A început SFÂRȘITUL? Sau deja s-a sfârșit ÎNCEPUTUL vremurilor bune propovaduite de guvernare

sandu alegeri

Andrei Nastase

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Presa „independentă” tace ori de câte ori trebuie să tacă! Cum se cheamă? PROPAGANDĂ PRIN TĂCERE! Așa a tăcut când se fura cu miliardele, așa tace și astăzi, după prezentarea celor mai recente date sociologice și nu de oricine.
De casele de sondare ale lui Dodon? NU! Ale lui Șor? NU! Ale lui Plahotniuc? NU!
Dragii mei colegi și prieteni din mass-media, dacă nici datele de astăzi nu merită a fi transformate în știri importante pentru cetățenii Republicii Moldova, atunci ce ar mai fi de zis?
Concret, nici măcar sociologii apropiați celor aduși masiv la guvernare prin sondaje nu au mai putut ascunde evidențele! Astfel, în doar câteva luni, cei de la guvernare pierd locul de lider în ceea ce privește încrederea populației și intenția clară de vot (acum câteva luni, obțineau 63 de mandate din 101 posibile), iar președintele ocupă un fruntaș loc doi, după primarul socialist al Chișinăului, în barometrul încrederii în oamenii politici!
A început SFÂRȘITUL? Sau deja s-a sfârșit ÎNCEPUTUL vremurilor bune propovaduite de guvernare și susținute perfect de mașinăria de propagandă? Comentăm împreună? Și, de curiozitate…
Întrebare pentru toți cei care sunt într-un fel sau altul conectați la actualitatea evenimentelor sociale și politice din Republica Moldova: știe cineva un alt caz din istoria noastră recentă când o formațiune politică pierde aproape 25% din încrederea populației în doar șase luni de zile?
Chiar și în aceste condiții, guvernarea rămâne în continuare adeptul unui management politic și instituțional exclusivist, extrem de contondent și neadecvat în foarte multe privințe! Despre competență, echilibru, viziune, integritate și demnitate…nu a fost formulată, se pare, nici o întrebare în chestionarul operat de CBS AXA. Mai bine așa! Seară bună să aveți!
PS: Marea tragedie a poporului nostru este, din păcate, ușurința cu care spunem și credem minciuni, ușurința cu care tolerăm impostori, incompetenți, incapabili și escroci politici și electorali! Iar marele pericol care ne paște este acela ca „visul nostru european” să moară pentru totdeauna în ziua în care această organizație politică care ne decide astăzi destinul va intra definitiv în istorie, ca un alt eșec, uriaș și previzibil al culturii noastre politice de pe Bîc! Iată că fără Plahotniuc, Șor sau Dodon prin preajmă, riscăm să-i vedem curând la butoane.
De ce ni se întâmplă toate astea?
Ce păcate și ale cui le ispășește, de atâția ani, poporul nostru???
PPS. când hoția și corupția au ajuns la rang de politică de stat, iar vectorul european ajunsese de la 73% la 37 %, sub tirul nemilos al propagandei, la doar niste luni, am ieșit în stradă cu zecile de mii. Apoi am fost și peste 100 000.