Alianța pentru Unirea Românilor va deschide 7 puncte administrative în Republica Moldova. Află unde și care este scopul lor!

AUR

Alianța pentru Unirea Românilor va deschide în următoarele două săptămâni 7 puncte administrative în orașele în care există o puternică comunitate de cetățeni care se identifică ca fiind români.

Orașele Ungheni, Nisporeni, Ialoveni, Cahul, Hâncești, Bălți și Soroca sunt primele în care se vor deschide puncte administrative aflate în coordonarea parlamentarilor Alianței pentru Unirea Românilor de la București.

Rolul acestor puncte administrative este de a stabili relații instituționale cu cetățenii Republicii Moldova care au nevoie de ajutor în relația cu statul român și prin intermediul structurii politice a partidului AUR se vor lua măsuri de ajutorare, de la obținerea drepturilor de pensie sau alocații pentru copii și până la consultanță în vederea obținerii cetățeniei române.

„AUR a făcut niște promisiuni către electorat și AUR se va ține de cuvânt. Extinderea în Republica Moldova pentru a oferi servicii concrete nu are legătura cu alegerile parlamentare, dar nici nu putem opri timpul în loc pentru că există o bătălie politică.

AUR a promis că va ajuta pe românii basarabeni și că parlamentarii se vor implica energic și clar pentru a se asigura că drepturile românilor sunt respectate. Așa cum deschidem birouri parlamentare în Italia, Spania, Germania sau în orice loc al lumii, tot așa vom deschide și în Republica Moldova.

Nu ne dorim niște birouri formale, acolo vom desfășura o activitate administrativă și de consultanță, vom ajuta pe românii basarabeni în relația cu statul român. Era bine ca statul să facă acest lucru, însă din opoziție este ceea ce noi putem face”, a declarat Adrian Axinia, parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor.

Comunicat de presă

02 iunie 2021

Chișinău, Republica Moldova

Telefon de contact: 069 677 748