HOȚII ŞI MINCIUNI ISTORICE: AŞA-ZISA „STEA A LUI DAVID” ESTE UN SIMBOL PELASGO-GETIC

Steaua lui David

Este posibil ca imaginea să conţină: text

🔆TEMPLUL URSITELOR – ȘINCA VECHE, unic în România, de pe vremea geţilor, un străvechi portal spre alte lumi
La poalele Făgărasului, la 45 km de Brasov si 22 de Făgăraș în străvechiul sat românesc Șinca Veche, judetul Brasov, se află un lăcaș cunoscut și sub numele de „Templul Ursitelor” sau „Mănăstirea săpată in piatră“, un loc parcă fără vârstă despre care se spun povești fabuloase, încarcate de magie. Este un loc inconjurat de legende si fenomene paranormale, care atrage turiștii ca un magnet. Ținutul pare rupt din basm, iar felul în care arată grota, iți dă primii fiori.
Grota este ascunsă în mijlocul unei păduri în care crește o vegetaţie abundentă, semn al unei energii puternic pozitive. Conform specialistilor, ansamblul rupestru are o vechime de peste 7.000 de ani și a fost creat de civilizaţia care a construit Templul Alb din Insula Serpilor, civilizaţia getică. Prima menţiune documentara dateaza din secolul al XII – lea.
Șinca Veche atrage numeroși căutători spirituali, arheologi, speologi, radiesteziști, precum și o mulţime de curiosi dornici să li se împlinească dorinţele, după cum spun legendele locului. Această atracţie se datorează unui lăcaș controversat cunoscut sub numele de „Templul Dorintelor.”
Unii cercetatori afirma că, Templul de la Șinca Veche este creaţia unei străvechi și avansate civilizatii de pe Pamant, fiind construit acum 6000 – 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn și nici din piatră, semn că, cei ce l-au construit cunoșteau proprietatile gresiei. Nisipul fin din interiorul lăcașului conţine cristale de cuart și siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizaţii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinţe din alte dimensiuni.
Lăcașul este în întregime săpat în piatră și compus din două biserici, trapez și bucătăria mănăstirii rupestre. Arhitectura celor doua biserici, ale mănăstirii, este deosebită, de aceea cei mai multi cercetători susţin că NU este o construcţie creștină. Unul din elementele inedite ale mănăstirii, este turla bisericii. La construcţia acesteia a fost folosită gresie moale si este ridicată din interiorul incintei.
Templul este format din cinci încăperi de cult, are două altare cu sculpturi deosebite și un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul. Turnul interior are 10 m lungime și se termină cu o mica fereastră, prin care o rază de lumină cade exact pe altar.
Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionate un portret despre care se spune că este al Mântuitorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, simboluri getice.
Dealul de lângă Șinca Veche are o formă piramidală și deţine acel platou necesar formelor piramidale care permit captarea și emiterea de energii. Dealul de langa grotă, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Pleşu (cel pleşuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic. Specialiștii agronomi au încercat să cultive pe acest pământ, însă solul pare ca și cum ar fi iradiat ca în urma aterizării unei nave extraterestre. Mai mult, la câtiva kilometri de drumul care duce spre templu, se află un fel de AMFITEATRU acoperit cu iarbă și arbuști, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, înălţat cu câţiva metri deasupra reliefului înconjurător. Aici exista un fel de terasă, precum interiorul unei cetăţi sau așezări fortificate. Să fie acestea ruinele unei străvechi așezări getice după cum spun unii istorici care susţin că și templul este un sanctuar getic?
Unii specialiși in radiestezie care au făcut măsuratori spun că locul degaja un magnetism impresionant și energii foarte puternice, după cum rar le-a fost dat sa vadă.
Deseori în această zonă se petrec fenomene bizare. O relatare apartinând unui reporter, inclusă în paginile unei publicatii locale, „Monitorul de Brașov”, prezintă comportarea ciudată a camerei de luat vederi care pornea și se oprea din înregistrare după bunul ei plac. Vizionând materialul filmat s-au observat imagini pe care cei prezenţi nu le văzuseră în peșteră în momentul filmării. Pe bandă apăreau niște sfere de lumină și chiar o siluetă înveșmântată într-o mantie de culoare închisă, iar în plan îndepărtat o mănă de lumină stravezie.
Legendele de la „Templul Ursitelor”
Legenda spune că aici este Universul credinței. Grota din Șinca Veche este faimoasă pentru fenomenele paranormale, viziuni și vise premonitorii, dar și pentru faptul că dorinţele credincioșilor ce se roagă în templu se adeveresc. Tocmai datorită legendelor și misterelor ce invăluie zona, a și primit denumirea de „Templul Ursitelor”.
Iata cateva dintre legendele create în jurul Templului Uristelor:
Templul este o poartă către alte lumi, prin care se comunica pe vremuri cu fiinţe din alte dimensiuni.
În preajma unor sărbători religioase, se pot auzi coruri greu deslușibile, dar totuși familiare.
Dorinţele curate se îndeplinesc în locul unde pătrund razele soarelui.
Tinerii obișnuiau să arunce o roată cu paie în flăcări de pe dealul unde e sapată grota, sperând să își vadă ursita în desenele făcute de roată.
Iarba din jurul templului se spune că face minuni; laptele vacilor care pasc aici este mai gustos și mai sănătos.
Apa din izvorul aflat în apropiere ar avea puteri tămăduitoare.
Atrași de misterul locului, aici sosesc oameni din toată ţara și din toate colţurile lumii. Americani, japonezi, italieni, români din ţara Făgărașului sau din toate regiunile ţării, oameni bătrâni, bonavi, mame cu copii, tineri în căutare de alinare sau de senzaţional vin la templul făcător de minuni. S-a observat că dorinţele se împlinesc cel mai bine în trei zile din an: de Sfântul Gheorghe, la Lăsata Secului de Paști și la Schimbarea la Faţă.

Hexagrama Israel

Hexagrama Israel

Steaua lui David, cu denumirea ebraică מגן דוד, Maghen David, care înseamnă “Scutul lui David”, este o hexagramă alcătuită din două triunghiuri echilaterale, folosită ca simbol al evreilor și ca element emblematic la decorarea sinagogilor.

Apariția acestui simbol în iudaism nu este clară, deoarece el nu este prezent în Tanah, în Talmud sau în vreo altă sursă iudaică antică.

Deși în Israel s-au găsit reprezentări ale stelei în șase colțuri, care datau din secolul VII î.e.n., prima folosire oficială a stelei lui David a avut loc la Praga, în 1354, când Carol al IV-lea, Împărat Roman le-a dat evreilor dreptul de a avea propriul lor steag. Evreii au pus pe el un simbol Magen David. În 1656, simbolul a fost gravat pe o piatră, pentru a demarca cartierul evreiesc de cele creștine din Viena.