Răsturnare de situație la Kiev

Zelenski Vl.

Oficiali din circa 40 de țări, inclusiv din SUA, China și India, dar fără Rusia, au avut discuții în acest weekend, în Arabia Saudită, pentru a identifica o soluție de pace pentru Ucraina.

Confirmând semnalele recente tot mai dese că Occidentul a decis să pună rapid capăt războiului și, în acest sens, face presiuni (inclusiv amenințări) asupra lui Zelenski, Wall Street Journal, citat de publicația ucraineană Strana, anunță o schimbare spectaculoasă de atitudine a regimului de la Kiev.

Foarte influenta publicație americană afirmă că, în cadrul negocierilor din Arabia Saudită, Ucraina nu a mai insistat pentru retragerea trupelor ruse înainte de începerea oricăror negocieri de pace cu Rusia.

Până acum, aceasta reprezenta o condiție sine qua non a Kievului, pe care și Occidentul o îmbrățișa și o invoca pentru a respinge orice negocieri de pace cu Moscova.

Mai mult, Ucraina nu mai insistă ca eventualele tratative să ia în considerare exclusiv planul său de pace.

Nu mai departe de luna iunie, la o reuniune similară care a avut loc la Copenhaga, Ucraina insista ca planul său de pace să fie luat ca punct de pornire în cazul oricăror negocieri viitoare.

activenews.ro