MISTERIOASA ORIGINE „PĂGÂNĂ” A CUVÂNTULUI „VATICAN”

Vatika

Originea cuvântului «Vatican» nu vine din latină sau greacă și nu are nicio legătură cu Biblia. Numele său, de origine păgână. Cu secole înainte de întemeierea Romei de către Romolo și Remo, a existat un popor cunoscut sub numele de „etruscii”. Multe dintre tradițiile și cultura pe care Roma le-a dobândit provin de la acești oameni. Etruscii și-au îngropat morții în necropolă în afara zidurilor orașelor lor. Din acest motiv, pe un deal folosit ca necropolă lângă unul dintre satele lor, avea numele zeiței etrusce numită Vatika.
Un alt lucru numit Vatika, era o plantă halucinogenă care se recolta și pe acel deal. Secole au trecut dar cuvântul a rămas în limba latină ca sinonim pentru «halucinație» sau «viziune profetică» asociată cu această plantă.
Secole mai târziu, acel deal era locul destinat unui circ roman și, conform legendei, Sfântul Petru a fost executat și acolo și îngropat. Astfel, când creștinismul a fost legalizat, acel loc a devenit centru de pelerinaj. Aici, împăratul Constantin va construi un sanctuar pe acel deal, numit „Dealul Vaticanului”.
Câteva secole mai târziu, palatul papal a fost construit pe loc și așa a fost Vaticanul, cuvânt de origine etruscă și echivalent cu o zeiță păgână, numită chiar inima Bisericii.
(imaginea zeiței etrusce Vatican care prețuiește necropola sau orașul morților, unde se află astăzi Vaticanul. ) (Muzeul vechi, Berlin).

Sursa: ☀ROMÂNESC, Rumänisch, Romanian, Roumain, Rumeno…