„AGRESIUNEA NATO/UE PUNE GERMANIA ÎN CRIZĂ”

Germany-crisis

Este poate justificat ca țara care a făcut cel mai mult pentru a forța extinderea UE spre est și a urmat cel mai loial neoconiștii americani în expansiunea agresivă a NATO către Rusia (o retragere imperială) Rusia – Germania – ar trebui să sufere acum cea mai mare criză economică de la al doilea razboi mondial.
Atacul NATO/UE asupra livrărilor de gaz rusești către Europa, bombardarea americană a conductelor Nordstream către Germania și sancțiunile comerciale împotriva Rusiei au îndepărtat o piață importantă de export germană și au crescut considerabil costurile cu energie pentru industria germană, care de decenii s-a bazat pe un sistem consistent și rezonabil. energie la prețuri pentru industriile sale critice – chimice, mașini, inginerie.

Adăugând la aceasta o mare creștere a costurilor îndatorării și o agendă ecologică fanatică, nu este surprinzător faptul că Oficiul Federal de Statistică din Wiesbaden a anunțat că aproape un sfert (23,8%) mai multe companii au depus insolvență în iulie 2023 față de aceeași lună a anului trecut.
Când Germania suferă atât de mult, UE în ansamblu suferă și ea, iar producția industrială a Franței s-a prăbușit și ea:

DEZIDUSTRIALIZAREA GERMANĂ

„Asistăm la începutul dezindustrializării germane [și, prin urmare, europene]”. a spus liderul „Institutului Economic German”. Același institut a mai raportat că capacitatea Germaniei de a atrage investiții în afaceri a suferit un declin „alarmant” anul trecut, când peste 135 de miliarde de euro de investiții străine directe au ieșit din țară și au intrat doar 10,5 miliarde de euro . Decalajul a fost cel mai mare înregistrat – și asta a fost în mare parte înainte de noile stimulente de a investi în SUA, ca urmare a comerțului grotesc al lui Biden care a denaturat subvențiile ecologice.

Germania are unele dintre cele mai mari costuri de energie electrică din Europa, deoarece Verzii fanatici din coaliția condusă de social-democrați solicită „putere curată” din ce în ce mai costisitoare, la fel cum Germania și-a închis centralele nucleare rămase.

Germania intenționează să construiască o infrastructură vastă pentru a importa hidrogen din țări precum Australia, Canada și Arabia Saudită, dar tehnologia nu este deloc asigurată, mai ales la nivelurile de import necesare pentru a salva Germania din criza sa energetică.

Industria auto germană este în criză, producția marilor săi producători scăzând dramatic între 2019 și 2023: VW cu 23%. Audi scade cu 8,4%, BMW cu 10% și Mercedes cu 31%:

În sectorul bancar, cele mai mari două bănci listate din Germania – Deutsche Bank AG și Commerzbank AG sunt în criză de ani de zile, iar capitalizarea lor de piață combinată este mai mică de o zecime din JPMorgan Chase.

Și aici există o lipsă de noi tehnologii în comparație cu concurenții săi – în special în FinTech, comparativ cu Londra

Tehnologie digitala

Infrastructura tehnologică digitală a Germaniei este slabă și ocupă țara pe locul 51 în lume pentru vitezele de internet fix, cu o lipsă de investiții (a avut a patra cea mai mică cheltuială dintre țările OCDE în raport cu dimensiunea economiei).
Populatie imbatranita

Îmbătrânirea populației din Germania a afectat forța de muncă și sondajele au constatat că 50% dintre firme au redus producția din cauza problemelor de personal, costând economia până la 85 de miliarde de dolari pe an.

O LITANIE DE DISTRUGERE INDUSTRIALĂ ISTORICĂ

În ce măsură această criză industrială germană este fundamentală și istorică și, prin urmare, critică pentru viitorul Germaniei, se poate vedea din aceste rapoarte despre falimentul companiilor, dintre care unele aveau o vechime de peste o sută de ani (într-un caz 600 de ani!):

Compania de textile Hofer Spinnerei  depune faliment după 125 de ani de filature 👕operațiuni.

🔹Una dintre cele mai mari firme de comandă prin corespondență 📦 co. din țară, Klingel, Pforzheim , existentă din 1923 este în insolvență.
🔹Producătorul  din Dortmund este în faliment după 120 de ani de funcționare.
🔹Banca centrală a Germaniei ar putea avea nevoie de o salvare pentru a acoperi pierderile din datoria pe care a acumulat-o ca parte a programului său masiv de cumpărare de obligațiuni de 650 de miliarde de euro de la BCE.

🔹Șefii Asociației Patronale din Renania de Nord-Westfalia sunt îngrijorați de faptul că aproape o treime din firmele mijlocii germane  se gândesc să transfere producția și locurile de muncă în străinătate.
Abatorul tradițional de 300 de ani Macelaria Röhrs 🥩 a depus faliment împreună cu alte 2 afaceri vechi de un secol.

Partea Eisenwerk Erla ⚒ din Saxonia, dă faliment după mai bine de 600 de ani de existență. Alte afaceri vechi de un secol dau faliment.
Germania este nucleul geografic, de afaceri și financiar al Uniunii Europene și principalul garant al monedei euro. Fiind centrul sistemului de compensare a monedei și a enormelor sale creanțe Target 2 de peste un trilion de euro asupra altor state membre (datorită comerțului pozitiv acumulat și soldurilor de capital cu acestea), o criză pentru Germania s-ar putea transforma în colapsul monedei euro. și costurile masive de derulare a monedei.
Atacul de 20 de ani asupra Rusiei, exploatarea Ucrainei ca berbec militar împotriva Rusiei, sancțiunile comerciale ruinătoare (pentru Occident), distrugerea conductelor Nordstream, alianța în creștere Rusia-China și creșterea competitivității industriei chineze au toate au lovit puternic Germania și UE.
Doar o pace negociată cu Rusia (și o calmare a retoricii Taiwanului) va restabili prosperitatea Germaniei, UE și Occidentului în general.

NATO/EU AGGRESSION PLUNGES GERMANY INTO CRISIS