Cim trebuie făcută Reunirea Basarabiei cu ROMÂNIA ?

Mihai_Eminescu

Am răsfoit cărţi, ne-am folosit de munca altora, am adunat dovezi şi am arătat că poporul român
niciodată nu a renunţat la drepturile sale asupra Basarabiei şi că prin urmare nici astăzi nu are dreptul de a renunţa.

Mihai Eminescu

Doru Dendiu
·
De 25 de ani, România hrănește o bandă de escroci de la Chișinău. Scriam în 2015, scriu și azi fără să modific o literă:
1. România NU trebuie să acorde niciun ban Republicii Molodva, ci anumitor instituții, bine selectate, de interes și cu mare impact social. Banii acordați prin structuri guvernamentale au fost sifonați în proporție de până la 40 la sută, în medie (aștept expertiza OLAF, că odată și odată trebuie să iasă, chestiunea e recunoscută oficial ca existentă, so …) Dupa caz. Mai clar: banii direct la primărie sau la o instituție școlară. Exclusiv în comunități românești.
2. România trebuie să instituie un fond pentru susținerea comunităților românești din Republica Moldova. Să ajute direct locuitorii acestor localități – drumuri, canalizare, școală, grădiniță, mici afaceri locale, producție și/sau agricultură, afaceri încare prin mecansime care pot fi isntituite să fie controlate de donator ( că altfel … știți voi). Mai clar: NICIUN BAN, de exemplu, în localități unde se votează regulat și masiv PCRM sau PSRM. Un fond care să lucreze direct cu beneficiarii, NU unul care să fie intermediat prin structuri guvernamentale, cum înțeleg că propun unii mari … experți (bine, ideea e furată de la mine, o prezint de vreo 5 ani, dar n-au înțeles esența).
3. Unirea NU COSTĂ NIMIC și cine face calcule din astea comparative cu modelul german e tâmpit. România n-a vândut Basarabia, ca s-o recupereze acum cu vreo sumă oarecare, ci a pierdut-o în contextul știut și n-are de ce calcula cât ar costa integrarea. Cât dreak n-ar costa, TREBUIE. La licitație tablourile și aurul lui Vâlcov și cu banii ăștia se egalează o parte din pensiile locale la nivelul românesc, de exemplu. Scos de la Ponta și famiglia sutele de milioane de euro acordate scutire rușilor de la Lukoil și se rezolvă alte probleme legate de costurile integrării. Exemple mai sunt, că și-n România Shoriceii sunt la putere. Încă.
4. Mă oripilează maniera în care personaje care au supt bani în draci de la minstituții ale statului român, mai vor. Mentalitate locală. Hai, bă, te-am furat odată, mai dă-mi, nu fi porc.
Porcilor !