa domneasca printre Fii Oamenilor.
Veniti la Mine, voi toti care sunteti obositi si care suferiti în dezbinare si chin! Pentru ca Pacea Mea va va întari si va va mângâia. Pentru ca pacea Mea este coplesitor de plina de bucurie.
De aceea întotdeauna va întâmpin în acest fel: ‘Pacea sa fie cu voi.
De aceea, întotdeauna sa va întâmpinati astfel unul pe celalalt, pentru ca asupra trupului vostru sa poata coborî pacea Mamei voastre Natura, si asupra spiritului vostru, pacea Tatalui vostru Ceresc. Si atunci veti gasi pacea si printre voi, pentru ca Împaratia lui D-zeu este în voi. Si acum întoarceti-va la Fratii vostri cu care pâna acum ati fost în razboi, si dati-le pacea voastra si lor. Pentru ca fericiti sunt cei care se straduiesc pentru pace, si dati fiecaruia pacea voastra, tot asa cum Eu v-am dat-o. Pentru ca pacea Mea este si a lui Dumnezeu. Pacea sa fie cu voi!”
Si el pleca dintre ei.
Si pacea Lui coborî asupra lor; si cu îngerul dragostei în inima lor, întelepciunea legii în capul lor si puterea de a renaste în mâinile lor, s-au dus printre Fiii Oamenilor pentru a aduce lumina pacii celor care se luptau în întuneric. Si ei se despartira urându-si unul altuia:
„PACEA SA FIE CU TINE !”