Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu la Chișinău remarcă cu surprindere

Ambasadorul Romaniei Țurcanu

Cristian-Leon Turcanu

Zilele dedicate cooperarii economice si promovarii bussines-ului continua la Chisinau: in discutiile de azi cu reprezentantii de la Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) am abordat oportunitatile de afaceri din Republica Moldova, provocarile cu care se confrunta investitorii romani, dar si beneficiile aduse de companiile din RO🇷🇴 pe piata fortei de munca din R. Moldova si in fiecare comunitate in care acestea isi desfasoara activitatea.
Am remarcat cu surprindere ca AIR nu este parte din Moldova Business Week 2022 , eveniment de anvergura dedicat afacerilor, in conditiile in care investitiile directe ale celor 30 de membri AIR reprezinta peste 54% din investitiile straine directe din R. Moldova din ultimii 10 ani.
Companiile din #România prezente in R. Moldova au creat peste 10.000 de locuri de munca si au o cifra de afaceri totala de aproape 1 miliard de euro.
Doar capitalul social cumulat al celor trei banci comerciale din #România active in Republica Moldova depaseste 250 de milioane de euro.
România ramane principalul partener comercial al R. Moldova, iar perspectivele de dezvoltare sunt deosebit de bune.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi interior