FILMUL DOCUMENTAR „TRACII, ISTORIE ASCUNSĂ”

tracii

Istoria antică a Europei ar trebui rescrisă! Înainte ca Roma să ia fiinţă, înainte ca Grecia să înflorească, neamurile traco-geto-dacice au stăpânit teritorii vaste din continentul european şi şi-au lăsat amprenta asupra întregii sale istorii.

În călătoria pe care v-o propunem către trecutul îndepărtat al Europei vi se va prezenta o nouă perspectivă asupra istoriei antice. Multe dintre lucrurile pe care le credeaţi deja bine stabilite vor fi zdruncinate. Fapte şi evenimente puţin cunoscute vor veni să redefinească istoria…

Probele materiale şi izvoarele istorice dovedesc că tracii aveau o cultură avansată şi că erau creatori rafinaţi de artă, că lumea greacă a fost puternic influențată de cea tracă, grecii preluând de la traci tradiţii și zeităţi.

În acelaşi timp, incursiunea în spaţiul antic traco-geto-dacic vă va aduce în prim plan uimitoare comori antice din aur şi argint şi personalităţile remarcabile ale unor eroi care au rămas adânc întipăriţi în memoria umanităţii.

Nu în ultimul rând, veţi descoperi că traco-geto-dacii au ajuns la conducerea Imperiul Roman, un lucru menţionat clar și dincolo de orice discuţie de chiar izvoarele antice latine.

Desigur, odată cu vizionarea acestui film, întrebările de genul: „De ce nu găsim aceste informaţii în cărţile noastre de istorie?” sau „Cine vrea să ne fure istoria?” vor deveni mai acute şi vor pretinde cu mult mai multă forţă un răspuns de la autorităţile politice şi ştiinţifice româneşti.

Ideea este că redescoperirea adevăratei noastre istorii e un proces accelerat pe care nu îl mai poate opri nimic. Indiferent de forţele care se opun, adevărul despre fabuloasa noastră istorie iese cu iuţeală la lumină. Iar acest lucru are darul de a ne face mai uniţi şi mai puternici…

Aşadar, Omule Bun, te invit să urmăreşti acest film făcut cu credința că neamul nostru se poate trezi din somnul cel de moarte. Bucură-te de el, meditează asupra acestor informaţii şi fă-l cunoscut tuturor celor din jurul tău!

Cu drag, Daniel Roxin