POPORUL ARIAN ÎN DOCUMENTELE ISTORICE

latini

Petre Morar – Noi nu suntem latini

In capitolul Demonstraţia Morar am demonstrat fara echivoc ca pe plan lingvistic si cultural, singurul popor din lume care a putut crea cultura vedica este poporul romin care vorbeste limba romina. Demonstratia Morar este consistenta in sine insasi si nu se bazeaza pe alte criterii istorice sau arheologice. In acest capitol vom aduce alte marturii istorice si arheologice care sint convergente catre concluziile Demonstratiei Morar si anume originea carpato-Dunareana a poporului arian si prin el a culturii vedice.
Imaginea globala care se desprinde in urma cercetarii de aici este urmatoarea : acum vreo 4000 de ani, un popor care se numea pe sine insusi arian, traia in spatiul carpato-Dunarean din Europa, spatiu intins de la est la vest intre Basarabia si panonia peste arcul carpatin, iar de la nord la sud intre dicolo de muntii Carpati, peste Balcani la Marea Mediterana. Centrele cele mai puternice par a fi bazinul Dunarean, zona Moldova-Basarabia si zona Panonia-Banatul-Balcani, cunoscute mai tirziu drept Dacia si Tracia.
Cunostiintele materiale despre poporul arian ne provin din descoperirile arheologice de peste tot in Europa, Asia Mica, Iran si India. Cunostiintele scrise despre arieni ne provin din iran si india prin biblia Avesta si respectiv biblia Rig Veda. Numele de „arian” era folosit despre ei insisi in imnurile din cele doua biblii.
Numele poporului arian a fost abuzat in ultimele secole de catre toti extremistii lumii, mai ales Europeni, dar nu numai, ca sa-si justifice actele de agresiune si suprematie, ceea ce neaga si murdareste natura pastorala a arienilor. s-a incercat identificarea poporului arian cu omul Alb sau omul Razboinic. Din acest motiv, inainte de a trece in revista urmele arheologice ale poporului arian, din spatiul Dunarean in toata Europa si in Asia pina in India, trebuie sa facem mai multe precizari, pentru a fixa contextul uman si cultural in care ne aflam pe la 2000 i.e.n.
Poporul arian nu este singurul popor european de acum 4000 de ani. Prin determinismul geografic european si mareata Dunare, poporul arian-carpatin este poporul cel mai numeros si raspindit din Europa, dar nu singurul. La nivel global mai existau popoarele Teutonice in nord-vestul Europei si popoarele slave in nord-estul Europei. Toate aceste popoare erau de rasa alba europeana si vorbeau limbi europene deja inrudite gramatical dar nu vocabular, elementul comun fiind limba unica europeana din Atlantida-Egeana straveche.
Expansiunea poporului arian nu a constituit prima raspindire Dunareana in lume. Marea expansiune ariana a fost precedata pentru milenii de raspindirea poporului Dunarean in toata lumea si a fost urmata de alte valuri Dunarene pina pe la inceputul erei noastre. Expansiunea ariana este doar un val major in istoria multimilenara a raspindirii Dunarenilor in toata Europa si mult dincolo catre Asia si Africa.
Raspindirea limbii Carpato-Dunarene in Europa si lume avusese deja loc, intr-o masura mai mica, inainte de marea expansiune ariana. Prin arieni marcam doar un alt val major de rominizare a Europei si Asiei, dar nu primul si nici ultimul din istorie.
Poporul arian nu era un popor migrator. Exista autori care neaga originea ariana a culturii vedice, precum si originea ariana a tehnologiei avansate pe care o aveau, tocmai pe motivul aspectului „migrator”, spunind ca le-au preluat de undeva. La prima vedere arienii par migratori, dar nu era asa. Arienii nu mergeau din loc in loc avind o viata nomada ci se raspindeau continuu din spatiul Carpato-Dunarean catre toate punctele cardinale. Valul arian este o mare expansiune umana si nu o migratie umana. Expansiunea Dunarenilor dura deja de mii de ani inaintea arienilor si va continua pentru inca 2000 de ani dupa arieni. Nucleul Dunarean nu a parasit niciodata spatiul Carpato-Dunarean in masa, ca sa mearga altundeva, ci pe masura cresterii populatiei Dunarene ei se extindeau tot mai departe de centrul de plecare.
Desi nu avem dovezi scrise si nici nu vom avea vreodata deoarece sintem in preistorie sau inainte de istoria inregistrata, este mai mult decit probabil ca poporul din spatiul Carpato-Dunarean se numeau „arieni” inainte de valul arian care a cucerit lumea. Ei nu au inventat numele de arian si apoi au fugit repede pina in india ca sa raspindeasca acest nume, ci era deja o cultura milenara inainte de marea expansiune. in acest context istoric, cuvintele rominesti din familia „ara,aria” trebuie sa fie mai vechi de 5000 de ani !
In zorii marii expansiuni ariene in jur de 2000 i.e.n. avem poporul Dunarean extins de-a lungul Dunarii si prin Italia, pina in Franta si Spania, la sud pina la insulele Marii Egeene, la est ocupind toata Asia Mica, in regiunile Troad, Frigia, Caria, etc. in mod evident aceasta este doar aria aproximativa de raspindire, deoarece inainte de 2000 i.e.n. urmele Europenilor pot fi deja trasate peste Sumeria pina in India si in nordul Africii.
in tot acest context uman complex, trebuie inteles ca poporul Dunarean nu era singurul neam din zona de raspindire de mai sus, ci doar cel mai important, alte popoare fiind asezate printre Dunareni, inclusiv in Europa, cum ar fi Etruscii din Italia, Bascii din Iberia, grecii de pe insulele Egeene si altii din Asia Mica si nordul Marii Negre. Aceste popoare nu erau nici europene ca origine si nici de limba Carpato-Dunareana. in acelasi timp existau anumite migrari inverse, catre Europa. Noi ne ocupam aici de istoria arienilor dar aceasta se desfasura in paralel cu istoria altor popoare, chiar daca erau mai mici si din punct de vedere lingvistic si cultural mai putin dominante decit arienii Dunareni.
Bazinul Dunarean este axa vitala a Europei, cea mai importanta din istoria continentului, dar nu este singura sursa umana, lingvistica si culturala. in general, alte mari riuri europene sint leaganul altor culturi, chiar daca prin pozitia lor geografica nu sint dominante in Europa.
Pe planul raspindirii ariene de dupa 2000 i.e.n. exista trei pozitii geografice de interes deoasebit. Prima este locul de plecare, spatiul Carpato-Dunarean, in special Panonia, Banatul si Dunarea de Jos cu Balcanii. Al doilea loc este primul mare centru atins de arieni in expansiunea lor estica, nordul Sumeriei si al Iranului, in special nordul iranului. Al treilea loc este nordul Indiei, valea Indusului si a Gangelui, in special nord-vestul Indiei imediat invecinat cu iranul. Toate aceste locuri vor fi analizate mai jos, fara a exclude alte zone atinse de expansiune, cum ar fi extremitatile Europei, Asia Mica, etc.
Poporul arian, de o cultura prin excelenta pastorala, cum sintem noi inca azi, era inzestrat de Dumnezeul vedic numit Dacia, cu o inteligenta sclipitoare, care a produs cele mai mari descoperiri tehnologice antice si universale, din care fac parte roata plina, roata spitata, carul tras de cal si roata olarului. Aceste descoperiri marete si universale produc o crestere nemaivazuta a nivelului de trai din spatiul Carpato-Dunarean, rezultat intr-o crestere demografica fara precedent care a condus la marea expansiune ariana de acum
4000 de ani.
in continuare vom urmarii pasii arienilor in succesiune cronologica dovedita arheologic, de la plecarea din spatiul Carpato-Dunarean pina la sosirea in india si plecarea mai departe. Expansiunea arienilor nu este brusca dar este masiva si continua, desfasurindu-se pentru o perioada de 1000 de ani. iranul este atins in 300 de ani de la plecare, iar india este atinsa dupa vreo 500 de ani de la plecare.

9.1. Arienii si Europa
În jurul anului 2000 i.e.n. se marcheaza un mare val de migratie umana din zona Dunarii catre toate colturile lumii. Acest val va cuprinde Europa in toate directiile cardinale si va trece peste Asia Mica pina in India, fiind cunoscut in istorie drept poporul arian.
[EB,EUROPE] : „Pentru intelegerea istoriei europene ulterioare trebuie notata aparitia in toata Europa trans-Alpina a unei populatii pastorale provenind sau strins legata de zona Pontica si Caucaziana”. Prin zona Pontica se refera la Marea Neagra iar zona Caucaziana este cea cuprinsa intre Marea Neagra si Marea Caspica.
Este dovedit arheologic ca zona de plecare a acestui popor pastoral este Dunarea de Jos. De ce se mentioneaza zona Caucaziana in acest caz? Pentru ca imensul val uman care a urmat in urmatorii 1000 de ani a trecut din Tracia peste Asia Mica si a cuprins nordul Mesopotamiei, Iranul si India. Aparitia arienilor in iran si india este bine documentata istoric si arheologic, dar s-a raspindit opinia gratuita ca ar proveni dintre Marea Neagra si Caspica, loc aproapiat de nordul Iranului. [BRITANICA] a adoptat, printre multe alte sabloane, ideea originii arienilor din estul Marii Negre. Estul Marii Negre este un loc unde o cultura se poate eventual extinde, dar estul Marii Negre nu poate fi un loc de origine al unei mari culturi, care se identifica intotdeauna nu cu zonele aride si muntoase ci cu marile riuri continentale. Nici unde in [BRITANICA] nu am intilnit o reconoastere deschisa a rolului esential al bazinului Dunarean in dezvoltarea Europei, dar am intilnit ca origine posibila a arienilor Asia Centrala !
Daca [BRITANICA] crede ca originea arienilor este la est de Marea Neagra, se cunoaste orice urma lingvistica sau culturala cit de mica localizata in estul Marii Negre? Cel mai mare centru de limba ariana contemporana este vestul Marii Negre, spatiul Carpato-Dunarean, spatiu capabil de a sustine dezvoltarea unei mari culturi. Pe de alta parte, este de necontestat o miscare ariana raspindindu-se dinspre gurile Dunarii, Moldova si Basarabia, pe la nord de Marea Neagra catre est. Prin urmare Asia este cuprinsa dinspre spatiul Carpato-Dunarean pe la sud si pe la nord de Marea Neagra, ceea ce este normal. In acest fel Iranul poate fi atins si dinspre estul Marii Negre.
Din puntul de vedere al Chinei, arienii provin din india, dar india este doar un loc intermediar. Din punct de vedere al Indiei, arienii provin din Iran, dar Iranul este doar un loc intermediar. Din punct de vedere al Iranului, arienii vin dinspre Marea Neagra, dar Marea Neagra este doar un loc intermediar. Din punct de vedere al Asiei Mici, arienii vin dinspre Balcani si ne apropiem de originea lor. Din punct de vedere al Europei Centrale, arienii vin dinspre est, bazinul Dunarii si iar ne apropiem de originea lor. Din punct de vedere al Europei Nordice, arienii vin dinspre sudul Europei si iar ne apropiem de originea lor.
Confuzia din [BRITANICA] s-a produs si pentru ca sosirea arienilor in Iran nu a fost corelata cu raspindirea arienilor-Dunareni in toata Europa si Asia Mica cu secole mai devreme. Noi vom documenta aici o secventa cronologica care arata o miscare umana dinspre Europa Dunareana catre toate zarile lumii si anume : 1900 i.e.n. Europa Centrala, Grecia si Asia Mica sint invadate de valuri masive de Dunareni-carpatini, deci singurul loc central este spatiul Carpato-Dunarean; 1700 i.e.n. acest val uman atinge nordul Mesopotamiei si Iranul deci are o componenta estica de jur imprejurul Marii Negre; 1500 i.e.n. acelasi val uman ajunge in India unde va dezvolta o cultura impresionanta.
Daca zona de plecare ar fi fost estul Marii Negre, primul loc cucerit ar fi fost Mesopotamia si Iranul, Europa abia apoi, dar toata Europa marcheaza valul arian cu 200 de ani inaintea Iranului. Din secventa datarilor europene, iraniene si indiene, observam miscarea arienilor dinspre Europa de sud est catre Iran si India. Aceasta secventa cronologica demonstreaza zona initiala de plecare a arienilor ca fiind spatiul Carpato-Dunarean, de unde a avut o componenta vestica, nordica, sudica si estica simultana, deci a pornit in toate directiile geografice in acelasi timp. Componenta vestica va atinge Atlanticul iar cea estica va trece dincolo de India.
Mai exista elementul de simultaneitate europeana a expansiunii ariene, element care in mod surprinzator nu este observat in [BRITANICA] si pe care il documentam mai jos. La 1900 i.e.n. urmatoarele zone sint atinse simultan de catre poporul arian : Dunarea de Sus, pe unde este Germania de azi; Europa de nord-vest, zona Lituaniei, etc.; Europa de nord-est, zona stepelor; insulele grecesti din Marea Egee; sudul Marii Negre, Asia Mica, regiunea Anatolia, Troia, Lidia, etc. observati ca toate aceste zone formeaza un cerc imens concentric cu spatiul Carpato-Dunarean.
Avem vreo dovada arheologica a originii Dunarene a arienilor? „Arheologia ilustreaza miscarea oamenilor din aceasta zona (Carpato-Dunareana) mai ales catre vest si anumite miscari de prin 2000-3000 i.e.n. au adus forme Indo europene care s-au suprapus cu populatia locala (Europa Centrala)”. observati termenul ilogic de „indo-european” folosit in [BRITANICA] cu referire la un popor pornit de pe Dunare la 3000 i.e.n. ! La acea data India inca nu exista pentru noi, dar [BRITANICA] vrea sa evite numele de „arian” cu orice pret. Cine invata istoria, ce afla din [BRITANICA]? Ca zona Dunareana era locuita la 3000 i.e.n. de „indo-europeni” ! la fel cum Panonia de mai tirziu va fi locuita de „ne-maghiari” ! Din mijloc de informare, [BRITANICA] devine cel mai raspindit mijloc de dezinformare din lume.
Noi precizam aici ca miscarea demografica dinspre spatiul Carpato-Dunarean catre vestul Europei a avut loc nu la un singur moment de timp, ci a fost o miscare continua, inceputa in pre-istorie si terminata pe la schimbarea erelor. Timp de multe mii de ani, oamenii continua sa curga dinspre spatiul Carpato-Dunarean, dar din timp in timp apar miscari majore.
Afirmatia de mai sus este de fapt o recunoastere a originii Carpato-Dunarene a poporului arian, desi afirmatia explicita n-o ve-ti gasi niciunde in [BRITANICA], doar informatii voalate care trebuie citite printre rinduri.
o miscare masiva dinspre spatiul Carpato-Dunarean a avut loc acum 4000-5000 de ani, care este inceputul marii expansiuni a poporului arian. Populatiile locale peste care arienii se suprapuneau in sudul Europei nu erau de fapt de un alt neam ci proveneau si ele tot din spatiul Carpato-Dunarean, dar cu secole si milenii inaintea arienilor. Imediat inainte erei noastre apare ultimul val dinspre spatiul Carpato-Dunarean cunoscut drept celti, care s-au suprapus si ei peste arienii care mai inaintea lor s-au suprapus peste populatiile locale din Europa. Intre arieni si celti au fost alte miscari umane dinspre spatiul Carpato-Dunarean chiar daca nu au avut loc pe scara larga.
Imaginea care se contureaza este de un izvor uman imens centrat pe spatiul Carpato-Dunarean care produce colonizarea intregii Europe in ultimii aproximativ 10.000 de ani.
Marea miscare demografica dinspre Dacia, cunoscuta drept expansiunea ariana, n-a avut loc „mai ales” spre vestul Europei ci a cuprins toata zona balcanica, nordul Europei intrind in contact cu triburile Teutonice si slave, cucerind toata zona azi numita Grecia, Asia Mica in provincia Troad cu centrul la Troia, apoi Persia si India.
Noi vedem aceasta miscare ca fiind generalizata si avind loc in toate directiile, ceea ce demonstreaza o Dacie exploziva demografic. Aceasta mai inseamna si conditii de viata foarte bune din moment ce populatia crestea si se raspindea in toata lumea. Sa nu uitam ca este perioada revolutiei tehnologice antice, cu domesticirea calului, aparitia carului de lupta si a rotii olarului, toate in spatiul Carpato-Dunarean.
Cum se explica absurditatea termenului de „indo-european” din [BRITANICA] aplicat arienilor antici? [EB,EuRoPE] : „Este convenient si
ne-partizan sa ne referim la acesti oameni sub una dintre etichetele arheologice – poporul Ceramicii Cordate”. Aici este vorba despre limba de lemn din [BRITANICA] care joaca si politica si stiinta in acelasi timp. Afirmatia de mai sus inseamna pur si simplu ca [BRITANICA] nu vrea sa numeasca poporul Carpato-Dunarean drept arian, desi numele pe care l-au raspindit in lume este de arian si nu de „indo-european” ! Prezentam la Planse un model de vas cordat in partea superioara, precum si un obiect de uz inca disputat numit „Securea de Lupta”, desi utilizarea acestuia nu este inca elucidata. Cultura numita „Ceramica Cordata” sau „Securea de Lupta” este raspindita in toata Europa in aproape 1000 de ani precedind marea expansiune ariana.
[BRITANICA] nu face aceasta afirmatie pentru ca s-au trezit germanii la inceputul secolului XIX sa sustina in mod gratuit ca ei sint arienii, desi nu vor apare pe scena istoriei europene pentru inca 2000 de ani ! Germania fascista a facut o adevarata teorie fantezista din originea lor ariana ca sa-si creeze justificare ideologica pentru agresiunea asupra Europei si lumii. [BRITANICA] nu face aceasta afirmatie pentru ca s-au trezit si persanii in 1935 sa-si schimbe numele din Persia in Iran ca sa sublinieze si ei pe originea lor ariana, cerind guvernelor lumii in mod oficial sa fie numiti iranieni si nu persani. [BRITANICA] nu face aceasta afirmatie pentru ca s-au trezit si indienii extremisti, fratii lor din Imperiul Britanic, sa sustina ca arienii nu ar fi cucerit India ci ca au pornit din India si au cucerit Europa !? Din aceste jocuri politice care nu ar trebui sa aiba de a face cu stiinta, [BRITANICA] nu-l numeste pe poporul Carpato-Dunarean sub numele lui istoric de poporul arian, ci poporul „Ceramicii-Cordate”, eventual „indo-european”, care este un fel de a vorbi vorbe. De acum incolo voi traduce acest nume politic drept arian.
[EB,EUROPE] : „Din cauza conexiunilor lor sud-estice, a naturii lor evident razboinice, a utilizarii timpurii a calului domestic, a multor caracteristici a ritualurilor si a culturii lor materiale, se poate crede ca poporul arian vorbea dialecte indo-europene”. Traducind aceste rinduri din [BRITANICA] mi-am amintit sentimentele avute citind cotidianul Scinteia. Deci, se recunoaste „conexiunea lor sud-estica” care inseamna pur si simplu ca arienii proveneau in mod dovedit arheologic din zona Dunarii, desi nu se pomeneste Dacia strabuna.
Se recunoaste de asemenea aparitia calului domesticit in spatiul Carpato-Dunarean, ca mijloc de calarie si tractiune. Calul domesticit este si una dintre cauzele economice care a contribuit la pregatirea si efectuarea marii expansiunii ariene. Prin spiritul stralucit al arienilor-carpatini, acestia inventeaza roata si apoi carul tras de cai. Acest mijloc tehnologic produce in conditiile antice o fenomenala crestere a nivelului de trai si a populatiei in spatiul Carpato-Dunarean. Cresterea demografica produsa de inovatiile tehnologice este cauza principala a marii expansiuni ariene.
Mai sus se foloseste expresia „dialecte indo-europene” ca sa nu se spuna limba ariana, inregistrata prin biblia Rig Veda ajunsa mai tirziu in India. Este vorba tot de limba de lemn din [BRITANICA] care face iar politica si nu stiinta. Este complet lipsita de sens folosirea termenului de dialecte „indo-europene” la 2000 i.e.n. din moment ce legatura dintre Europa si India nu era inca stabilita pe scara larga, din moment ce oamenii umblau inca pe jos ! Ce vrea sa se spuna aici in mod ascuns, este ca din trasaturile arheologice ramase de la arienii-carpatini, precum si de la cei care au ajuns in India, limba pe care o vorbea poporul arian-carpatin era limba din Rig Veda, cea mai veche limba inregistrata si inca vorbita. Cu alte cuvinte, arienii-carpatini vorbeau cu „apa”, „suta”, „nas”, etc. Sper sa se auda si la Institutul de Lingvistica care intretine DEX-ul.
La inceput ni s-a spus de natura pastorala a arienilor, iar acum s-a mentionat natura „evident razboinica”. Rominii nu au fost niciodata razboinici, este poate cel mai ne-razboinic popor european. Situatia este diferita cu arienii ajunsi pe alte meleaguri care cu timpul s-au schimbat, cum ar fi arienii-iranieni care cuceresc lumea sub Darius, arienii-macedoneni care cuceresc imperiul lui Darius sub marele Alexandru, apoi arienii-latini care cuceresc amindoua imperiile anterioare.
De unde apare impresia de „razboinic” cind este vorba despre arianul-carpatin? In primul rind este vorba de domesticarea calului. Pina la arieni a fost nemaivazut in istorie ca un om sa calareasca, sau sa apara din senin intr-un car tras de cai. Apare dintr-o data un aspect inspaimintator, o putere de neoprit, o viteza de miscare neegalata. Aceasta este cauza falsei imagini asupra arienilor. Din cauza utilizarii calului si a carului, arienii se deplasau foarte repede si in numar mare, rezultind a fi dominanti rapid in orice zona se duceau. Fiind dominanti, ceramica pe care ei o faceau lua intotdeuna locul ceramicii anterioare a locului respectiv, metodele lor agricole deveneau preponderente fata de cele locale, sculele lor luau locul altora. Ce se constata la scara istorica si arheologica este inlocuirea brusca a culturii anterioare cu cea ariana, care poate fi interpretata drept agresiune si distrugere a celei vechi, care este de fapt doar o inlocuire masiva a celei vechi cu una noua.
Arienii nu au format nici unde in lume un Imperiu arian de exemplu. Lor nu le-a placut niciodata puterea centralizata si nici nu au exercitat-o asupra altora. Plecind din spatiul Carpato-Dunarean, arienii nu s-au pornit niciodata pe jaf si cucerire, doar se extindeau in mod natural si pasnic cautind noi paminturi unde sa-si continue viata lor pastorala si economia prin excelenta casnica. O sa aducem mai jos dovezi directe a naturii pasnice a arienilor in multe zone din Europa unde s-au raspindit.
[EB,EUROPE] : „Ei (arienii) au furnizat un element dominant continuu pina la si dupa inceputul Epocii Bronzului europene pe la 1500 i.e.n”. Nu numai in Europa, dar oriunde in lume si-au purtat pasii, arienii au fost un factor novator, aducind cu ei calul si carul, roata olarului si noi metode de olarit, cunostiinte metalurgice esentiale zonelor parcurse, metode inaintate de agricultura si pastorit, cunostiinte matematice cum ar fi sistemul zecimal, minunata creatie culturala si religioasa care este Rig Veda si care sta la baza tuturor religiilor de pina acum. Pur si simplu nu exista un alt factor or fenomen uman in istoria umanitatii care sa se compare ca importanta cu marea expansiune ariana-carpatina. Fata omenirii cum o cunoastem azi a fost puternic marcata de catre raspindirea arienilor in toata lumea.
[EB,EUROPE] : „Locuitorii regiunii Dunarii Mijlocii (Banat si Panonia) protejati de Carpati n-au fost prea tare calcati de catre razboinicii arieni dar ei aveau propriile loc conexiuni Mediteraneene si Anatoliene” Nu cred ca muntii Carpati nu au avut nici un rol in stavilirea valului arian din Panonia, din moment ce arienii se miscau in principal pe Dunare in sus catre Europa Centrala, iar Dunarea trece prin mijlocul Panoniei si Banatului. De asemenea, nu este posibil sub nici un motiv din lume sa avem poporul Panoniei diferit de poporul Dunarii de Jos. Din moment ce arienii au pornit de pe bazinul Dunarean, evident ca si Dunarea de Jos si Dunarea Mijlocie au avut un rol activ in marea expansiune ariana. Daca nu se vad urme distructive ale trecerii arienilor peste Dunarea de Mijloc este pentru ca arienii nu au trecut peste Panonia ci au pornit din Panonia si de pe Dunarea de Jos la cucerirea lumii.
O afirmatie interesanta este „Ei (Panonicii) aveau propriile lor conexiuni Mediteraneene si Anatoliene”. Se pare ca [BRITANICA] stie mai multe decit spune si a ajuns de mult la concluzii convergente cu ale noastre, dar evita a le afirma deschis : popoarele de pe Dunarea de Mijloc, Dunarea de Jos, Tracia si Asia Mica, erau de acelasi neam, dovedit de noi ca fiind rominic. Din context s-ar deduce ca arienii ar fi pornit din Asia Mica dar i-au crutat pe cei din Panonia fiind de acelasi neam. Aici [EB] face o greseala imensa, sa considere Anatolia punct de plecare si Panonia loc de trecere, in loc de invers. Asia Mica nu a generat niciodata in istorie un mare val uman si nici nu o va face vreodata, pentru ca marile valuri umane apar pe marile fluvii si nu in zone aride si muntoase. Daca exista evidente legaturi intre poporul Panoniei si cel din Tracia si Anatolia, este pentru ca poporul Dunarean s-a extins peste Asia Mica si nu Asia Mica peste zona Dunareana.
Nu numai ca Panonia nu este calcata de catre arieni in expansiunea lor ci Panonia este un centru major de origine al poporului arian. Chiar 4000 de ani mai tirziu, in zilele noastre, densitatea numelor vedice din Panonia, puternic si organizat de-rominizata, este comparabila cu densitatea numelor vedice din Transilvania de exemplu, ceea ce si este pe deplin convergent cu determinismul fluvial al civilizatiilor umane. Prin densitatea numelor vedice de azi putem extrapola o densitate mai mare de asezari ariene in Panonia decit in Transilvania de la 2000 i.e.n.
„Acesti oameni (Panonia) traiau in sate permanente si posedau metode agricole mult mai avansate decit viata de la sat presupune”. Aceste sate rominice din Panonia, precum si de pe Dunarea de Jos si Balcani, erau leaganul civilizatiei pastorale rominesti si a maretei culturi vedice care a schimbat fata lumii. Rominii din Panonia anului 2000 i.e.n. nu erau simpli tarani, erau poporul inteligent si romantic care s-a pastrat peste milenii, creator al culturii care este inca bine conservata in România de azi. Poporul pastoral arian-carpatin nu a creat niciodata marete ziduri de piatra, deoarece rominul a fost intotdeauna infratit cu natura, esenta pastoralismului. Chiar ajunsi in India, arienii-carpatini nu s-au asezat in orasele de piatra indiene ci locuiau in sate in afara oaraselor continuindu-si felul lor de viata ancestral si pastoral. Abia mult mai tirziu, cind s-au adaptat la cultura locala indiana si persana, au inceput sa-si construiasca palate si apoi au cucerit chiar Babilonul.
„… largile lor cimitire de incinerare – cimpuri de urne – sint de un interes special pentru legaturile lor orientale si pentru raspindirea acestui rit in multe directii din Europa”. Nu este de mirare ca cultura Cimpului de Urne este asociata cu Orientul, din moment ce acest popor Dunarean se tot raspindea in lume, inclusiv Orientul, de mii de ani fara a mai mentiona marea expansiune ariana. Un loc special de inflorire a acestei culturi este Europa trans-Alpina unde poporul rominic din Panonia s-a raspindit din nou dupa 1300 i.e.n. Legaturile culturale dintre spatiul carpatin si Orient ne fac sa ne intrebam despre legatura cu cultura Sumeriana. Avem Asia Mica care la vest este la frontiera Traciei iar la est se invecineaza cu izvoarele Tigrului si Eufratului. Sa fie oare vreo legatura intre scufundarea Atlantidei si cultura Sumeriana veche de dinainte de potop?
Raspindirea europeana a arienilor-carpatini nu s-a limitat la est, sud si vest, ci s-a facut si catre nordul Europei, puternice elemente ariene-rominice suprapunindu-se peste triburile Teutonice si slave din nordul Europei. [EB] descrie situatia de asamblu din zona Baltica dupa 2000 i.e.n. astfel : „… o cultura remarcabil de uniforma (Teutonica) poate fi distinsa in zona Baltica centrata pe insulele Daneze … arienii au fost (si aici) elementul dominant, iar bogata cultura a Epocii Bronzului care a inflorit . a fost sprijinita de fuzionarea acesteia (sosirea arienilor-carpatini) cu alte popoare Neolitice originale (Baltice)”. Popoarele Baltice aveau o cultura „uniforma” pentru ca erau de acelasi neam Teutonic. In mod sigur ca mai primisera influente ariene-carpatine si inainte, dar acum vine un val imens dinspre Dunare peste Teutoni, cea mai mare influenta ariana de pina atunci. Marea expansiune ariana nu este ultima influenta pe care Teutonii o vor suferi din partea poporului carpatin, alte valuri ulterioare vor urma, inclusiv Cultura Urnelor din Panonia de mai tirziu. Pe la inceputul erei noastre, Teutonii vor cobori catre Dacia si Dunare, primind si mai multe influente ariene-carpatine.
Daca exista o componenta ariana in poporul german, de care acestia au facut atita caz in istoria recenta, (si nu numai, daca ne amintim pe Jordanes pe la 500 e.n. sustinind ca germanii se trag din Dacia si le scrie istoria intitulata … Getica !) aceasta componenta ariana le vine prin poporul carpatin-rominic care s-a raspindit catre nordul Europei dupa 2000 i.e.n. De remarcat ca influenta ariana-rominica, pe care o primesc Teutonii, nu este diferita de influenta ariana-rominica pe care o primesc de exemplu slavii, intr-un proces similar. Aceasta este perioada istorica in care limba germana si limbile slave primesc puternice influente rominesti devenind si mai strins legate in marea familie de limbi europene.
A existat o alta directie nordica a expansiunii ariene-rominice in Europa. [EB,EUROPE] : „Zona ierburilor, care se extindeau de la Marea Neagra catre nord in afara Carpatilor, a furnizat la inceput de 2000 i.e.n. … mijloace de comunicatie. Aici arienii s-au suprapus peste comunitati mai vechi”. Avem deci inregistrata si componenta ariana catre nordul spatiului Carpato-Dunarean. „. Letonii si Lituanienii, evidentele arheologice demonstreaza o continuitate nederanjata a asezarilor mergind inapoi pina la patrunderea arienilor in acea regiune”. Componenta nordica a expansiunii ariene-carpatine atinge si asezarile Lituaniene, astfel ca si Lituanienii primesc influente rominesti puternice dupa 2000 i.e.n. De remarcat din nou ca valul arian-carpatin nu este nici prima si nici ultima influenta rominica asupra Europei de nord, este doar una majora.
Marea expansiune ariana-carpatina are loc si catre sudul Europei, ajungind la insulele Marii Egeene pe care se asezasera grecii. [EB,GREECE] : „Noi veniti au tulburat pacea peninsulei grecesti in Epoca Bronzului Mijlocie intre 1900-1600 i.e.n. prin presiune si infiltrare”. O sa discutam acesti noi veniti in Grecia in detaliu deoarece [BRITANICA] nu face legatura intre acesti noi veniti in Grecia si poporul arian, considerindu-i chiar … primii greci continentali !? Am aratat mai sus ca 1900 i.e.n. este data la care incepe raspindirea valului arian-carpatin asupra Europei in toate directiile cardinale. Sa fie oare Grecia unica exceptie mondiala in raspindirea ariana?
Se pomeneste in continuare de „casele de tip megaron au fost gasite la Eutresis, Lerna,. „. Pe linga data care coincide cu tot restul Europei, casa megaron este tipic balcanica si ajunsese deja si la Troia, deci originea noilor veniti este dinspre Balcani. „Desi la inceput ei au scazut nivelul de civilizatie, au adus cu ei, sau doar a coincis, roata olarului . si au introdus calul”. Roata olarului si calul domesticit a fost raspindit de catre valul arian de la 1900 i.e.n. in toata Europa si vedem acelasi val intrind in Grecia.
” Un fenomen similar s-a petrecut la Troia unde acest val uman au fondat nivelul Troia VI intre 1900-1300 i.e.n. si au introdus calul in Asia Mica”. Incepem sa ne apropiem de adevar, care scapa inexplicabil [BRITANICII]. In mod simultan, Grecia si Asia Mica inregistreaza noi veniti, 1900 i.e.n. Ramura care intra in Grecia este numit de [BRITANICA] ca fiind „greci continentali”, iar ramura din Asia Mica este numita „indo-europeni”, vorba goala, cind de fapt este vorba de unul si acelasi popor arian-carpatin. Noii veniti pleaca din zona Dunareana catre sud-est si sud-vest, patrunzind simultan si in Grecia si in Asia Mica.
Ramura ariana din Grecia este considerata de [BRITANICA] „greci”, pentru ca secole mai tirziu Hesiod relateaza o legenda potrivit careia ei s-ar trage din acesti noi veniti, de unde [BRITANICA] deduce gratuit si nedovedit ca acestia ar fi fost greci. Ce-l opreste pe Hesiod sa aiba stramosi arieni-carpatini? In contextul integrarii perfecte temporale si culturale in valul arian care a cuprins lumea pina in India, ducind roata olarului si calul cu ei, avem oare o alta dovada despre natura acestor noi veniti in Grecia de la 1900 i.e.n.? Exista o dovada lingvistica zdrobitoare care dovedeste irefutabil natura rominica a intregului val arian revarsat asupra lumii, dovada venita de la Hesiod insusi. Nu exista cuvinte care sa poata descrie insemnatatea istorica a informatiei pe care Hesiod o inregistreaza pe hirtie despre acesti noi veniti in Grecia, total ignorata pina acum.
Hesiod da o lista genealogica a fondatorilor lor, care se refera la acest val arian asupra Greciei. [EB,GREECE] : „Elen, regele iubitor de razboi si fii sai Dorus, Xutus si Eolus, avind slabiciunea cailor” la care se aduna verisorii lor „Magnes si Macedon, avind slabiciunea cailor”. Neamul la care se refera Hesiod si pe care numai grec nu-l credem, era format din trei grupe principale pe vremea lui si anume „Ionieni, Eolieni si Dorieni, ai caror stramosi se sustineau a fi Ion, fiul lui Xutus, Eolus si Dorus”. Sintem azi la 4000 de ani de la marea expansiune ariana in lume, dar avem in sfirsit nume concrete legate de arieni si anume ION !!! DORU !!! si ELEN !!! care sint reclamati drept stramosii celor din Tesalia. Avem oare nevoie de [BRITANICA] sa ne spuna ca Ion, Doru si Elen erau „greci”? Iata-i pe arienii carpatini fondind ramurile rominice din Zona Egeana, ramuri care vor schimba fata lumii prin culturile Ioniene si Doriene de mai tirziu.
Grupam informatiile despre valul uman care patrunde in Grecia si Troia la 1900 i.e.n. si anume : 1) noii veniti se incadreaza cronologic in inceputul marii expansiuni ariene-carpatine de la 1900 i.e.n., din care zona Grecia nu poate fi singura exceptie planetara 2) noii veniti intra simultan in Grecia si Troia deci originea lor este dinspre Macedonia-Tracia 3) noii veniti construiesc case megaron tipic balcanice; 4) noii veniti aduc cu ei roata olarului si calul care vor fi inregistrate sub valul arian peste tot in lume 5) noii veniti vor fi reclamati de catre Hesiod drept stramosi, pe care-i cheama Ion, Doru si Elen.
Din aceste informatii mai clare decit cristalul deducem ca poporul care a intrat in Grecia si Troia la 1900 i.e.n. sint arienii-carpatini care poarta nume rominesti !
Pe ce se bazeaza opinia din [BRITANICA] ca noii veniti erau „primii greci continentali”? Doar pe faptul ca informatia 5) vine prin Hesiod, care putea foarte bine sa fi avut stramosi romini in loc de greci. Grecii s-au asezat intr-o mare de rominitate deci cine se mira ca au si stramosi romini? La fel cu bulgarii, sirbii, croatii si maghiarii de mai tirziu. Este de asemenea pur si simplu inexplicabil cum marele val uman de la 1900 i.e.n., care aduce roata olarului si calul in Grecia, nu a fost vazut ca o componenta a marii expansiuni ariano-carpatine care incepuse simultan din spatiul Carpato-Dunarean in toate directiile zarilor.
[BRITANICA] face referire frecventa la natura „razboinica” a arienilor, peste tot unde se duc. Este surprinzator ca termenul folosit in cazul zonei Lituania este „intrusion” care este departe de agresiune sau razboi; in cazul nordului Marii Negre s-a folosit termenul „intruded” care este iar departe de agresiune; in cazul zonei Baltice, Teutonice, s-a folosit termenul de „dominant element” care este iar departe de agresiune; cind a fost vorba de Panonia s-a spus „had not been so extensively overrun” care iar neaga agresivitatea; in cazul Greciei s-a folosit termenul de „infiltration” care iar nu aduce a violenta.
Patrunderea arienilor-carpatini in toate zonele din Europa este descrisa prin termeni neagresivi, care au un sens apropiat de sa zicem „a deschide usa fara a bate in prealabil”. In plus, in urma expansiunii arienilor-rominici, cultura Central-europeana a inflorit, cultura Teutonilor iar a inflorit, in Grecia a aparut ceramica celebra de tip Minoan si s-au pus bazele culturii Ioniene care va schimba fata lumii. Unde este in tot acest context caracterul „agresiv” al arienilor carpatini? Este un mister greu de explicat, dar din pacate nu este singurul din [BRITANICA] care are de multe ori puncte de vedere mai degraba politice decit stiintifice.
Am documentat in acest capitol inceputul marii expansiuni ariene de la 1900 i.e.n. din Europa, care are loc catre Europa trans-Alpina venind de pe Dunare, catre la nord de Carpati si Marea Neagra, catre sud spre Grecia si catre est spre Asia Mica la Troia. Toate aceste miscari sint simultane, incepind la 1900 i.e.n. si continua pentru mai multe secole. Singurul loc posibil de plecare a arienilor este centrul zonei descrise aici si anume spatiul Carpato-Dunarean.

9.2. Arienii si Asia Mica
La Troia VI, cam 1900 i.e.n. gasim urmatoarele informatii [EB,TROY] : „Un nou val de oameni vigurosi apar pe scena istoriei venind poate dinspre nord sau din regiunea stepelor”. Din nou [BRITANICA] face afirmatii cel putin dubioase, de genul „venind dinspre nord”. Este un fel de a evita folosirea cuvintului Tracia sau Dacia, desi in acelasi context s-au folosit numele absurde de Bavaria si Germania, fara nici o ezitare. La nord de Asia Mica unde era situata Troia, peste strimtoarea Dardanele, se gaseste Tracia, dar [BRITANICA] nu-i spune pe nume si noi trebuie sa ghicim. Termenul „regiunea stepelor” nu stiu ce inseamna, dar trebuie sa fie inteles ca opus Traciei? Cum putem oare localiza directia de unde veneau?
„Ei au adus cu ei calul in noua lor casa din zona Egeana. Apartenenta lor la grupul indo-european (!?) este aproape sigur recunoscuta”. Din nou ne izbim de termenul „indo-european” care daca azi are o anumita semnificatie lingvistica in urma raspindirii arienilor in lume, in contextul anului 2000 i.e.n. este o notiune fara sens, legatura dintre Europa si India neavind inca loc, sau fiind doar sporadica. Acelasi termen se foloseste foarte rar interschimbabil cu numele de „arian” deci deducem ca ar fi vorba despre sosirea arienilor la Troia.
[EB,TROY] : „. acest val a fost in mod sigur o ramura a invadatorilor care cam la acelasi timp au intrat in Grecia cucerind asezarile Elene Timpurii si stabilind cultura Elena Mijlocie”. Intrarea aceluiasi val de oameni noi in zona Egeana se putea face numai dinspre Macedonia care separa insulele Grecesti de continentul european. Putem acum face lumina in paragraful precedent : daca acelasi val a intrat si in Grecia si la Troia in Asia Mica, inseamna ca nu putea veni nici dinspre estul Troiei si nici dinspre vestul Greciei deoarece s-ar fi marcat o succesiune temporala de ordinul secolelor. Singura posibilitate care ramine este ca noii veniti veneau dinspre nord, asa cum [EB] a afirmat anterior, prin nord intelegind Balcanii si Dunarea la care [EB] nu-i spune pe nume !
Observati de asemenea, cum analog intregii lumi unde s-au raspindit arienii-carpatini, cultura Elena infloreste dupa venirea poporului Carpato-Dunarean, culturi identificate sub numele rominesti de Elena Mijlocie, Ioniana si Doriana. Apelativul de „grec” aplicat ulterior acestor culturi este inselator si nedrept, mascind natura lor rominica.
In jur de 2000 i.e.n. se marcheaza un val de noi veniti arieni dinspre zona Dunareana, care patrund si in Grecia si la Troia in Asia Mica. Ce mai stim despre acesti noi veniti? „Ei au fost primii Eleni care au pus piciorul si pe coasta estica si pe coasta vestica Egeana”. Observati apelativul de „Elen” aplicat noilor veniti. Corelata cu paragraful precedent, inseamna ca Elenii vorbeau o limba ariana, din care grecii nu faceau parte fiind abia veniti din Asia. Mai tirziu, cei care sint azi greci, si-au luat numele de Eleni, pentru ca Hesiod sustine ca se tragea din ramura Elena. In ce masura Hesiod insusi era elen sau era grec? Urmeaza sa stabilim de acum incolo.
Acesti noi veniti pe insulele Egeene fondeaza ramura ariana numita Ioniana, apoi secole mai tirziu vor trece marea Egee pe malul vestic al Asiei Mici sub conducerea regelui Codru, fondind regiunea Ionia situata intre Troia si Caria, precum si fenomenala cultura Ioniana. In mod absolut eronat, [BRITANICA] nu face distinctia dintre Ionieni, Dorieni si greci, pentru ca Hesiod ii pomeneste drept stramosi. De unde stim noi ca Hesiod nu era din neamul lui Ion, fara a fi grec? In paragraful Limba Greaca am aratat ca poporul arian-carpatin cunoscut drept Eleni, Ionieni si Dorieni nici nu se amesteca cu grecii, rezultind tensiuni rasiale in zona.
In lumea antica, popoarele care dezvolta marea cultura din zona Egeana sint cunoscute pe numele corect de Ionieni respectiv Dorieni, popoarele lui Ion si Doru. Mai tirziu, intreaga zona Egeana este catalogata sub numele nemeritat si abuziv de „Grecia”, greci care pe masura ce se extind pe cheltuiala Albaniei, Macedoniei si Traciei, au largit zona „Grecia”, ajunsa cu timpul sa cuprinda toate popoarele de origine rominica. Grecii se extind si mai mult, cuprinzind ulterior si Constantinopolul, care desi era capitala Imperiului Roman Dacic, desi fondat de tracul Constantin in Tracia, a ajuns a fi asociat cu … Grecia ! Prin urmare, numele actual de „Grecia” mascheaza o straveche si mareata cultura ariana-carpatina dezvoltata pe insulele Egeene. Apelativul „grec” trebuie demascat si inlaturat deoarece deformeaza realitatea.
Intorcindu-ne la Troia, gasim informatia [EB] „Citadela, de 200 pe 140 de metri, continea case marete … Toate erau separate si inconjurate de spatii verzi. Multe dintre ele erau de tipul megaron, altele urmeaza alte planuri… „. Am discutat anterior de casa de tipul megaron care este de origine balcanica si care este prima constructie din Troia I. Acum sintem la stratul Troia VI dar majoritatea caselor sint tot balcanice, de tipul megaron. Cum se impaca natura „indo-europeana” a noilor veniti de la 1900 i.e.n. cu faptul ca veneau dinspre Balcani si cu faptul ca construiau case balcanice de tipul megaron? Noii veniti nu erau decit arienii carpatini.
[EB,TROY] : „Grupul estic (arienii din Troia) dupa asezarea in oras s-au agatat de Troia pentru multe secole pina pe la 1200 i.e.n.”. Noii veniti in Troia la 1900 i.e.n. sint din grupul care intra in Grecia sub regele Elen si stau la Troia pina pe la 1200 i.e.n. cind are loc razboiul troian, deci poporul Troiei, la vremea razboiului, era de acelasi neam cu Elenii care au patruns in Grecia la 1900 i.e.n. Insistam pe aceasta relatie de rudenie pentru ca avem noi dovezi lingvistice despre neamul troienilor, care-i leaga de neamul lui Elen si urmasii lui Ionieni.
Grecii ataca Troia, care rezista 10 ani cu ajutor tracic, numele Troia provine din limba romina, pe troieni ii cheama Priam, Pandaros, Sarpedos, etc., toata zona Troad este plina de cetati cu nume rominesti de Caria, Frigia, etc., zeii vedici, incepind cu Zeus insusi, sau Diaus Pitar, sint de partea troienilor, etc. Toata Asia Mica, inclusiv Troia, era stravechi rominica la data razboiului troian, au o istorie a provenientei lor balcanice, au o cultura specific ariana-carpatina. Prin urmare, poporul care a cucerit toata zona Grecia la 1900 i.e.n., inrudit cu troienii, este tot poporul arian-rominic descris aici.
Cum a ajuns [BRITANICA] la concluzia ca poporul lui Elen, Ion si Doru ar fi fost „greci continentali”? Cum a esuat [BRITANICA] in asocierea acestor popoare cu valul arian al marii expansiuni care a cucerit lumea?
Urmele rominitatii antice arheologice si lingvistice se intind de la Atlantic la India peste doua continente, dar [EB] ignora complet zona Egeana, oceanul cultural rominic in care s-au asezat grecii, desi singurii lor vecini de 4000 de ani incoace au fost doar popoarele rominice. Daca grecii au scris despre Troia nu inseamna ca troienii erau greci, iar daca au scris despre legendele Olimpului nu inseamna ca acestea au fost creatii grecesti !
In concluzie, dupa 2000 i.e.n. apare un nou val uman dinspre zona Dunareana care patrunde in Grecia si la Troia, val identificat de noi ca fiind inceputul marii expansiuni ariene care va cuprinde lumea pina in India in urmatoarea jumatate de mileniu. Ramura din Grecia poarta nume rominesti, iar ramura din Troia vor fi atestati avind tot nume rominesti. Acest val arian nu este primul care se revarsa, Troia fiind deja fondata de 1000 de ani, tot de catre poporul Dunarean. Asia Mica nu este punctul final al expansiunii estice ariene care va trece in continuare peste Mesopotamia si Iran pina in India.

9.3. Arienii si Iranul
Numele Iranului este la ora actuala folosit interschimbabil cu numele de Persia. Zona este traditional cunoscuta drept Persia, dar in 1935 guvernul Persiei a cerut oficial tuturor guvernelor lumii sa ii se adreseze cu numele de Iran, ca sa sublinieze pe originea lor ariana. Numele „Iran” este doar anagramarea numelui arian, trecind prin stravechiul „Eran”.
Intre timp s-a intimplat cel de-al doilea razboi mondial pornit din Germania fascista, care pe plan ideologic a incercat sa se identifice si ei cu arienii, neavind de fapt nici un fel de fundament istoric, arheologic sau lingvistic, doar o simpla pretentie ideologica gratuita. Germanii nu sint nici un pic mai arieni decit sa zicem rusii, amindoua familiile Teutonice si slave primind anumite influente ariene prin expansiunea poporului arian-carpatin, inainte si dupa 2000 i.e.n. Cit de arian este un popor care spune „apa” drept „water” si „suta” drept „hundert”, care sint elemente de baza ale limbii? Anumite influente ariene exista totusi, cum ar fi „muter” pentru „matar” si „fater” pentru „pitar”, dar este o cale lunga de la originea ariana-rominica.
Din aceasta cauza politica si probabil sub presiunea unor cercuri obscure, Iranul anunta in 1949 ca nu mai insista pe numele exclusiv de Iran, dar numele a rams in folosinta de atunci incoace. Pe plan intern, iranienii sint totusi deosebit de mindri de originea si limba lor ariana-carpatina, pe care o duc de multe ori pina la extrem. Pe plan rasial, iranienii sint foarte apropiati de romini, fiind de multe ori imposibil de facut distinctia dintre un iranian si un european meridional.
Iranienii sint doar o parte a popoarelor din Persia, care-si spun „Farsi”, restul fiind armenieni, Arabi, turci Curzi, Evrei din vremea sclaviei Babiloniene, etc.
Pe plan istoric, Persia este numele zonei sudice a Iranului de astazi, invecinata la vest cu faimoasa Sumerie, in zona gurilor Tigrului si Eufratului. Tot pe plan istoric, cei care vor da numele de Iran acestei zone vin din nordul Iranului, zona care leaga Tracia de nordul Indiei, calea de expansiune estica a poporului arian. Acest popor nordic arian-carpatin, va domina toata zona Iranului de azi, va cuceri apoi Sumeria si Babilonul insusi, stabilind o dinastie ariana-carpatina pentru 500 de ani, va crea mai tirziu marele Imperiu Persan a lui Darius arianul, care va fi la rindul lui cucerit de un alt mare imperiu rominic, cel al Macedonului. Vedem cum de la 1700 i.e.n. si pina azi istoria intregii zone dintre Tracia si India va fi marcata de catre poporul Carpato-Dunarean extins la scara celor doua continente.
Sa trecem in revista dovezile arheologice ramase in urma arienilor. [EB,IRAN] : „Numele Iran … din intentia Şahului de a sublinia caracterul indo-european al locuitorilor al caror stramosi au intrat in Iran din stepele Asiei centrale dupa 2000 i.e.n”. [BRITANICA] nu se dezminte nici acum in dezinformarea sistematica pe care o raspindeste in lume.
In primul rind [BRITANICA] se refera la numele „Iran” care ar veni de la stramosii „indo-iranieni”, doar manifestare a limbii de lemn britanice, asa de bine descrisa de George Orwell in cartea „1984”. Cum vine „Iran” de la „indo-iranieni”? Ce fel de alchimie lingvistica fantezista avem aici? Pur si simplu [BRITANICA] se fereste ca dracul de tamiie sa scrie pe hirtie numele „arian”, din motive politice si ideologice. Este atitudinea specifica strutului, care daca-si ascunde capul sub nisip, face pericolul sa dispara din moment ce nu-l mai vede. Numele de „arian” a fost abuzat, deci nu-l mai pronuntam in vecii vecilor si situatia este sub control ! Cenzurarea istoriei de catre [BRITANICA] nu se opreste aici, cuvintul „arian” lipsind pur si simplu din volumul de index ! Nu va aminteste aceasta atitudine de raposatul comunism de la noi?
Afirmatia de mai sus trebuie citita printre rinduri, cam cum se citea cotidianul Scinteia, de genul „. de a sublinia caracterul arian al locuitorilor. „. In continuare ii face sa vina din stepele Asiei Centrale (!?) care este mai mult decit fantezist, de-a dreptul hilar. Aceste informatii care dezinformeaza sint deja raspindite in lume in milioane de exmplare.
Ce retinem pina aici este ca stramosii iranienilor, pe care acestia ii reclama ca fiind arienii, sosesc in Iran dupa 2000 i.e.n. Sa vedem in continuare anumite dovezi arheologice si nu pareri politice din [BRITANICA]. [EB,IRAN] : „Devreme in mileniul doi, inlocuirea ceramicii pictata in rosu cu o ceramica de tip nou, este conectata de anumite autoritati cu sosirea arienilor care s-au impus drept clasa conducatoare in triburile Kassite”. Triburile Kassite, dominate de arieni, vor cuceri mai tirziu Babilonul din Sumeria : „In 1742 i.e.n. apare prima referire la atacul Kassitilor asupra Babilonului, Kasiti ai caror conducatori arieni trebuie sa fi sosit mai inainte”. Din moment ce arienii devin conducatorii acestor triburi, are sens sa presupunem ca erau popoare de acelasi neam cu arienii, eventual tot de provenienta Dunareana. Numele lor poate fi de asemenea conectat cu radacina „casa” din limba romina.
„Ca urmare (venirea arienilor) ceramica, metalele si iconografia vestului Iranului demonstreaza conexiuni cu civilizatiile nord Sumeriene numite Amorite si Hurriane”. Nordul Mesopotamiei este invecinat la vest cu Asia Mica, zonele Troia, Lidia, Caria, etc. deja de origine traca de peste 1000 de ani. Din moment ce arheologia ariana din Iran demonstreaza conexiuni vestice, inseamna ca sosirea lor s-a facut pe filiera vestica, dinspre nordul Mesopotamiei si Asia Mica. Observati ca nomenclatura culturilor de care se leaga arienii iranieni sint tot de origine rominica, cum ar fi Amoritii, cu radacina „amor”, ceea ce marcheaza o trena care leaga Iranul de spatiul Carpato-Dunarean.
Ce mai stim despre triburile Kassite peste care stapineau arienii? [EB,PERSIA] : „Numele regilor Kassiti sint compuse cu numele zeilor arieni, de exemplu Maruttash si zeul soare Shuriash, care pot fi comparati cu zeii vedici Marut si Suria”. Doamne ajuta, ii avem pe zeii nostri arieni prezenti in nordul Iranului. In [BRITANICA] se considera ca doar conducatorii erau arieni, dar eu ma indoiesc ca un arian putea domni peste un trib cu care nu avea nici un fel de conotatie lingvistica sau culturala. Arienii erau probabil doar un nou val carpatin, peste anumite popoare tot de origine Carpato-Dunareana.
Numele ariene ale regilor Kassiti demonstreaza ca „. popoare ariene au patruns in Iran . intr-o migratie care facea parte dintr-o miscare masiva a indo-europenilor in Asia”. Mai sus [BRITANICA] foloseste tot termenul indo-european pentru arian, ceea ce este complet lipsit de sens la 2000 i.e.n. cind acesti arieni nu ajunsesera inca in India ! Cum te poti referi drept indo-european la un popor care porneste din Europa, ajunge in Iran si mai are doua secole pina in India? Este tot limba de lemn in actiune, combinata cu o politizare intentionata a istoriei. Este pentru prima data ca ma intilnesc in [BRITANICA] cu recunoasterea deschisa a originii europene a acestui val masiv arian.
Nu va lasati inselati de termenul generic de „european” care este inselator, folosit de [BRITANICA] doar ca sa ascunda originea Carpato-Dunareana a acestora. Chiar daca spune „Europeni”, noi stim deja ca acestia nu erau nici englezi, nici germani si nici greci, doar carpatini de-ai nostri. Europa dintre Atlantic si Marea Neagra era deja locuita doar de popoare de origine Carpato-Dunareana. Popoarele Teutonice si slave vor cobori din nordul Europei doar 2000 de ani mai tirziu. [BRITANICA] ar putea si aici sa renunte la termeni generici de „Europeni”, deoarece valul arian era omogen lingvistic si cultural, deci nu erau mai multe popoare implicate. Daca zona Dunareana nu a produs marele popor arian, care alta zona „europeana” putea sa o fi facut?
„Pe la inceputul mileniului doi, Hititii si alte popoare inrudite apar in Asia Mica””. Singurul loc de unde puteau apare Hititii in Asia Mica este Tracia, deoarece Asia Mica este marginita de Marea Egee si Marea Neagra deci alta zona de acces nu exista.
„Anumiti autori sustin ca triburi ariene cunoscute drept medes si persani au ocupat zonele inalte din nordul Iranului pe la inceputul mileniului doi”. Acesta ar fi consecvent cu miscarile umane anterioare. Amintiti-va ca Troia este fondata de catre traci pe la 2900 i.e.n., apoi un nou val arian-trac apare pe la 1900 i.e.n. Nu exista nici un motiv in lume sa credem ca acesti traci s-au oprit in Asia Mica si nu au patruns in nordul Mesopotamiei si Iranului in cei 1000 de ani care separa cele doua valuri. Noi sustinem ca si India a fost atinsa de catre popoare Dunarene mult inainte de marele val arian. Pentru detalii vezi capitolul inchinat Indiei.
„In jur de 1600 i.e.n. un alt grup care se ruga la zeii arieni Mitra, Varuna, Indra si Nasatias au preluat conducerea peste popoarele Hurrian din nordul Mesopotamiei”. Observam cum valuri peste valuri de arieni-carpatini vin dinspre Tracia peste Mesopotamia catre Iran, de-a lungul mai multor secole.
„In inscriptiile istorice Darius I-ii al Persiei se numea pe sine insusi Ariya de sorginte ariana. Tot din termenul Ariya este derivat numele stravechi de Eran si apoi Iran”. Nu putem sa nu-l credem pe Darius ca se tragea din arienii-Dunareni, mai ales ca si numele „Darius” provine tot din limba romina, radacina „dar” sau „a darui”, cu sensul de „Darius, Cel Daruit”. Dinastia lui Darius va crea marele Imperiu Persan, intins din India pina in Tracia si Dacia, la gurile Dunarii in Dobrogea, pe care-l consider aici primul imperiu rominic al lumii. Va fi urmat de al doilea imperiu rominic al lumii, cel al Macedonului. Acesta va fi urmat de al treilea imperiu rominic al lumii, cel latin.
In succesiunea de pina acum, avem inregistrate urmatoarele miscari umane dinspre Europa catre toate zarile lumii : valul care patrunde la sud catre Grecia pe la 2500 i.e.n; valul care patrunde la sud tot catre Grecia dupa 2000 i.e.n; valul care patrunde in Asia Mica la Troia dupa 2000 i.e.n; valul care patrunde in nordul Iranului pe la 1700 i.e.n. Toate aceste miscari ariene au loc dinspre sud-estul Europei, spatiul Carpato-Dunarean.

9.4. Arienii si India
Datorita geografiei sale, India se numeste subcontinentul indian si este leaganul a nenumarate civilizatii si culturi. Tot din determinismul sau geografic, India a actionat ca o fundatura continentala unde accesul s-a facut numai prin zona de nord-vest dinspre Europa si prin zona de nord-est dinspre
Asia, sudul Indiei fiind cea mai traditionala si conservatoare zona din punct de vedere rasial si lingvistic.
India este locuita in ziua de azi de mai multe grupe rasiale umane : grupul Europoid de provenienta Carpato-Dunareana situat mai ales in nord-vestul Indiei la frontiera cu Iranul de unde au si venit; grupul Mongoloid de provenienta central Asiatica; grupul Negroid care poate explica pigmentatia absolut neagra a unei mari mase de oameni, desi caracteristici pur Negroide pot fi gasite doar pe niste insule in jurul Indiei; grupul Vedoid numit dupa tribul Veddas din Ceilon, care constituie cel mai vechi grup din India si care este indianul tipic, care aminteste la infatisare de Aborigenii Australiei : culoarea absolut neagra, nasul foarte larg, pometii obrajilor proeminenti, parul relativ ondulat, etc.
Subliniem pe aceste compozitii rasiale contemporane deoarece aceasta structura rasiala dovedeste legaturile dintre spatiul Carpato-Dunarean si India cu mult inainte de marea expansiune ariana.
[EB,INDIA] : „Ramasite craniene gasite in orasele civilizatiei Indusului in jur de 2500 i.e.n. demonstreaza un amestec rasial comparabil cu cel contemporan”. Aceasta inseamna ca Omul European isi facuse deja intrarea in India inainte de mileniu trei inaintea erei noastre. „. pe linga cranii tipic Vedoide s-au gasit nenumarate cranii de forma alungita specifice raselor Mediteraneene”. Acest tip european, desi in parte amestecat cu populatia locala, este predominant in ziua de azi in nordul Indiei, mai ales zona Pakistan. „Pe linga tipul Mediteranean se mai gaseste in zonele . si tipul de european solid, cu capul larg, specific zonei Alpine europene”. In afirmatiile de mai sus, se intelege prin „tipul Mediteranean” populatia din sud estul Europei, Macedonia, Tracia, Asia Mica, iar tipul Alpin este de fapt omul din Panonia si Banat de pe Dunarea de mijloc.
Din punct de vedere demografic, nici unde in lume un anumit popor nu a aparut de la munte ci de pe o apa curgatoare, de obicei una majora la scara continentului, care poate sustine viata. Muntele, in cazul nostru Alpii, este un loc ocupat de o populatie venita de la ses si niciodata invers. Muntele poate fi colonizat dar nu poate fi izvorul unui popor care sa se extinda pina in India. Din punct de vedere al originii si istoriei Europei, populatia Alpina nu este decit Dunareana din toate punctele de vedere, din zona Panonia si Banat cu care se invecineaza.
Din punct de vedere lingvistic, India este un conglomerat de limbi care nu au nimic de a face unele cu altele, cum ar fi limbile ariene-rominice vorbite mai ales de populatiile deschise la culoare si care se subdivid in grupe, limbile indiene, limbile mongolo-tibetane mai ales in nordul Indiei, limbile Dravidiene vorbite mai ales in sudul Indiei. Limba oficiala este hindu dar nu este inteleasa de catre toate grupurile rasiale si lingvistice. La ora actuala, limba hindu este extinsa fortat, sa cuprinda limba sanscrita, care este dezvoltarea indiana a limbii ariene de acum aproape 4000 de ani.
Legaturi intre cele trei continente par a fi existat din zorii civilizatiei umane pe Tera : „Epoca de Piatra timpurie din India este reprezentata de o industrie a securilor de mina care seamana strins cu cele din Europa, vestul Asiei si Africa”. Europa nu poarta urme evidente de singe African si Asian, dar India si nordul Africii poarta puternice urme de singe european, deci putem deduce ca in principal poporul european s-a raspindit traditional in toate colturile lumii, fara a nega posibilitatea contactelor inverse. Daca poporul european s-a raspindit in vechime in lume, zona de plecare nu poate fi decit sud-estul continentului, Tracia si Marea Egee. Cu titlul de scenariu posibil, primul mare val european asupra lumii trebuie sa fi inceput dupa scufundarea Atlantidei in zona Egeana, localizata in timp undeva in ultimii 10.000 de ani de istorie.
Pe la 1700 i.e.n. poporul arian a ajuns si s-a stabilit in nordul Mesopotamiei si Iran. De aici din Iran poporul arian s-a extins mai departe catre India, in mai multe valuri. Obiecte de bronz au fost gasite ocazional in straturi urmind Harappa, dar acestea demonstreaza doar legaturi sporadice cu Europa. [EB,INDIA] : „Ceva comparabil cu Epoca Bronzului din Orientul Mijlociu si Iran a fost asociata in India cu aparitia triburilor vorbind limba indo-europeana”. Din nou aceleasi absurditati ideologico-politice britanice, de genul termenul indo-european pentru ceva ce tocmai soseste in India ! Din paragraful de mai sus deducem ca Epoca Bronzului este adusa in India de catre poporul arian, venind dinspre Iran dupa 1700 i.e.n.
Acest val arian nu este primul si nici ultimul care soseste in India. „Secolele care urmeaza dupa 1700 i.e.n. trebuie sa fi fost martore mai multor astfel de valuri (ariene)”. Putem aprecia ca in jur de 1500 i.e.n. arienii erau deja numerosi in India, iar cultura carpatina-vedica incepuse sa prinda radacini si sa se extinda. Alti autori considera ca imnurile din Rig Veda s-au stabilit in India intre 1400-1200 i.e.n. Eu cred ca este doar o chestiune de bun simt sa consideram intrarea culturii vedice in India in mod treptat, incepind cu primele valuri mai substantiale de arieni-carpatini de dinainte de 2000 i.e.n., continuind pe parcursul mileniului al doilea pe masura sosirii de noi valuri ariene.
„Pe la sfirsitul mileniului doi o alta intruziune (ariana) este atestata in Sind unde noul tip de ceramica grie marcheaza o intrerupere in ceramica anterioara”. Aceasta ne dovedeste ca sosirea arienilor in India s-a facut treptat intr-o perioada de timp de aproape 1000 de ani, pe masura plecarii din spatiul Carpato-Dunarean. „Ceramica acestora si asezarile lor sint stramosii directi ai celor din Perioada Istorica Timpurie cind asezarile ariene se raspindesc catre est pe Gange in jos catre regiunile Bihar si Bengal”. Observati ca vestul Indiei nu este etapa finala a arienilor, care-si continua raspindirea catre est pina in sudul Chinei in secolele care urmeaza. Este in afara de orice indoiala ca anumite ramuri ariene au patruns adinc in China. Observati de asemenea originea arienilor care vor denumi noile locuri in care se aseaza Bihar, care este Bihorul nostru stravechi, anagramarea numelui zeului Briha. Prezenta numelui „Bihor” si in România si in India, ne facem sa credem ca este forma originala din care zeul arian „Briha” este derivat prin anagramare.
Bihor nu este singurul nume rominesc din India contemporana. Se gasesc in India mii de locuri cu numele de Bihor, Somes, Deva, Agnita, etc. Se pare ca India, mai ales valea Indusului si a Gangelui, a fost un loc deosebit de primitor si propice pentru poporul arian-carpatin care a prosperat si a creat o cultura mareata, adinc inradacinata in cultura vedica carpatina.
Legaturile dintre Europa si India nu se opresc aici. Cu timpul, Epoca Fierului pornita de pe cursul Dunarii isi face intrarea si in India, desi destul de tirziu, pe la sfirsitul erei trecute. Aceasta demonstreaza continuarea cel putin al contactului dintre spatiul Carpato-Dunarean si India, iar prin aceasta cu toate zonele intermediare din Asia Mica, Mesopotamia si Iran.
Sintem inainte de 2000 i.e.n. cind gasim in India de nord [EB,INDIA] : „Vasele de ceramica erau bine dezvoltate dar roata olarului nu era folosita”. Amintiti-va de valul uman dinspre Macedonia care ajunge la insulele grecesti dupa 2500 i.e.n. si care au adus cu ei roata olarului si au introdus calul. Mai amintiti-va de aparitia calului si a rotii olarului la Troia pe la 1900 i.e.n. Aceste inovatii tehnologice vor ajunge pina in India mai devreme sau mai tirziu. „In jur de 1500 i.e.n. (India) un nou val a adus o ceramica noua adesea facutape roata olarului”. In India este prima mentionare a unei ceramici de tip nou care necesita roata olarului. Aceasta minunata inovatie tehnologica carpatina a luat citeva secole sa ajunga la Troia si a luat iar secole sa ajunga in India. Ajungerea rotii olarului din spatiul Carpato-Dunarean la India a durat aproape 1000 de ani ! Se pare ca vestile nu circulau prea repede la 2000 i.e.n. …
Aparitia rotii olarului in India s-a facut odata cu intrarea poporului arian in India. Putem folosi aparitia rotii olarului peste tot de-a lungul traseului arienilor ca un fel de fir calauzitor al prezentei lor.

9.5. Rominizarea lumii antice
Istoria lumii a pastrat dovezi arheologice, culturale si lingvistice impresionante despre o expansiune umana mareata inceputa in Europa in jur de 1900 i.e.n. si care va schimba fata lumii in toate aspectele ei, pina in zilele noastre.
In succesiunea de pina acum, avem inregistrate urmatoarele miscari ale poporului arian-carpatin dinspre Europa catre toate zarile lumii : valul care patrunde la sud catre Grecia pe la 2500 i.e.n; valul care patrunde la sud tot catre Grecia pe la 1900 i.e.n; valul care patrunde in Asia Mica la Troia dupa 2000 i.e.n; valul care patrunde in nordul Iranului pe la 1700 i.e.n; valul care patrunde in India in jur de 1500 i.e.n. Toate aceste miscari ariene au loc dinspre sud-estul Europei, spatiul Carpato-Dunarean.
Exista un decalaj de 500 de ani intre plecarea din spatiul Carpato-Dunarean si sosirea in India dar expansiunea dureaza aproape 1000 de ani.
Poporul arian care se raspindeste in lume, duce cultura si tehnologie in toate colturile lumii, cum ar fi cunostiinte avansate de agricultura si pastorit, calul domesticit, carul, roata olarului, tehnologia metalurgica intre cupru si fier, sistemul de numeratie zecimal, cunostiinte de astronomie, mareata cultura vedica.
Acest popor se numeste pe sine insusi in romineste, spunindu-si arian, este condus de regi purtind nume rominesti de Elen, Ion, Codru, Doru, Priam, Darius, etc., fondeaza asezari cu nume rominesti pina in India, raspindeste cultura care poarta numele rominesc de Veda, se roaga la zei care poarta nume rominesti de Pitar, Apa, Agni, etc., vorbeste o limba atunci straveche care contine „apa”, „suta”, „nas”, „pitar”, etc., este de o gindire si simtire pastorala, picteaza cu Spirala Dacica, etc.
Poporul arian care se raspindeste in toata lumea este prin limba, cultura si simtire esenta rominismului antic, fiind la el acasa in România de azi chiar dupa 4000 de istorie dovedita, dar evident mult mai veche.
Prin raspindirea in Europa, care dureaza mai multe mii de ani, limbile europene sint cimentate intre ele prin limba rominica a poporului arian. Prin raspindirea in lume se nasc multe alte limbi inrudite cu limba ariana-rominica pina in India, formind marea familie a limbilor Euro-Asiane de astazi. Toata cultura antica dintre spatiul Carpato-Dunarean si India, Sumeria si Iranul, este legata de poporul arian. Exista vreo explicatie pentru marea expansiune ariana, dincolo de evidenta inteligenta sclipitoare a poporului arian-carpatin?
Acum peste 5000 de ani s-au facut in spatiul Carpato-Dunarean cele mai mari descoperiri din istoria umanitatii : domesticarea calului, urmata de inventarea rotii pline si a rotii spitate care a condus imediat la inventarea carului, iar putin timp mai tirziu inventarea rotii olarului.
Pentru prima data in istorie, omul carpatin a avut libertate de miscare putind calari, pentru prima data in istorie a putut cara mai mult decit poti duce in spate, pentru prima data in istorie a putut produce mai mult decit avea nevoie imediata. Calul, roata, carul si roata olarului, toate inventate de catre poporul arian-carpatin, au stat la baza primei revolutii tehnologice din istoria omenirii. Efectul imediat al acestei revolutii a fost o crestere a bunastarii materiale nemaivazute vreodata pe Tera, iar pe parcursul mai multor generatii a fost o explozie demografica fara precedent : omul arian-carpatin a materializat mitul umplerii pamintului.
In aceste conditii, viata in spatiul carpatin a inflorit pe toate planurile, material, stiintific, cultural, religios si politic. Acum au aparut versurile minunate, cunoscute mai tirziu drept Riga Vede, intreaga filozofie vedica, cunostiintele de astronomie si matematica. Poporul arian-carpatin inventeaza sistemul de numeratie zecimal care va ramine in istoria umanitatii ca una dintre cele mai mari descoperiri vreodata. Cuvintul care separa cele doua grupe de limbi Euro-Asiene la nivel global este magicul „sata” care inseamna „suta” si care supravietuieste in aceasta forma doar in limba romina. Societatea ariana trebuie sa fi avut un sistem de educatie, unde cunostiintele se transmiteau de la o generatie la alta fiind continuu imbogatite.
Pe plan tehnologic, una dintre primele aplicatii ale noilor inventii a fost fara indoiala carul de lupta care pe teren militar nu poate fi comparat decit cu inventarea tancului modern. Amindoua aceste cuvinte rominesti, „carul” si „lupta” sint stravechi, fiind inregistrate in limba vedica, cu acelasi sens. Aceste cuvinte au fost create in spatiul carpatin ca sa descrie noile descoperiri umane si sint inca la ele acasa in România de azi.
Cu asemenea mijloace tehnologice la indemina si cu cresterea demografica nemaivazuta a poporului arian-carpatin, epoca marii expansiuni ariene bate la usa. Iata cum acest popor arian-carpatin, desi sedentar dintotdeauna, incepe o miscare de colonizare a lumii, nu prim miscarea nucleului sau carpatin ci prin expasiunea naturala divergenta, catre toate directiile geografice, spre vest pina la Atlantic, spre sud pina la Mediterana, spre nord pina la Marea Baltica si Scandinavia, spre est pina la India.
Marea expansiune ariana de la 1900 i.e.n. este doar primul val rominic major revarsat asupra lumii in mod pasnic. Rominismul lumii este intarit dupa 400 i.e.n. prin primul imperiu rominic al lumii format de Darius-arianul al Persiei, urmasul arienilor-carpatini din Iran. Rominismul lumii este apoi intarit din nou inainte de 300 i.e.n. prin al doilea imperiu rominic al lumii format de Alexandru cel Mare, urmasul arienilor-carpatini din Macedonia. Rominismul lumii mai este intarit inca o data dupa 100 i.e.n. prin al treilea imperiu rominic al lumii format de latini, urmasii arienilor-carpatini de la Troia