LIMBA VEDICĂ

latini

Petre Morar – Noi nu suntem latini

Limba ariana ajunsa in India prin poporul arian, a devenit o limba doar pentru initiati, fiind interzisa a se preda populatiei indiene. Arienii-carpatini credeau profund in caracterul magic al limbii lor, care prin intonare perfecta si serviciu sacrificial vedic pur, puteau aduce binecuvintarea zeilor strabuni si blestemul lor asupra dusmanilor arienilor.
Limba ariana este vorbita doar in familiile arienilor care evita divulgarea acesteia populatiei indiene, iar anumite formule magice sint permise doar in cursul arderii de sacrificii, pentru ca prin Agni sa se obtina indurarea lui Indra, Mitra, Varuna si restului Panteonului. Chiar si in ziua de azi, la tara pe la Cluj, mai exista tabuuri verbale, unde lumea nu pomeneste vorbele „vampir”, „vircolac”, etc. dupa apusul soarelui si mai ales Martea si Vinerea !
Limba ariana din India avea un puternic caracter ocult, formule speciale fiind rezervate alesilor, preotilor vedici, care stiau modalitatile corecte de folosire ale acestora. Nu se pronuntau niciodata in public, iar preotii vedici le invatau din generatie in generatie cu respect si sfintenie.
In India s-a produs o scindare in limba ariana, pe de o parte limba vorbita curent de care aveai nevoie pentru comunicare cotidiana, pe de alta parte limba de cult care era rezervata ceremoniei din jurul focului sacrificial cind se recitau imnurile sfinte. Peste secole, prima va deveni limba numita Prakrita, iar a doua va deveni limba de cult numita sanscrita. Dupa ce si-a pierdut caracterul ocult, imnurile din Rig Veda au fost puse pe hirtie, materializindu-se biblia Rig Veda, care contine imnurile Sfinte ariene.
Limba in care a fost redactata Rig Veda este numita in aceasta lucrare limba vedica, care este o limba sfinta, fiind limba celei mai vechi biblii cunoscute de omenire, biblia vedica. Caracterul ocult al limbii biblice este mostenit si de alte culturi, cum ar fi cultura Iudaica, unde exista cuvinte interzise a fi pronuntate in mod curent, formule magice cunoscute doar initiatilor, etc. Chiar si biserica Crestina moderna a mostenit formule magice care sint considerate blasfemie a fi pronuntate in public. Poporul nostru a pastrat aceasta traditie pina in zilele noastre cind exista lucruri la care nu faci referire directa niciodata, „ca sa nu cobesti”, etc. Aceasta cultura mondiala contemporana a avut inceputul in cultura ariana-carpatina.
A se remarca aici ca limba vedica este diferita de limba sanscrita. Limba in care este redactata Rig Veda este forma cea mai arhaica a limbii ariene. Scrieri ulterioare hinduse, dezvoltate de catre urmasii arienilor din India, sint redactate intr-o limba dezvoltata in conditiile locale din India si care constituie limba sanscrita. In relatie matematica, limba vedica este o submultime a limbii vedice. Exista cuvinte vedice foarte rar folosite in sanscrita si exista cuvinte vedice foarte rar folosite in Rig Veda insasi. Limba sanscrita nu poate fi o masura a limbii strabune ariene, din moment ce s-a dezvoltat in conditiile din India. Singura masura la care putem raporta limba strabuna ariana este limba vedica, putinul care s-a inregistrat prin cartile de la (III) la (VII) din Rig Veda. Inceputul si sfirsitul Bibliei Rig Veda insasi sint mai noi, fiind redactate deja intr-o limba mai evoluata decit restul cartilor, deci dezvoltata in sinul bisericii vedice din India. Detalii vor fi discutate in capitolul „Contextul Cultural al Rig
Vedei”.
In spatiul carpatin, unde poporul arian si limba vedica s-au nascut in vremuri imemoriabile, limba straveche ariana s-a dezvoltat natural devenind limba rominica primordiala sau geto-daca, din care s-a desprins latina prin izolare milenara la Troia in Anatolia. In urmatorii doua mii de ani limba rominica a devenit limba romina de azi.
Unitatea la care trebuie sa raportam limba romina de azi este limba Sfinta vedica, in care a fost redactat biblia Rig Veda. Exista referinte puternic ariene si in limba sanscrita, din moment ce este o dezvoltare a limbii vedice, dar aceasta dezvoltare s-a facut la distanta fata de originea carpatina deci este mai putin relevanta. Este totusi interesant de studiat procesul de formare de nume proprii sanscrite si apoi hinduse din cuvinte comune vedice care suna . romineste.
Prin biblia Rig Veda si limba vedica in care aceasta a fost redactata, avem cea mai veche marturie despre limba stramoseasca ariana, mult mai veche decit orice alta limba europeana.

4.6.9. Demografia rominica europeana.
In urma unei explozii demografice care a avut loc acum 5000 de ani in spatiul Carpato-Dunarean, poporul arian s-a raspindit in lume catre toate directiile geografice din Europa si dincolo. Prin suprapunere peste populatiile locale intilnite, poporul arian-carpatin a sadit semintele a ceea ce avea sa fie peste milenii marea familie a limbilor Euro-Asiane, inrudite intre ele prin elemente de limba carpatina.
Daca limbile slave, Teutonice si limba greaca se inrudesc intre ele, se datoreaza poporului carpatin care le-a transmis elemente importante din limba ariana ancestrala. Pe linga influentele stravechi, limbile straine care inconjoara România de azi au continuat sa absoarba rominitate lingvistica direct de la sursa care este poporul romin. Vecini mai vechi, cum ar fi grecii, sint martorii unui flux continuu rominesc, din care se evidentiaza regii Ion pe la 1900 i.e.n. si Doru pe la 1100 i.e.n., ajunsi in Grecia venind dinspre Macedonia. Acesti regi romini sint mentionati de Hesiod pe la 500 i.e.n. drept ionieni si Dorieni. Aceste ramuri, desi crezute „grecesti” pina acum, se dovedesc a fi pur rominesti.
Larga raspindire a limbii romine in Europa, din muntii Alpi pina in muntii Macedoniei, devine acum evidenta, din moment ce majoritatea Europei antice era rominica de milenii, de la raspindirea arienilor. Ceea ce mai intilnim azi in forma pura, insulele de rominitate ale dialectelor rominice, sint doar virfurile ramase din masivul rominitatii antice, in zonele mai greu accesibile noilor veniti migratori in Europa. Limba rominica straveche nu a supravietuit in locurile deschise pe unde au trecut bulgarii si multi altii, dar a supravietui la Tesalia, Epirus, in multe locuri din muntii Albaniei, Macedonia, Bulgaria, Salonic, Istria, Muntele Maggiore.
Exista o relatie evidenta intre numarul de vorbitori a doua limbi diferite si componenta lingvistica a limbii care se formeaza prin suprapunerea lor. Nu cred ca putem afirma aici ca aceasta relatie este direct proportionala, de genul 5000 de rusi amestecati cu 5000 de germani vor crea o limba jumi-juma germano-rusa, dar evident ca daca ai o relatie initiala de un rus la fiecare zece germani, sansa rusilor de a lasa in urma mai mult doua trei cuvinte este minima.
O limba nu se raspindeste fara vorbitorii sai nativi, exceptind epoca moderna cind este posibila americanizarea lumii in absenta americanilor ! Analizind grupul limbilor rominice si Euro-Asiane, putem spune ca pe plan demografic, popoarele rominice se trag din poporul arian, iar popoarele Euro-Asiane se trag din popoare vechi din Europa si Asia peste care s-a suprapus un anumit element arian. Se poate spune fara a gresi ca limbile europene si Asiane care au o componenta mai insemnata din limba initiala vedica-carpatina au avut si un flux initial mai mare de vorbitori nativi ariano-carpatini. Putem in acest fel sa ne facem o idee aproximativa despre raspindirea demografica a poporului arian-carpatin in vechime.
Pe criterii lingvistice, centrul de greutate a raspindirii ariene in lume este Europa de sud, unde intregul continent este rominic pina la ora actuala. Urmeaza in ordinea importantei lingvistice migrarile nordice europene, care au transformat limbile Teutonice si slave in limbi Euro-Asiane. Exista o trena lingvistica mai slaba intre Europa si Asia, apoi focare lingvistice puternice in Iran si India.
Trebuie sa luam in considerare un alt factor si anume acceptarea limbii vedice drept limba de cult, care a continuat sa influenteze limbile hindu chiar dupa ce arienii-carpatini s-au topit in marea masa indiana. Este un proces similar celui petrecut cu limba latina, care si-a continuat influenta asupra limbii engleze pina in zilele noastre, unde in ultimele secole limba engleza a preluat intregul vocabular latin si l-a adaptat la structurile gramaticale engleze. Aceasta s-a intimplat multe secole dupa destramarea Imperiului Roman. Analog, limba franceza traditionala era foarte apropiata de limba romina, cam de genul limbii spaniole, dar in secolul XIV are loc o „latinizare” fortata a limbii franceze, prin preluari masive din latina clasica, facind limba franceza cea mai putin inteleasa in mod nativ de catre vorbitorii romini.
Dupa criteriile demografico-lingvistice de mai sus, zona de densitate maxima a poporului arian, pornit din spatiul Carpato-Dunarean este Europa sudica, partea cea mai generoasa a continentului, cuprinsa intre Iberia si Balcani, in general de-a lungul Dunarii, aorta Europei. Inaintea erei noastre si Anatolia era cuprinsa in marea de rominitate straveche, dar in Asia Mica este imposibil de supravietuit la schimbarea erelor, cind valuri dupa valuri de distrugeri vin unul dupa altul.
Era noastra a produs brese in acest ocean european rominic, prin sosirea popoarelor migratoare si suprapunerea acestora peste rominii autohtoni. Cel mai mult a avut de suferit Patria Muma, pamintul sfint vedic, care a supravietuit migratorilor in cetatea naturala Carpato-Dunareana, dar nu inainte de a fi inconjurata de noii veniti de jur imprejur. Ceea ce a fost inima si sufletul lumii rominice europene, Dacia Mare, pamintul fagaduit de Maretul Dacia insusi, a devenit o insula de rominitate intr-o mare de neamuri straine, care au incercat din prima clipa pina in zilele noastre sufocarea acesteia.

4.6.10. încheiere la Demonstraţia Morar
Nu exista pe Tera, zeita ariana Tara, un loc mai plin de istorie, cultura, legenda si minuni decit pamintul Daciei strabune, vatra panteonului vedic nemuritor, unde si-au plimbat pasii zeii arieni si Dacia insusi.
Stramosii nostri, poporul arian stravechi, si-au dovedit puterea vitala pe cale genetica, lingvistica si culturala in ultimii 5000 de ani de istorie, raspindindu-se in toata lumea. In ultimii 2000 de ani am trecut prin incercarea finala, in care am rezistat dureros asaltului neamurilor straine, de la Sciti la germani, Huni, slavi si apoi maghiari.
Agni ne lumineaza ochii si mintea din nou, dupa milenii de instrainare, zeii nostri strabuni intorcindu-si din nou fata catre poporul lor ales. Pedeapsa noastra milenara, inceputa cu Roma imperialista si terminata cu Rusia comunista se apropie de sfirsit. Poporul arian-Dac-romin, poporul ales al zeilor arieni, este inca viu si nevatamat in pamintul Sfintei Dacii, vatra data noua cu legamint de Maritul Dacia insusi.
IERI,
Ne-am intors ochii de la Agni, orbiti de astre calauzitoare straine, pierzind astfel binecuvintarea lui Dacia, parintele nostru. Am fost loviti cu o pedeapsa cumplita, intunecarea ochilor si a mintii, pina am uitat de noi insine.
In pedeapsa noastra, am crezut ca dacii si-au uitat limba pina la ultimul, insetati de „aqua” latina, satui de „apa” ariana, lasind Soma sa se risipeasca la vale. In pedeapsa noastra, am crezut ca sintem izvoriti din stralucirea Romei, slavindu-i pe jefuitorii Daciei Sfinte. In pedeapsa noastra, i-am numit pe invadatori parinti, ridicindu-le ode si statui, latinizindu-ne pentru a doua oara.

Exista pedeapsa mai cumplita?
Am fost sfisiati in bucati de vecini nechemati, straini si hrapareti, care ne-au negat dreptul la existenta in propriul nostru pamint,
luptindu-ne pentru drepturi egale cu cei care ne-au navalit ! Ni s-a smuls limba din gura pentru vorbirea noastra straveche, dezradacinati din pamintul sfint, Dacia, dusi pe continente estice. In codrii Eminescieni am rezistat celor fara de lege. Ni s-a spus cuceritori cind ne-am intregit neamul si pamintul strabun,
consilii europene impartind vecinilor nostri frateste ceea ce era doar al nostru : Balcanul scufundat, Banatul singerat, Pamintul Panonic calcat, Transilvania ciuntita, Moldova injumatatita, Basarabia pierduta, Bucovina instrainata, Dacia Mare mutilata.
AZI,
Agni ne lumineaza din nou ochii, sufletul si mintea dupa milenii de uitare. Agni ne arata ca radacinile dace ne-au fost smulse si nu sadite, ca cei cinstiti drept parinti sint doar fii vitregi care si-au ridicat mina asupra noua, parintilor lor. Dacia ne spune ca limba Mioritei este limba de trei ori Sfinta, ca noi sintem poporul lui ales, urmasii demni ai arienilor. Marita Danu ne marturiseste ca sudul Europei se trage de la noi, restul purtindu-ne genele in singe si vorbele in grai, ca restul lumii, pina in India, ne vorbeste vorbele, chiar daca nu le intelege.
Lumea a pornit de la noi si lumea s-a intors impotriva noastra, devenind din izvorul lumii virtejul istoriei. Europa se trage de la noi, iar noi batem la portile Europei, descendentii nostri negindu-si parintii.
A sosit in sfirsit timpul adevarului. Lumina calauzitoare a zeilor strabuni arieni ne reveleaza trecutul maret in care se oglindeste viitorul Daciei Noi.
MIINE,
„… veni-va vremea, ziua sfinta-n care o Dacie Noua sa intemeiem” !

Obiectivele Demonstratiei Morar

Prin aceasta lucrare am demonstrat pentru prima data in istorie ca poporul si limba ariana s-au nascut si dezvoltat in spatiul Carpato-Dunarean, ca Dacia Mare si dacii sint arienii carpatini, ca poporul si limba romina de azi sint tot arienii carpatini si limba lor vedica. Am mai demonstrat ca latinii si limba latina este doar o ramura a limbilor rominice, dezvoltata in relativa izolare de spatiul Carpato-Dunarean, la Troia antica.
Ideile promovate si demonstrate prin aceasta lucrare sint total neortodoxe si impun schimbarea cu 180 de grade a opticii false pe care o avem despre istoria rominilor si a Europei, ceea ce nu este e loc confortabil. Ideile vechi sint adinc inradacinate in mintea noastra prin secolele de latinism si inchinare la Roma, deci nu pot fi Maturate fara efort.
Oricit de greu ne-ar veni sa privim rasturnat la ceea ce stiam pina acum, evidentele stiintifice de natura lingvistica si culturala, precum si documentele istorice care converg catre aceleasi concluzii, fac imposibila ignorarea acestui adevar pe termen lung. Pe plan lingvistic, nimeni in Europa si in lumea de azi nu mai vorbeşte cu „apa”, „suta”, „pitar”, „vedea”, „hotar”, „ca”, „nas”, „pula”, „da”, „aria”, „om”, „baga”, „ban”, „cara”, etc., fara a mai mentiona gramatica limbii romine de pura ginta vedica. Este o informatie lingvistica de prima mina despre stramosii nostri arieni si urmasii lor, rominii de azi, pe care nu avem dreptul istoric si patriotic de a o ignora.
Nu este usor sa ne schimbam optica despre viata si sa rescriem istoria, mai ales dupa ce a fost rescrisa de atit de multe ori pina acum. Ceea ce deosebeste aceasta lucrare de alte lucrari pe tema originii si devenirii poporului arian, ca si fondatori ai lumii moderne, este obiectivitatea stiintifica cu care am analizat faptele prezentate, dovezile indubitabile aduse, lipsa argumentelor emotionale, lipsa de motive ideologice, politice sau rasiale. Nu numai ca nu avem astfel de motive, dar vrem sa aratam lumii ca imaginea contemporana despre arieni, proiectata prin miscarile extremiste de la ridicarea facismului pina in zilele noastre, este nedreapta si falsa.
Arienii nu erau Omul Alb unic, opus tuturor celorlalte rase umane, ci era doar unul din multimea de popoare europene existente cu peste 4000 de ani in urma cum ar fi : Teutonii care primesc si ei o influenta carpatina si apoi coboara spre sud 2000 de ani mai tirziu ca sa primeasca un nou val de rominitate; slavii care au o soarta foarte asemanatoare Teutonilor primind in final o buna componenta rominica; alte popoare europene mai mici raspindite peste tot in Europa si in afara Europei, care isi vor aduce contributia la nasterea popoarelor contemporane.
Arienii nu erau un popor agresiv ci proveneau din vechea si minunata cultura pastorala a rominilor dintotdeauna, ducind o viata infratita cu natura, slavind si zeificind elementele naturale, riuri si anotimpuri, elemente cosmice : Apa, Soma, Vasu, Varuna, Sure, Bhrigu, etc. Arienii nu construiau temple, nu distrugeau frumusetea naturala a lumii, aveau un simplu foc sacrificial, pe loc curat de fiecare data, prin scoaterea gliei inainte de aprinderea focului. Arienii nu au sacrificat niciodata viata umana, doar animale domestice, cai, vite, oi, grine, lapte, unt si bautura Soma.
Societatea ariana era patriarhala, din moment ce inflorirea lor coincide cu domesticarea calului si inventarea rotii, dar isi iubeau si respectau sotiile si fiicele fara a face nici un fel de discriminare. Arienii isi respectau sotiile, prin faptul ca nu exista nici un singur zeu vedic fara perechea lui feminina, care uneori este preponderenta. Indra il pedepseste cu fulgerul necrutator pe Puloman care si-a necinstit una dintre fete. Arienii nu participa la nici o ceremonie sacrificiala fara sotia lor, parte egala, deci nici o mirare ca si zeii vedici sint intotdeauna insotiti.
Arienii au dus in toata lumea cunostiinte inaintate de cultura, tehnologie, agricultura, metalurgie, matematica, astronomie si navigatie. Din spatiul carpatin apare calul si carul, precum si roata olarului impreuna cu spirala Dacica, care ajung inainte de 2000 i.e.n. in Grecia, pe la 1900 i.e.n. la Troia, pe la 1700 i.e.n. in Iran, iar pe la 1500 i.e.n. in India, unde vor si ramine peste secole imortalizati ca si poporul ales. Arienii vorbesc si de navigatie, dovada ca Marea Neagra nu le era straina de fel. Tot arienii duc cu ei sistemul de numeratie zecimal, numarind oile si restul cu „dasa”, „sata” si „sahasram”, numerale inregistrate in istorie pentru prima data. Ii vedem pe arieni creatori de tehnologie si cultura si nu de mijloace de distrugere in masa.
Arienii nu au dus niciodata un razboi de jefuire cu nici un neam, european sau nu. Daca au cucerit lumea, a fost prin singele, limba si cultura lor. Arienii-carpatini s-au raspindit peste tot in lume, dar nu ca sa o subjuge si distruga, ci se raspindeau intr-un mod natural, tot mai departe de centrul lumii care era spatiul Carpato-Dunarean. Dacia straveche a marcat o crestere demografica unica in lumea antica, sustinuta de maritul spatiu carpatin si de marile descoperiri ariene : calul, roata, carul si roata olarului. Daca ajungeau in conflict cu populatiile locale in drumul lor catre capatul lumii, nu era setea de cucerire cum au facut multe neamuri mai tirziu, ci doar urmarea contactului fizic direct care se petrecea intre ei.
Arienii nu au construit niciodata un imperiu bazat pe cucerire si asuprire. Se raspindeau in lume ca sa-si caute un nou loc sa traiasca si nu ca sa inrobeasca altii. Nu au jefuit si trimis bogatii inapoi la locul de origine, spatiul Carpato-Dunarean, deci nu au fost trimisi sa faca asa ceva. Nu-i mina inainte setea de averi si de putere, ci doar cautarea unui alt spatiu Mioritic de asezare si desfasurare a vietii.
Lucrarea de fata se vrea in primul rind a fi o cale de raspindire a noilor cunostiinte privind originea poporului si limbii romine, o noua platforma de dezbatere publica a acestor idei novatoare. In al doilea rind avem obiective strategice pe care le urmarim prin Demonstraţia Morar, astfel : 1) Obiectivul (I) Morar : „Renunţarea la ipoteza falsa a originii latine a limbii romine”. 2) Obiectivul (II) Morar : „Recunoasterea originii direct ariene a limbii romine”. 3) Obiectivul (III) Morar : „Recunoaşterea dreptului la existenta a limbii geto-dace sau rominica veche” 4) Obiectivul (IV) Morar : „Recunoasterea originii rominice a limbii latine”. 5) Obiectivul (V) Morar : „Renuntarea la scrierea cuvintului ‘romin’ cu ‘i’ din ‘â’, ca simbol al subordonarii limbii romine fata de Roma”.

4.7.1. Viitorul devine previzibil prin studierea trecutului
Paginile acestei lucrari nu sint definitive si vor fi actualizate pe masura ce cercetarea noastra continua. Noi dorim ca aceste pagini sa fie privite doar ca un inceput in descoperirea trecutului poporului romin, pentru a-i intelege locul in lumea prezenta si viitorul in lumea de miine.
Daca lumea civilizata se trage de la noi, sa o facem cunoscut tuturor. Poporul care a avut un trecut maret, trebuie sa aiba un viitor stralucit.
Sa facem cunoscut tuturor si mai ales noua insine ca NU sintem urmasii Romei, ca nu-i datoram nimic lui tata Traian si mama Roma, care nu sint decit jefuitorii Daciei Mari, ca limba noastra de azi este limba geto-dacilor, rominica primordiala. Sa fim mindri ca vorbim cea mai veche limba din Europa si sa ne facem auziti in toata lumea, asa cum stramosii arieni au facut cunoscuta lumii limba vedica.
Latina s-a rupt din geto-daca sau rominica Veche, Roma se trage de la noi, popoarele si limbile europene toate se trag de la noi. Sa fim mindri ca stramosii nostri au cucerit lumea prin vitejia, inteligenta si cultura lor. Roma s-a intors impotriva patriei muma, sfisiind Dacia Mare in cursul primului mileniu si a singerat sfintul pamint vedic, dat noua rominilor in pastrare vesnica de catre Dacia insusi.
Lumea a pornit de la noi si s-a intors apoi impotriva noastra. De 2000 de ani incoace ne-au sfisiat imperii de jur imprejur. Plinge pamintul Moldovei, Basarabiei si Bucovinei, rupte inca de Dacia strabuna. Neam strain sta in Panonia, Cimpia Banilor, Banat si sudul Dunarii, negindu-i radacinile. Sa le aratam ca putem trai in pace cu toti vecinii dar sa nu le permitem vreodata sa necinsteasca sfintul Pamint Dacic negindu-i trecutul si stind in calea viitorului.
Speram ca pacea s-a intors in sfirsit pe pamintul vedic, in Dacia strabuna si România de azi. Sa nu-i uitam pe zeii strabuni si sa-i cinstim deoarece au fost de partea poporului arian in cucerirea lumii antice. Cit timp le vom pastra memoria, zeii strabuni vedici nu-si vor mai intoarce fata de la poporul pe care ei l-au ales.
Uitindu-i pe zeii strabuni vedici, am platit o lectie grea de istorie, uitindu-ne pe noi insine. Fara uitare n-am fi facut jocul de secole al dusmanilor nostri, prin „Rominii de la Rim se trag”. Rominii sint singurul popor din Europa care nu se trage de niciunde, noi sintem poporul ales, noi ne-am nascut si crescut in pamintul vedic de la inceputul timpului. Alte neamuri sa-si caute originea, noi am fost intotdeauna si vom ramine pe veci in sfintul pamint vedic.
La sfirsit de mileniu ne intoarcem fata catre Europa, cu dorinta de integrare. Nu este un cadou pe care-l asteptam, este dreptul nostru milenar de a nu ramine izolati. Sa spunem lumii ca pintecele Europei este la noi, in România, ca ei Europenii nu vor fi niciodata intregi fara noi, ca-si necinstesc parintii si stramosii intorcindu-ne spatele.
Sa nu uitam visul reintregirii Daciei Mari. Sint milioane de romini in afara frontierelor României. Nu este datorie mai sfinta decit pastrarea pamintului vedic asa cum ne-a fost dat.
Dacia a renascut in anul 2000. Fie ca noul mileniu sa duca la reintregirea Daciei Mari strabune si renasterea Daciei Noi