Cum a cucerit deja Viktor Orban Ardealul fără să tragă un glonț

klaus-masonerie-nazism

Liviu Alexa

Să nu puneţi botul la declaraţia de mai jos a liderului UDMR, Kelemen Hunor, care, întrebat de presă de ce a spus preşedintele Klaus Iohannis că UDMR trebuie să vină cu explicaţii după declaraţiile extremiste a lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad, a declarat:
„Puteţi pe mine să mă judecaţi, puteţi să mă trageţi la răspundere dacă nu am respectat programul de guvernare, dacă nu am respectat acordul de coaliţie, dacă am lezat undeva interesele generale şi particulare ale ţării şi pentru declaraţiile mele, dar niciodată nu voi accepta să fiu eu tras la răspundere pentru declaraţiile altora, indiferent cine e acel om, că e Orban, că nu e Orban, nu contează, fiindcă nu se poate accepta aşa ceva şi nu pot accepta o grămadă de lucruri, să fac eu teste de loialitate”.
Nu vă stresați, nu sunt certați Orban cu Kelemen; e adevărat, au fost pe vremuri adversari, dar azi sunt buni parteneri.
Faptul că noi nu citim presa independentă de limba maghiară, datorită barierei limbii, una dintre cele mai greu de învățat, asta nu înseamnă că nu se scriu lucruri interesante despre regimul Viktor Orban și despre relaționarea lui UDMR.
Dacă cei mai importanți oameni din statul român și-ar face temele, am putea înțelege mai bine felul în care Budapesta gândește relația ei cu etnicii maghiari aflați în afara granițelor Ungariei, metoda perversă și pragmatică prin care Ungaria cucerește teritorii geografice pe care nu le stăpânește și în care trăiesc etnici maghiari, fără să aibă nevoie de armată și folosindu-se de cărămizi de bani pentru a manipula emoțional pachete importante de populație.
Ultimii 15 ani sunt definitorii pentru ceea ce vreau să analizez împreună cu dumneavoastră în ceea ce privește acest desant economic pe care Ungaria l-a făcut în România.
Sutele de milioane de euro pompate în comunitățile maghiare din România de către Budapesta au transformat moral sentimentul de apartenență al etnicilor maghiari care se simt cetățeni ai Ungariei, nu ai României, oricât de provocator ar suna asta.
Părăsiți economic și administrativ de către statul român, etnicii maghiari din Transilvania au observat cu dovezi palpabile cum statul ungar se preocupă mai tare de nevoile lor, de năzuințele lor. Planul de investiții a lui Orban este perfid și eficace și atinge componente esențiale ale frustrării etniei maghiare din România.

Nevoia de informații, de știri, este împlinită de pleiada de publicații maghiare din România finanțată de statul ungar și care a mutat interesul etnicilor maghiari dinspre România spre Ungaria. …