Iohannis cel șmecher

klaus-masonerie-nazism

Vasile Nanea
·
Prin politică, cu cioara vopsită
Despre o persoană care încearcă să te păcălească, o înțelepciune populară spune că „umblă cu cioara vopsită”. Adică încearcă să-ți vândă cioara la prețul unui papagal, susținând că acesta mai și vorbește uneori, dar acum nu se simte prea bine….
Așa se întâmplă cu președintele Iohannis, care ni l-a livrat pe Cioloș ieri, 11 octombrie curent, pe post de viitor premier, știind că acesta nu are nicio șansă să alcătuiască o majoritate parlamentară, plecând de la ideea simplă și absurdă că, în România, nimeni nu vrea să guverneze cu vreun alt partid, adică nimeni cu nimeni.
Era cât pe ce să ne bucurăm de această desemnare, până când ne-am dezmeticit bine de tot. Din calculele noastre înfierbântate de dorința ca țara să scape o dată și o dată din mocirla în care se află, a reieșit că Cioloș ar fi putut fi sprijinit de UDMR, de PNL aripa Ludovic Orban, de minorități, dar și de AUR, partid nou, așa cum e el văzut ca extremist, dar setos de afirmare, de putere.
Calcul greșit! Pe Cioloș nu vrea să-l sprijine nimeni! Să nu ne mai amăgim cu vorbe goale și nici să ne îmbătăm cu apă rece!
Mutul de președinte știa bine acest lucru, dar el este ceea ce se cheamă șmecher, dovedind încă o dată că e și arogant pe deasupra. Iată cum a gândit personajul nostru: „Vreți alt premier înafară de omul meu Cîțu? Iaca vă fac pe plac, luați de aici”. Și a rânjit în felul lui hidos…
În acest context, Cioloș este adevărata …cioară vopsită. Altfel spus, pentru prezidentul care și-a dat arama ruginită pe față, noi am fost ținta bătăii lui de joc. Diabolică făptură acest om care se mișcă și vorbește ca un robot! Ne-am păcălit rău de tot cu el, de altfel ca și cu toți ceilalți președinți, dar și premieri!
Intrăm în mintea acestui om și încercăm să vedem ce va face în continuare. E simplu: după ce Cioloș va eșua în încercările sale, Iohannis va putea să-l desemneze premier pe pupilul său Cîțu, sperând într-un guvern care să tragă targa pe uscat încă mult timp de acum încolo, eventual până la Paștele Cailor, evitând cumva alegerile anticipate. Se știe că astfel de alegeri ar însemna revenirea PSD la guvernare, aruncarea PNL în opoziție, în același timp cu suspendarea sau demiterea președintelui de la Palatul Cotroceni. De aceea Iohannis fuge de anticipate ca dracul de tămâie.
…În politica românească, conceptul de țară a dispărut aproape cu desăvârșire. Dacă un politician mișcă un deget, o face pentru un interes propriu, nu pentru mult visatul și îndepărtatul bine al românilor. Politicienii noștri, s-o spunem pe șleau, sunt în majoritatea lor niște lichele care doar mimează democrația și statul de drept. Atât și nimic mai mult!
Dacă nu cumva prin premiile acestea internaționale primite cam des, mai ales din Germania și Austria, Iohannis este pregătit pentru un post în Uniunea Europeană, acest președinte va trebui să răspundă la multe întrebări în țară după încheierea mandatului, inclusiv la cele cu privire la mafia lemnului jefuit în cantități uriașe din România, în legătură cu care nu a scos o vorbuliță, la relațiile sale în materie, etcetera.
Deocamdată, țara sub acest președinte merge pe un drum total nesigur și într-o direcție greșită. Să-ți faci un steag de luptă dintr-un premier total compromis, ignorând alți politicieni capabili care ar putea să-l înlocuiască oricând, dacă te-ai gândi măcar un pic la țara pe care o conduci, asta cum se numește? Că vrei binele acestei țări? În niciun caz!
Să-i lăsăm 10 zile premierului desemnat în bătaie de joc pentru a-și face o majoritate, apoi mai vorbim.
Oricum, șansele acestuia sunt minime, aproape nu