Statele Unite: un articol științific major despre originea Covid „distorsionat” de Anthony Fauci, potrivit republicanilor

coronavirus-pandemie

France Soir

Anthony Fauci

Numeroasele fațete ale doctorului Anthony Fauci.
KAMIL KRZACZYNSKI / AFP
Ar trebui să ne așteptăm la o nouă întorsătură în afacerea „E-mail-urile Fauci” și la controversa privind originea SARS-CoV-2? Noi dovezi îl copleșesc pe Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIH), un centru de cercetare al Departamentului de Sănătate al SUA. O comisie republicană din Congres susține că a descoperit un nou e-mail, sugerând că dr. Fauci a „împins” scrierea unui articol major despre originea SARS-CoV-2 pentru a „infirma teoria” că virusul s-a scurs din un laborator.

Peste 3.200 de pagini de e-mailuri, care îl implică pe Anthony Fauci începând cu 31 ianuarie 2020, au fost expuse în iunie 2021 de mai multe mass-media americane, inclusiv Washington Post și Buzzfeed News . Schimburile au ridicat mai multe probleme legate de pandemie, cum ar fi purtarea unei măști, eficacitatea hidroxiclorochinei sau, mai ales, originea Sars-CoV-2.

Documentele, obținute prin Freedom of Information Act (FOIA) care permite accesul la documente administrative, au relevat interesul oamenilor de știință și al directorului NIH față de ipoteza unei scurgeri de Sars-CoV-2 dintr-un laborator.

Anthony Fauci a fost audiat de mai multe ori în Senat cu privire la politica oficială anti-Covid după dezvăluirile sale, inclusiv despre originile virusului. Una dintre audieri, în ianuarie 2022, a fost marcată și de un schimb aprins între consilierul guvernului SUA și senatorul republican Rand Paul.

Acesta din urmă l-a acuzat pe Fauci că vrea să „ascundă adevărul” despre originile coronavirusului și finanțarea, de către o altă agenție guvernamentală, prin intermediul ONG-ului EcoHealth Alliance , a activității Institutului de Virologie din Wuhan (WIV).

„Distorsionat”, datele despre pangolin „nu sunt convingătoare”
Directorul NIH a susținut că instituția sa nu a finanțat cercetarea de câștig de funcție din Wuhan. Afirmațiile sale repetate , evident, nu i-au convins pe reprezentanții republicani, care au revenit la sarcina în ianuarie 2022 cu elemente noi.

Erau alte nouă e-mailuri, legate de Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NAID), cercetătorul de medicină tropicală Jeremy Farrar și geneticianul Francis Collins.

🚨BREAKING🚨

Am lansat e-mailuri nemaivăzute până acum care să arate că Dr. Fauci ar fi ascuns informații despre #COVID19 provenite din laboratorul din Wuhan și a minimizat în mod intenționat teoria scurgerilor din laborator. @RepJamesComer și @Jim_Jordan îl vor pe Fauci sub jurământ. E timpul pentru răspunsuri. 1/2👇 pic.twitter.com/p8aIBJ3nom

— Comitetul de supraveghere (@GOPoversight) 11 ianuarie 2022
Aceste e-mailuri au arătat că oamenii de știință au ridicat serios posibilitatea ca virusul să fi fost manipulat genetic într-un laborator. În e-mailurile care datează de la începutul lunii februarie 2020, schimbate la scurt timp după o videoconferință cu Anthony Fauci și Francis Collins, cercetătorii au estimat chiar șansele ca virusul să fi fost manipulat la „40%” (notă: Pagina 5 ) .

Cu toate acestea, câțiva dintre acești cercetători, ale căror nume apar în e-mailuri, vor coautora în martie 2020 un articol, „The proximal origin of SARS-CoV-2” , publicat în Nature Medicine și conform căruia este „puțin probabil ca SARS – CoV-2 a apărut prin manipulări de laborator”.

O altă investigație „ cu privire la originile COVID-19 și finanțarea guvernamentală federală a cercetării cu câștig de funcție” a fost lansată de republicanul Brad Wenstrup, deputatul Ohio, la mijlocul lunii februarie 2023 . „ Au ieșit deja la iveală trei fapte: că COVID-19 a provenit probabil din laboratorul de la Wuhan și că Partidul Comunist Chinez l-a acoperit, banii contribuabililor americani au fost direcționați în laboratorul de la Wuhan pentru câștig de funcție (…) și dr. Fauci a fost la curent cu aceste informații la începutul pandemiei”, se spunea.

Wenstrup Launches Investigation into Possible U.S. Taxpayer-Funding of W…

Primele rezultate ale acestei anchete nu au întârziat să apară. Într-o notă publicată duminică, 05 martie 2023 , comisia parlamentară anunță noi dovezi despre articolul în cauză, „Originea proximală a SARS-CoV-2”.

Potrivit acestui document, la trei zile după videoconferința din 01 februarie 2020, „patru dintre participanții săi au scris articolul și au trimis un proiect lui Fauci și Collins”. Mai mult de două luni mai târziu, acesta din urmă a trimis un e-mail Dr. Fauci pentru a-l întreba dacă NIH a reușit să „înlăture” ipoteza unei scurgeri de laborator.

În august 2021, Institutul de Cercetare Scripps a declarat membrilor Congresului că Dr. Andersen, unul dintre autorii acestei lucrări, „a investigat „obiectiv” originile COVID și că Dr. Anthony Fauci nu a încercat să-și influențeze activitatea. „.

Întrebat într-un interviu pentru The New York Times despre schimbarea sa cu privire la originea coronavirusului, profesorul Kristian Andersen a susținut că a analizat împreună cu colegii săi „datele despre coronavirusuri găsite la alte specii, cum ar fi liliecii, șoarecii și pangolinii, care a demonstrat că caracteristicile care păreau mai întâi unice pentru SARS-CoV-2 au fost prezente în alți viruși înrudiți.”

Cu toate acestea, conform Comitetului Republican House (paginile 4-5), „hartia a fost revizuită de către Nature Medicine” și „Andersen nu a găsit datele despre pangolin convingătoare (…) în mod privat, dr. Andersen nu a crezut că pangolinul datele au infirmat o teorie a scurgerilor de laborator, deși a spus asta în mod public.”

„Poate că nu știm niciodată”
O schimbare de părere care nu putea fi explicată, potrivit notei, decât printr-o „intervenție”, cea a lui Fauci, care a „ împins” să scrie un articol „de respingere” a teoriei scurgerilor de laborator. „Autorii acestui articol au denaturat datele disponibile pentru a atinge acest obiectiv ” , se arată în document .

Pe 26 februarie, cotidianul american de afaceri The Wall Street Journal a anunțat că Departamentul de Energie al Statelor Unite consideră acum că scurgerea din laborator este „  cea mai probabilă ” origine a Covid-19.

Informație la care Anthony Fauci nu a omis să reacționeze , campând pe pozițiile sale. „Nu văd date despre o scurgere de laborator. Asta nu înseamnă că nu s-ar fi putut întâmpla… Cu toții trebuie să fim deschisi la toate posibilitățile… s-ar putea să nu știm niciodată originea pandemie”, a spus el pentru Boston Globe.

Comisia parlamentară condusă de Brad Wenstrup va avea prima audiere pe această temă miercuri, 8 martie.