SOROS preia volanul în Moldova!

George_Soros

Maia Sandu a înaintat în parlament propunerea Alexandru Musteață pentru funcția de director SIS (SRI-ul moldovenesc cum ar veni), care e nimeni altul decât conducătorul filialei fundației Soros în Moldova. Până azi el era doar consilier pe securitate la PM Natalia Gavriliță și membru în autoritatea electorală.
Pentru ca să vă lămuriți că titlul este justificat, vă reamintesc că acum ceva vreme a fost numit la Centrul Anticorupție (DNA-ul moldovenesc) un șef ce provenea tot de la un ONG al lui SOROS. Iar primul act semnat de acesta a fost acordul de colaborare CNA cu fundatia Soros.

Cozmin Gușă

Parlamentul a votat numirea lui Alexandru Musteață în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate

Alexandru Musteață este noul șef al Serviciului de Informații și Securitate. Parlamentul a votat astăzi numirea acestuia pentru un mandat de cinci ani. Musteață a declarat în plenul legislativului că deține și cetățenia României, trezind nemulțumirea deputaților din opoziție.

ALEXANDRU MUSTEAȚĂ, director SIS: „Experiența mea profesională este de peste zece ani, atât în domeniul de management, public și nonguvernamental. În sectorul de securitate, activitatea mea s-a bazat pe aspectul de cercetare.”

Deputații din opoziție l-au bombardat cu întrebări pe nou director al SIS, după ce acesta a recunoscut că deține și cetățenia României.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat PSRM: „-Credeți că reprezintă un pericol pentru securitatea țării noastre faptul că aveți cetățenia altei țări și faptul că aproape toată conducerea țării a jurat credință altei țări?”

ALEXANDRU MUSTEAȚĂ, director SIS: „-Legea nu interzice persoanelor care dețin dublă cetățenie să ocupe funcții cu demnitate publică. Jurământul se dă la intrare în funcție și este un jurământ foarte strict către statul Republica Moldova. Acest jurământ este o obligație juridică, una morală și una de cetățean.”

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat PSRM: „-Care jurământ este mai important pentru dumneavoastră: cel pe care l-ați dat României, sau cel pe care o să-l o dați acum Republicii Moldova?”

ALEXANDRU MUSTEAȚĂ, șef SIS: „-Jurământul pe care îl voi da aici la tribună este unicul de care mă voi conduce în exercitarea funcției de director al Serviciului de Informații și Securitate.”

Președintele Maia Sandu a declarat anterior că deși Alexandru Musteață vine din afara sistemului de securitate, el ”a colaborat cu această instituție”.

Candidatura lui Alexandru Musteață pentru funcția de director al SIS a fost aprobată cu 54 de voturi. Anterior, el a deținut funcția de consilier al premierului Natalia Gavrilița și a fost membru al Comisiei Electorale Centrale.

Alexandr Esaulenco a demisionat din funcția de șef al SIS pe 30 mai. El a motivat că pleacă la un alt loc de muncă. Demisia lui a fost aprobată de Parlament

https://www.jurnaltv.md/news/f3cf0cdfb4999b12/parlamentul-a-votat-numirea-lui-alexandru-musteata-in-functia-de-director-al-serviciului-de-informatii-si-securitate.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS