AȚI ȘTIUT CĂ ROMÂNIA NU A RECUNOSCUT INDEPENDENȚA REPUBLICII MOLDOVA?

Andrei Groza

Andrei Groza

(s-o spunem franc)
Începând cu 27 august 1991 și până în prezent, toți cei aflați la guvernare, dar mai ales cei care se declarau/se declară proeuropeni, au spus și continuă să spună că România a fost prima țară care a recunoscut independența Republicii Moldova. Însă, citind cu atenție actul Guvernului României din 27 august 1991 constatăm că acesta declarase: „Proclamarea unui stat românesc independent pe teritoriile anexate cu forța în urma înțelegerilor secrete stabilite prin Pactul Molotov-Ribbentrop reprezintă UN PAS decisiv spre înlăturarea pe cale pașnică a consecințelor nefaste ale acestuia, îndreptate împotriva drepturilor și intereselor poporului român.”.
Unde dumneavoastră vedeți, aici, recunoaștera independenței Republicii Moldova?
România, pur și simplu, a constatat că proclamarea unui stat românesc independent este UN PAS decisiv spre înlăturarea pe cale pașnică a consecințelor nefaste ale pactului Molotov-Ribbentrop și că așteaptă în cel mai scurt timp (câteva luni/un an) să constate și cel de-al doilea pas – adoptarea Declarației de Reunificare.
Anume așa a înțeles și mulțimea de oameni (inclusiv și subsemnatul) care din 1989, practic, în toate duminicile, se aduna în centrul Chișinăului și care cerea Unirea cu România.
Altfel spus, România nu a recunoscut INDEPENDENȚA REPUBLICII MOLDOVA așa cum încearcă așa-numiții proeuropeni zi de zi, pe neobservate, să introducă această ideie subversivă, în mintea cetățeanului.
Dar cum, ulterior, au procedat majoritatea deputaților Parlamentului aleși în anul 1990? Aceștia, sub pretextul luptei cu separatiști din așa-numita Transnistrie au început, ignorând interesul national românesc și încălcând dreptul international, construcția unui nou stat INDEPENDENT FAȚĂ DE ROMÂNIA, adică și-au scos măștile arătând că sunt separatiști adevărați.
Lucrul început de aceștia a fost continuat, fără un pic de jenă, și de următorii proeuropeni aflați la putere.
Ce fac guvernanți de astăzi? Fac același lucru – sub pretextul amenințărilor Rusiei, vor să-și păstreze în interese proprii statul lor (salarii bune, posibilități de a fura ș.a), chiar în cadrul Uniunii Europene.
Ne țin pe noi, ceilalți, de pr….
Să le spunem franc că noi cunoaștem adevărul și le cunoaștem interesele.
P.S. România (actualmente, membru al NATO) are tot dreptul și obligația de a-și restabili suveranitatea asupra teritoriului din stânga Prutului (vorbim de RM) și, totodată, de a-l apăra în caz de intervenție a RusieI.
P.S. Domnilor parlamentari majoritari, de ce nu prin Reunificare în UE, de ce mai întâi integrarea în UE și mai apoi Reunificarea?