­čÉú­čî▒PA╚śTELE CRE╚śTIN PRELUAT DE LA RELIGIA NOASTR─é STR─éVECHE, ZAMOLXIAN─é

Zamolxis Hristos

Ge┼úii, Str─âbunii no╚Ötri, au fost cre╚Ötini,┬á├«naintea ÔÇťcre╚ÖtinismuluiÔÇŁ,┬áei s-au n─âscut cre╚Ötini.┬áReligia ge┼úilor, Zamolxianismul, a fost copiat─â de cre╚Ötinism cu c├óteva schimb─âri. Chiar ╚Öi┬áCRUCEA┬áne apar┼úine, a fost ╚Öi ea copiat─â.

Iată aici câteva mărturii:

­čö╣Celsus scrie ├«n anul 178, ├«n cartea sa ÔÇ× Adev─ârata ├«nv─â╚Ť─âtur─âÔÇŁ, citez ÔÇ× Cultul Cre╚Ötin este de fapt religia lui Zamolxe pe care o practic─â neamul Ge╚ŤilorÔÇŁ
­čö╣Friedrich Hayek, 1899 ÔÇô filozof austriac: ÔÇ×Rum├ónii sunt poporul din Europa care s-a n─âscut cre┼čtin.ÔÇŁ
­čö╣Ambasadorul Vaticanului la Bucure┼čti, spunea ├«n aula academiei acela┼či lucru, iar asta acum c├ó┼úiva ani.
­čö╣De Bello Dacico, fragment din jurnalul de r─âzboi al lui Traian:
ÔÇťDacii nu-╚Öi prezint─â zeul sub un anume chip, ci ├«l cinstesc ├«ntocmai ca par╚Ťii, sub forma unei fl─âc─âri ce arde pururi ├«n templele lor. Din cauza respectului deosebit ce ├«l arat─â zeului si prorocului lor, dacii ├«i ╚Ťin la mare cinste ╚Öi pe preo╚Ťii acestui zeu ╚Öi nu ies din cuv├óntul lor. Ace╚Ötia le dau ├«nv─â╚Ť─âturi practice ╚Öi ├«i instruiesc chiar ╚Öi pe linie militar─â. Pentru ca popula╚Ťia de r├ónd s─â memoreze mai u╚Öor, ei le predau c├ónt├ónd aceste ├«nv─â╚Ť─âturi ╚Öi reguli de via╚Ť─â.ÔÇŁ

­čö╣Episcopul Meliton al Asiei, citat de Eusebiu din Cezareea ├«n lucrarea ÔÇśIstoria bisericeasc─âÔÇÖ, scrie pe la anii 175 e.n.: ÔÇťFilozofia cre┼čtin─â dup─â ce a ├«nflorit la barbari, s-a rasp├óndit ├«n imperiu.ÔÇŁCre╚Ötinismul s-a inspirat din Zalmoxianism, prelucrat dup─â ureche. Inventarea Cre╚Ötinismului le apar╚Ťine Esenienilor, care au ├«ncercat s─â demonstreze c─â prezicerile din ÔÇŁVechiul TestamentÔÇŁ s-ar fi adeverit ├«n vremea a╚Öa-zisului Iisus Christos, acesta fiind ├«n realitate o combina╚Ťie ├«ntre Orfeus ╚Öi Apollon Zamolxe. (Adrian Bucurescu)

­čö╣Fostul ╚Öef al Departamentului de Studii Religioase al Universit─â╚Ťii Carolina de Nord din Chapel Hill, ├«n volumul ÔÇŁMisquoting Jesus scrie cu privire la descenden╚Ťa Cre╚Ötinismului din Zalmoxiansim urm─âtoarele:
Story Behind Who Changed the Bible and WhyÔÇŁ, adic─â ÔÇŁR─âst─âlm─âcindu-L pe Iisus: ÔÇô Povestea celor care au modificat Biblia ╚Öi de ce anumeÔÇŁ:

ÔÇŁLegenda lui Zalmoxis se reg─âse╚Öte aidoma ├«n ceea ce scrie ÔÇŁNoul TestamentÔÇŁ despre Iisus Christos. Oare s─â fie doar o simpl─â coinciden╚Ť─â? Greu de admis, date fiind dovezile din ce ├«n ce mai multe (de╚Öi s-a ├«ncercat mereu ascunderea lor de-a lungul mileniilor) care atest─â c─â, ├«ntr-adev─âr, Cartea Sf├ónt─â a Daco-Ge╚Ťilor a fost furat─â ╚Öi adaptat─â noilor condi╚Ťii de cei interesa╚Ťi (spre ghinionul lor, cu gre╚Öeli ╚Öi contraziceri evidente, ce ridic─â prin ele ├«nsele multe semne de ├«ntrebare)ÔÇŁ.

Trebuie precizat c─â autorul acestui volum nu e un om oarecare, el NU este un ÔÇŁprotocronistÔÇŁ de origine rom├ón─â, nici ÔÇŁlegionarÔÇŁ, nici ÔÇŁneo-nazist!, nici ÔÇŁdacomanÔÇŁ, ci este O AUTORITATE ├ÄN DOMENIUL ISTORIEI ÔÇŁNoului TestamentÔÇŁ, al ├«nceputurilor Bisericii ╚Öi al vie╚Ťii lui Iisus.

?Oare de ce au fost distruse toate c─âr╚Ťile antice unde se scria despre Geto-Daci, inclusiv ÔÇŁDE BELLO DACICOÔÇŁ, scris─â de ├«nsu╚Öi Traian? Sau sunt doar ascunse?

?De ce a numit Papa Ioan Paul al II-lea Rom├ónia ÔÇŁGr─âdina Maicii DomnuluiÔÇŁ?

?Oare ce-o mai fi știind Vaticanul despre toate acestea?

ÔÇťRenun╚Ť├ónd la Adev─ârata Religie, care le-a fost d─âruit─â str─âmo╚Öilor Geto-Daci, din nu se ╚Ötie ce pricini, NOI, Rom├ónii, n-ar mai trebui s─â ne v─âic─ârim niciodat─â c─â nu ne merge bine!ÔÇŁ (Adrian Bucurescu).

S─â nu uit─âm, CRUCEA a fost ╚Öi ea ÔÇťcopiat─âÔÇŁ de cre╚Ötinism, ea fiind un┬áSIMBOL GETIC┬ávechi ╚Öi a existat cu multe milenii dinainte.
La Adjud, jud. Vrancea, a fost descoperit un talisman de bronz, care ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â o divinitate geto-dacic─â binecuv├ónt├ónd, av├ónd ├«n fundal o cruce. Deasupra Zeului, o inscrip╚Ťie cu slove din vechiul nostru alfabet, zis pe nedrept ÔÇŁchirilicÔÇŁ.

Un alt talisman, tot de bronz, cu aceea╚Öi inscrip╚Ťie ca a celui de la Adjud, a fost descoperit la Bisericu╚Ťa-Garv─ân, jud. Tulcea. ╚śi de aceast─â dat─â, crucea mai mare semnific─â A Patra lun─â, APRILIE, c├ónd s-au ├«nt├ómplat evenimentele hot─âr├ótoare ale Antichit─â╚Ťii. Deasupra este sudat─â o cruce mai mic─â, Crucea ca unealt─â de tortur─â, PE CARE ESTE R─éSTIGNIT ION-ORFEUS.

Învieriea a fost sărbătorită de aproape toate popoarele lumii, care au preluat religia noastră zamolxiană, cu mult înaintea Creștinismului. Străbunii noștri, Pelasgo-Geţii, colorau ouăle și le împărţeau ca semn de afecţiune, ouăle reprezentau simbolul renașterii și fertilităţii.

SACRIFICAREA MIEILOR DE PA╚śTE- O tradi┼úie evreiasc─â r─âmas─â dup─â eliberarea lor din Egipt
Tradi┼úia sacrific─ârii mieilor de Pa┼čte a r─âmas tot de la ei. Se spune c─â evreii au fost avertiza╚Ťi de c─âtre Dumnezeu, ├«nainte de fuga lor din Egipt, s─â sacrifice miei ┼či cu s├óngele lor s─â ├«┼či ├«nsemneze por┼úile cu s├óngele mieilor de la intrarea caselor, prin aceasta nou n─âscu┼úii lor s─â fie proteja┼úi de blestemul care avea s─â se reverse peste copiii egiptenilor. ╚śi a╚Öa a r─âmas tradi╚Ťia ca ├«n fiecare an s─â fie aduse jertfe animale lui Dumnezeu. Mielul, acest animal bland, inocent ╚Öi pur, este simbolul lui Isus, pentru evrei era fiul lui Dumnezeu , a c─ârei venire era prorocit─â de profe┼úii lor. Isus s-a ren─âscut dup─â trei zile, dup─â care s-a ├«n─âl╚Ťat la cer.

Pelago-Geţii sărbătoreau renașterea, învierea lui Zamolxe, pe 20 martie, odată cu echinoxul de primăvară. Zamolxe, fiul lui Dumnezeu, înmormântat într-o peșteră în România, s-a renăscut după trei ani, după care s-a ridicat la Ceruri, de unde veghează și astăzi asupra Poporului său.

TRADIŢIA OUĂLELOR COLORATE, ÎNCONDEIATE, TRADIŢIE MULTIMILENARĂ LA GEŢI

Tradi┼úia ou─âlelor colorate, ├«ncondeiate, exist─â la noi, zamolxienii, cu mult, mult timp ├«naintea cre╚Ötinismului, care a fost ÔÇťpreluatÔÇŁ de la Zamolxieni. Nenum─âratele dovezi certific─â acest fapt.

La Lepenski Vir, pe malul drept al Dun─ârii c├ónd s-a construit barajul de la Por┼úile de Fier, a fost descoperit oul din calcar cu ┼čerpi ├«n mi┼čcare (foto). El este datat pentru partea a doua a mileniului Vll ├«.e.n. Oul din calcar este sculptat pe exterior cu un fel de ┼čerpi vopsi┼úi ├«n ro┼ču iar partea de sub ei r─âm├ón├ónd galben─â. Pe un alt ou din lut ars descoperit tot aici, sunt incizate 35 de semne, dintre care numai 7 nu se g─âsesc pe┬áT─éBLI┼óELE DE PLUMB descoperite la SINAIA, iar 3 reprezint─â┬áPOMUL VIE┼óII┬ácu mici modific─âri unele fa┼ú─â de altele. Din num─ârul de 25 de semne de pe acest ou se g─âsesc ┼či pe t─âbli┼úele de plumb ale ge┼úilor.

├Än cap─âtul din dreapta a fotografiei este oul din piatr─â cu o inscrip┼úie ciudat─â cu ALFABET GETIC, descoperit la Corbii de Piatr─â, jude┼úul Arge┼č, pe care nimeni nu ┼čtie unde s─â-l pun─â, fiindc─â nu apar┼úine culturii str─âmo┼čilor no┼čtri, cum sus┼úin to┼úi ÔÇťarheologiiÔÇŁ rom├óni!

C├éND A AP─éRUT RELIGIA CRE╚śTIN─é?

Religia creștină, care nu este cea mai veche, și-a primit denumirea oficială în anul 1054 e.n., când religia creștină s-a împărţit in două. Paternitatea Creștinismului se poate da lui Constantin cel Mare, în anul 325 e.n., și în niciun caz mai dinainte, deci secolul 4 e.n.

Religia noastr─â zamolxian─â multimilenar─â are o vechime peste 45 de milenii!

În timp ce religia creștină spune că primele ouă au fost înroșite de către mama lui Iisus, Maria, cu sângele acestuia, la religia multimilenară a noastră zamolxiană, ouăle erau colorate și încondeiate având simbolistica fertilităţii și renașterii la viaţă, odată cu sosirea primăverii.

ÔÇťNu mai e nicio ├«ndoial─â c─â, ├«n cea mai mare parte, r├ónduielile biserice╚Öti au fost preluate din Cultul Zamolxian. ├Än trei c├ónt─âri, ca structur─â, este ├«mp─âr╚Ťit ╚Öi Prohodul M├óntuitorului Iisus Hristos, de trei ori se ├«nconjoar─â biserica ├«n seara de VINEREA MARE, cu Sf├óntul Epitaf. Chiar titlul acestui impresionant c├óntec, Prohod, provine din tracicul BRIG E TIO ÔÇŁPlecarea (Ridicarea) la Zei; C─âl─âtoria Zeului (Domnului); Desp─âr╚Ťirea de Domnul;ÔÇŁ; cf. rom. prag; alban. vrage ÔÇŁc─ârare; potec─â; urm─âÔÇŁ; latin. Deus, grec. Theos ÔÇŁZeu; DumnezeuÔÇŁ; rom. progadie ÔÇŁcimitirÔÇŁ; a purcede; alban. braktis ÔÇŁa p─âr─âsi; a abandonaÔÇŁ. BRIG(H)ETIO era ╚Öi un important castru economic ╚Öi strategic ├«n Pannonia Inferior, fost─â regiune a Daciei Apusene.ÔÇŁ(Adrian Bucurescu)

Ce ├«mi mai r─âm├óne de spus? Celor care s─ârb─âtoresc acum Pa╚Ötele le doresc un PA╚śTE FERICIT ╚Öi cu mult─â lumin─â!

ԜǴŞĆNIASCHARIAN! S─â rena╚Ötem!

Autor: Carmen Pankau

 

Zamolxe, fiul lui Dumnezeu

Cavalerul Trac, Zamolxe

CRUCEA, simbol creștinesc zamolxian multimilenar, preluat de Creștinism.

Ouă din piatra descoperite la La Lepenski Vir