De ce președintele României Klaus Iohannis se bucură la aniversarea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova ?

klaus-masonerie-nazism

George Damian

Nu înțeleg de ce președintele României, miniștri, secretari de stat și deputați români se bucură la aniversarea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova. Sunt aceiași politicieni care în urmă cu câteva zile nu aveau curaj să miaune când președintele Ungariei a zis că li s-a furat Ardealul.
Și știți ce? Aceiași politicieni porecliți români s-ar bucura și la independența Ardealului sau Olteniei, fără să crâcnească. Pentru că independența Republicii Moldova cu asta este echivalentă, cu independența altor provincii istorice românești. Să n-ai curajul să schiauni când îți zic ungurii că le-ai furat Ardealul și să te repezi să dai din coadă la prima strigare a stataliștilor moldoveniști de la Chișinău – cam pe aici se găsește nivelul politicianului român din ziua de azi. Mici cotarle umile.
Avem clasa politică perfectă pentru destrămarea României.

—————————————————————————————————-

Prezența lui Klaus Iohannis la Chișinău de ziua independenței a Republicii Moldova o consider bizară.
⚠️Președintele României participă la sărbătoarea consacrată independenței statului creat pe teritoriul României de URSS, anexat prin ultimatum în 1940.
✅Și aici nu vorbesc de partea formală a lucrurilor. Evident, România recunoaște independența statului Republica Moldova.
În prezent, nimeni nu pune la îndoială independența și suveranitatea Republicii Moldova. Cu aspectele legale și formale totul e ok.
❇️Vorbesc de atitudine.
Vorbesc de un fenomen care ne poate servi drept substrat factologic pentru a pune următoarele întrebari:
▪️România renunță la conceptul României Mari?
▪️România renunță la unirea cu Republica Moldova?
▪️Romănia renunță de a considera Republica Moldova pămănt românesc?
📌Ca să elucidez mai clar situația, repet, foarte stranie, în care s-a pomenit România și Republica Moldova în urma vizitei președintelui român, voi aduce un exemplu.
️Imaginați-vă că teritoriile ucrainești din Donbas și Lugansk, declarate independente de Ucraina cu ajutorul Rusiei, crează în viitor un stat separat.
Presupunem că statul Republica Donbas-Lugansk va fi recunoscut de comunitatea internațională.
Cu scrășnet de dinți această republică, în virtutea circumstanțelor, este recunoscută și de Ucraina.
⚠️Iar peste 30 ani, de ziua independenței, în Republica Donbas-Lugansk vine în vizită oficială președintele Ucrainei.
Vine acolo unde au căzut pe câmpul de luptă zece mii de ostași ucraineni care s-au sacrificat pentru apărarea propriului stat șî împotriva separatiștilor susținuți de statul vecin.
Vine și îi felicită cu independența.
✔Personal, îmi vine greu să-mi imaginez un astfel de scenariu. Aș zice că autoritățile ucrainești și-au pierdut mințile, valorile și onoarea.
⁉️Însă, Klaus Iohannis președintele României vine astăzi la Chișinău și acest fapt înseamnă o nouă filă în istoria neamului românesc.
▪️Filă lipsită de onoare și demnitate