Scriitorul Andrei Strâmbeanu către Președintele MAIA SANDU: SCRISOARE DESCHISĂ

sandu alegeri

 

STIMATĂ DOAMNA MAIA SANDU
La 17.05.2021 vă expediam o scrisoare în care mărturiseam de ce eu, care am votat cu toată inima să deveniți președinte, acum n-o să votez cu PAS, la 11 iulie a.c. Vă reproșam că n-ați dorit o dreaptă unită în jurul PAS, unionistă, să avem peste 50 procente în Parlament, să putem intra în UE și să ne unim cu România. Vă reproșam că vă aranjează coaliția Voronin, Dodon și Șor, să aveți, ulterior, pe cine da vina că nu puteți scoate Moldova din criză. Vă reproșam că v-ați apropiat de Iurie Roșca, punându-l pe lista viitorilor deputați pe vărul său /nu-i arătam numele – Vasile Șoimaru/, care a făcut și face aceleași servicii ca văru-său. Vă dădeam nume de personalități literare și politice care, cu argumente irefutabile, confirmau spusele mele.
N-am pus misiva mea pe Facebook, ci am adresat-o strict Președintelui Moldovei, care, din păcate, n-a păstrat confidențialitatea prezidențială, i-a citit-o lui :Șoimaru. Acum mă pomenesc amenințat de prietenul dumneavoastră, care îmi cere să închid gura, că de nu, o deschide pe a lui și va fi rău de mine. Poftim, iată am deschis gura, dar eu n-am colaborat cu KGB-beul, n-am fost dat afară din partidul lui Valeriu Matei și nu urma să fac pușcărie ca Șoimaru, știe el de ce. Șoimaru, zis „Ce se mai aude,, badei?” e cunoscut ca un foarte harnic culegător de informații. A trecut o școală bună. E moldovenist ca dumneavoastră /a-ți declarat-o în occident/, nu are prieteni pe care să nu-l fi murdărit în presă. A pus pe Facebook invitația pe care i-ați adresat-o cu ocazia inaugurării ca președinte, ca să ne temem de el. Ca om de Casă al Maei Sandu, își permite să amenințe dușmanii. Dar dușmani sunt toți care nu-s în PAS. De exemplu, pe Aliona Strâmbeanu, directoarea Baletului Național JOC, vrea s-o demită pentru că a făcut reparație capitală la JOC cu banii dați de Guvernul Filip, pentru că e prietenă cu Monica Babuc, pentru că e soția subsemnatului, care „e supărat că nu a fost invitat la inaugurarea Maei Sandu.”
De unde, doamnă Maia Sandu, acest dezinteres pentru biografiile membrilor din echipă. Chiar nu vă interesează, de exemplu, cum putea Șoimaru să ajungă, pentru un an la București, să-și scrie dizertația, în 1970, când noi, proscrișii, n-aveam dreptul să vedem România nici din fuga trenului, când treceam pe la Ungheni? Eram obligați să stăm în cupeuri. Comiteți prea multe gafe, doamnă, vă discreditați, nu mai sunteți credibilă. Urmați drumul lui Lucașenco. L-ați trădat pe Andrei Năstase în favoarea lui Vasile Șoimaru și al Natei Albot. Dar Năstase e primul care a început lupta împotriva lui Plahotniuc. N-ați atras nici o persoană bună din alte partide, de tipul doamnei Maria Ciobanu, să zicem. Șoimaru e cineva doar pentru Maia Sandu. Pentru mine e omul care, când iese de la veceu , se șterge la gură. Gata, când o să-l întâlnesc, o să închid gura, dar, scuzați, o să-mi astup și nasul.