NOI, NEAMUL NOSTRU PELASGO-GET, NE-AM NĂSCUT AICI!

Neamul pelasgo-get

NOI, Neamul nostru PELASGO-GET nu vine de niciunde. NOI ne-am născut AICI!

Despre „vechimea“ noastră pe aceste meleaguri străbune, despre societatea noastră pașnică și iubitoare de artă, și felul nostru de a trăi în deplină armonie și concordanţă cu energiile creatoare ale naturii, scriu mulţi oameni de știinţă.
Iată câteva afirmaţii:
🔹LOUIS DE LA VALLÉE-POUSSIN: „Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi consideraţi strămoşii omenirii.”
🔹MARIJA GIMBUTAS – Profesor la U.C.L.A. – Civilizaţie şi Cultură: „România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între 6.500 – 3.500 î.H., axată pe o societate matriarhală, teocrată, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europenizate, patriarhale, de luptători din epoca bronzului şi epoca fierului. A devenit de asemenea evident, că această străveche civilizaţie europeană, precede cu câteva milenii pe cea sumeriană. A fost o perioadă de reală armonie, în deplin acord cu energiile creatoare ale naturii.”
🔹DANIEL RUZO, 1968 – arheolog sud-american: „Carpaţii sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute până în ziua de astăzi.”
🔹WILLIAM SCHILLER – arheolog american: „Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul român, răspândindu-se apoi spre răsărit şi apus (…) acum circa 13.000 – 15.000 de ani.”
Și acestea sunt numai câteva spicuiri ale câtorva afirmații documentate nu de noi, ci de alţii.
Ne-am bucura dacă și “experţii“ noștri ar lua în seamă aceste dovezi și le-ar transmite și în manualele noastre școlare. Ar cam fi timpul, nu-i așa domnilor?

NOI știm acum cine suntem, este înălţător și avem un motiv în plus de mândrie naţională!

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem!
Autor: Carmen Pankau