CUIBUL DE VESPI – COLOANA A V-A A KREMLINULUI, SE AGITĂ

Valeriu-Dulgheru

Valeriu Dulgheru

Este de înțeles. Juvățul se strânge tot mai mult de gâtul unor infractori. Cineva dintre acei aparent bine intenționați m-a învinuit că nu scriu nimic despre infractorii Șor, Dadon, Voronin, dar „bat doar în oamenii buni ai ppda”. Nu-i chiar așa. De fiecare dată am menționat că această bandă de hoți, trădători și interlopi kremlinezi, își știe rolul, scopul, dar ce scop au aparent bine intenționații? Prin acest articol voi încerca să-mi repar „greșala”.
În ultimul timp s-au întâmplat mai multe lucruri, care să-i pună pe jar pe hoți și interlopi: aprobarea legilor, care permit judecarea infractorilor în lipsa lor și exproprierea bunurilor, pentru care nu poate fi demonstrată proveniența lor; aducerea acasă a O. Bondarciuc, persoana de încredere a lui Plahotniuc, care i-a „legalizat” toate găinăriile financiare; darea în căutare internațională a fugarului Andronachi; arestul lui Dadon (din păcate doar la domiciliu, dar cât de mult merită acest nesimțit să stea cu adevărat în penitenciar, pentru a se deprinde fiindcă oricum acolo va ajunge!), învinuit pe mai multe capete de acuzare (trădare de patrie (ar putea-o contesta fiindcă patria lui în inimă este Rusia, iar pe Rusia el niciodată nu a trădat-o), îmbogățire și finanțare ilicită a psrm ș.a.); arestul vice-președintelui făcăturii Șor M. Tauber pentru finanțare ilicită a partidului ș.a. Acum și alții cu pufușor pe botișor se simt amenințați. A devenit virală pe internet fotografia lui Voronin cu mâinile pregătite pentru a fi încătușate. Toate acestea îi unește. Nu mai este nicio deosebire între comuniști, socialiști, șoriști. Ș.a. scursuri ale societății.
S-a văzut acest lucru foarte bine la așa numitul protest antiguvernamental din 19 iunie curent, la doar două zile după ce Comisia Europeană a recomandat ca Republicii Moldova să-i fie acordat statutul de stat candidat la aderarea UE, cu condiția ca Guvernarea să facă reforme în domenii cheie cum este justiția, combaterea corupției ș.a. Organizatorul protestului s-a declarat așa numita mișcare civică „O viața nouă” (parcă e luată de pe frontispiciul kolhozului (kibuțului) lui Șor, pe care așa și nu l-a mai reconstruit în Basarabia). Nu se specifică ce forțe stau în spate, dar toată lumea le știe: Voronin, Șor, Dadon, dar și grupurile mafiote, interesele cărora sunt lezate (Platon, Plahotniuc ș.a.). Culmea, însă cu „sfaturi prețioase” la organizarea protestului a venit și acest individ catapultat de pe Dâmbovița de partida proputinistă Doru Petruți: „Petruți: Voronin este cel mai credibil, asta spun cifrele. Dintre ăștia, el poate avea un ton de ăsta, echilibrat, și împăciuitor cumva… și să scoată, și să zică și o perlă despre PAS. La el lucrurile astea prind mult mai bine…. Și încă ceva. Încercați să anticipați un pic lucrurile, scenariul, chiar și cu ziua de miercuri, chiar și cu taberele celelalte, să nu vă treziți cu surprize de la ei. Ați convenit acțiunile 1,2,3, păi toată lumea face ce ați convenit. Șor: OK, am înțeles! Bine, Doru”. Cât de familiară adresare între un hoț și un…
Pe lângă conducerea colegială totuși cineva a plătit acest protest și l-a plătit din gros: 3,5 mln lei doar pentru transportarea „protestatarilor”; 220000 Eur – lui Kirkorov – pentru a cânta vreo jumătate de oră (cât de darnici sunt, dacă nu e banul lor!); lui E. Kreed – 90000 Eur! ș.m.a. cheltuieli. Recenta percheziție a mai multor sedii ale partidului Șor au scos la iveală multe coțcării financiare.
Ce fel de bărbat mai este acest I. Șor dacă își cheamă consoarta (în milioanele furate din Miliard), îi dă instrucțiuni și o trimite înapoi la Chișinău, știind că va fi arestată (acest megahoț mai are oamenii lui în structurile de forță, care l-au informat)? De peste 3 ani ne tot amenință că va reveni la Chișinău, dar nu-i ajunge curaj. Conduce, ca Lenin de la Razliv, protestele idioților utili, care pentru o tushonkă sunt gata să-l urmeze și în iad.
Pe 21 iulie 2022 a venit procurorul general interimar în parlament și a solicitat ridicarea imunității parlamentare deputatului Marina Tauber. În cuvântul ei Tauber a acuzat guvernarea de dictatură și a amenințat „PAS”-ul că „în câteva luni ne vom schimba cu locurile”. O adevărată Janna d`Arc, care a revenit, știind că va fi arestată.Cu ce aere „defila” ea în fața mascaților. Câtă jertfire de sine!Mai degrabă, stăpânii Marinei Tauber mizează pe faptul că în toamnă vor reuși să destabilizeze situația, legat și de „succesele” lui Putin în Ucraina, vor prelua puterea în urma unei lovituri de stat, și Marinocika va ieși triumfal din pușcărie! Deosebit de emoționant, argumentat și corect sub toate aspectele, a fost discursul lui Mihai Druță, deputat din partea Diasporei, în timpul alegerilor fiind în Diaspora din Italia, unde „proasta satului” a venit cu mătura să-i măture pe cei de la PAS. A fost unul dintre cele mai bune discursuri în parlament. O bună lecție și pentru talâmbul Voronin, care, într-un mod bădărănesc, și-a permis să insulte întreaga Diasporă: „Kladovshhik 14 ani la fabrica di sticlî din Chișinău, și piurmî 16 ani de zîli ștergi fundul la italieni (recunoaște derbedeul că a plecat pe timpul guvernării lui!) în Italia șî o divinit deputat din diasporî în parlament. Șî mata vrei de la dânsa leji șî decizii…” (am respectat întocmai dialectul voronian-n.n.), a declarat la emisiunea lui Gonța de la N4 acest curcan umflat în pene și plin de sine. În primul rând, s-ar învăța să vorbească corect cum a făcut-o în parlament M. Druță, deputat din Diasporă, are totuși 80 de ani trăiți aici. Folosește tot soiul de „perle” și i se pare că e original, dar de fapt își demonstrează goliciunea. „Badantele” sunt mamele, care au salvat familiile (atunci când statul lui Voronin le-a abandonat!), făcând sacrificii enorme. Cine se face vinovat de miile de copii crescuți fără mame, lăsați în grija bunicilor,rudelor etc.? Oare nu și acest îngâmfat „mare politician și legiutor”, pe timpul guvernării căruia exodul în străinătate a atins cote maxime. Și din cauza lui și-au lăsat familiile, copii, și au plecat la munci, iar cu miliardele de remitențe trimise acasă a susținut acest stat, inclusiv, pe alde Voronin în jilțuri. Iar unii dintre ei se întorc acasă, aducând cu ei bunele practici de acolo pe unde au lucrat în Occident.
Dar ce a realizat acest trântor partinic, care toată viața lui a ros fundul în jilțuri în diferite posturi de conducere? Ce a făcut real, bun, pentru societate? Funcționar de stat pe parcursul întregii vieți. A știut doar să conducă. Se vorbește că prin anii 1993-1994 Voronin ajunsese la o situație materială grea (onoarea nu-i permitea să se coboare atât de jos și să se ducă să facă ceva pentru întreținerea familiei). Și feciorașul Olejca era un simplu bișnițar, care se ocupa cu „cumpără – vinde”. Dar această situație materială s-a îmbunătățit din momentul când grație lui Lucinschi, partidul comunist, scos în afara legii de A. Moșanu, a fost repus în legalitate cu denumirea de „Partidul comuniștilor” cu președintele pe viață V. Voronin. Această „kormushkă” i-a redresat simțitor situația materială. Iar odată cu preluarea puterii absolute în 2001 s-a întâmplat o metamorfoză. În cei opt ani de guvernare comunistul nr. 1 hermafroditul Voronin devine milionar, iar feciorașul Olejka – multimiliardar. Acum săracul Olejka cu fiica Katiusha, ca și indivizi cu sânge albastru (așa consideră obtuzul Voronin), se trudesc în sudoarea frunții să cheltuie în Londra lor miliardele furate, atunci când „badantele” se trudesc cu adevărat în sudoarea frunții.
Este clară dorința Kremlinului – coalizarea tuturor forțelor antiguvernamentale, indiferent de opțiunile lor politice. Cu asta ne amenință ei în toamnă. Un trubadur al bandei de hoți, trădători și interlopi kremlinezi, a apărut la orizont – numele lui este Artur Efremov. Se prezintă drept un jurnalist echidistant, independent, dar în realitate este avocatul acestei bande, este un șovin. „Lupul oricât ar fi hrănit tot în pădure se uită”. Să spicuim câteva „perle” de ale tovarășului, spicuite la o emisiune de la TVC21 cu Nina Dimoglo, da, komsomolista, care a participat odinioară din partea găgăuziei la un congres al komsomoliștilor lui Putin.
„Doamna Maia Sandu ne provoacă că va cumpăra arme pentru armată”. Fals! Nu va cumpăra ci va accepta ajutorul propus de occidentali. În opinia tovarășului, care trăiește bine mersi la Chișinău, doar Tiraspolul are dreptul să aibă o armată bine dotată, de două ori mai numeroasă. „Este la sud un foarte frumos popor (cel care te-a primit și te lăfăiești în sânul lui nu-i atât de frumos – n.n.). Maia Sandu le-a spus că va vizita Găgăuzia, dar a anulat și a plecat în Polonia. Credeți că găgăuzii o vor ierta… Maia Sandu mai mult călătorește peste hotare decât în țară…”. Ce să-i spui acestui șovin? Din „călătoriile” dese peste hotare Maia Sandu aduce ajutoare materiale pentru popor (inclusiv acest individ a plătit iarna trecută la jumătate din factură grație banilor aduși de Maia Sandu), susținere în parcursul european ș.m.a. Nu se întreabă individul ce a adus iubitul lui Dadon din desele călătorii la Moscova sau din multiplele vacanțe cu întreaga familie? „Lavrov a declarat că Rusia nu se va opri în Luhansk și Doneczk. Dacă Rusia va ajunge la Odesa nu văd de ce Transnistria și Găgăuzia să rămână în componența Republicii Moldova”, continuă șovinul. Observați ce sfaturi le dă separatiștilor acest jurnalist aparent independent. „Maia Sandu nu are niciun argument ca Transnistria să devină un raion al Republicii Moldova…”, continuă derbedeul. Să sperăm că ucrainenii îi vor împinge pe ruși în estul lor sălbatic și vom vedea cum vor cânta separatiștii transnistreni, când vor fi blocați din ambele părți. Să li se ia ștampilele, să li se închidă comerțul cu UE, care a atins peste 70%. Să li se închidă gazul când noi vom primi gaz din altă parte, iar Ucraina nu va permite transportul gazului din Rusia direct în Transnistria. După cum vedeți, argumente sunt destule, dacă acest șovin nu le vede. „Acum vedem lupta dintre două doamne – Maia Sandu și Marina Tauber”, continuă șovinul. Ca să vezi, o „proasta satului” pusă alături de cea, care este primită și ovaționată în picioare de cancelariile europene și nu numai. Și ca putere politică în afara oricărei comparații: Tauber cu 6 deputați, nimeriți în parlament din prostia dreptei, și Maia Sandu cu 63! de deputați. „Dacă se vor uni toți – Voronin, Dodon, Șor, Kiku, Ceban, Platon, Plahotniuc (toți hoții nemulțumiți de deranjul, pe care li-l face actuala guvernare-n.n.), Durleșteanu, Natalia Morari, dacă opoziția va fi „piulița deșteaptă”, atunci toți împreună pot stăvili această guvernare incompetentă”, a finalizat șovinul E. Efremov. Iată care este îndemnul lui, dar și dorința Kremlinului. Acest șovin ne consideră în continuare drept niște aborigeni înapoiați, care pot fi puși să se bată între ei ca berbecii, iar kremlinezii să-și facă mendrele.
Este de datoria tuturor forțelor democratice proeuropene antiruse să lase deoparte toate discordiile dintre ele și să se pregătească de marele „pohod” al reacțiunii proruse din toamnă. Până atunci sperăm ca Dadon și Tauber, dar și alți hoți, să-și primească sentința binemeritată.