REVOLTĂ NAȚIONALĂ în ELVEȚIA împotriva 5G. Federația Doctorilor Elvețieni spune că nu există niciun studiu care să certifice siguranța noii tehnologii. ELVEȚIA STOPEAZĂ PE TERMEN NEDEFINIT implementarea 5G

Tehnologia-5G

Încă o dovadă: Din cauza imensei opoziții publice dar și a îngrijorării privind efectele negative asupra sănătății, ELVEȚIA STOPEAZĂ PE TERMEN NEDEFINIT implementarea 5G

The Financial Times relatează:

Elveția, unul dintre liderii mondiali în implementarea tehnologiei 5G, a pus în vigoare un moratoriu pe termen nedefinit utilizarea rețelei sale din cauza temerilor privind efectele asupra sănătății.

Elveția este printre țările din Europa care sunt destul de avansate în implementarea tehnologiei 5G. Bogata țara alpină a instalat numai în ultimul an peste 2 000 de antene pentru a-și adapta rețeaua iar furnizorii elvețieni de telecomunicații le-au promis aproape tot anul clienților lor o iminentă acoperire 5G.

Cu toate acestea, o scrisoare trimisă guvernelor cantoanelor la sfârșitul lunii ianuarie de către Agenția Elvețiană pentru Mediu, Bafu, solicită timp pentru a autoriza utilizarea noilor turnuri 5G, declară pentru Financial Times oficiali care au văzut scrisoarea.

Conform site-ului The Liberty Beacon, care preia și el știrea din Financial Times, agenția este responsabilă pentru furnizarea criteriilor de siguranță pe baza cărora operatorii telecom pot fi trași la răspundere pentru emisiile de radiații. Conform structurii ultra-federalizate a Elveției, infrastructura telecom este licențiată și monitorizată în privința conformității de către autoritățile fiecărui canton, dar cadrul legal este stabilit la Berna.

Agenția spune că „nu are cunoștință despre niciun standard internațional” care ar putea fi folosit pentru a stabili niște criterii. „Din acest motiv, Bafu va studia expunerea la antenele 5G în detaliu și, dacă este posibil, în condiții de folosire similare cu cele din lumea reală. Acest lucru cere însă timp”, mai spune agenția.

[…] Asociația Medicală Elvețiană a recomandat precauție în folosirea 5G, sugerând că principiile legale cele mai restrictive ar trebui aplicate în acest caz, din cauza întrebărilor rămase fără răspuns privind potențialul risc al acestei tehnologii de a provoca vătămări ale sistemului nervos și chiar cancere.

Nu există niciun studiu important privind impactul 5G asupra sănătății.

Pe de altă parte, sunt nenumărate studii care arată că tehnologia WiFi în forma actuală poate avea o multitudine de efecte negative asupra sănătății noastre, studii care însă sunt în general ignorate de guvernele noastre și de media (recent, în Marea Britanie s-a mers până la interzicerea unei reclame care avertiza despre pericolele 5G).

Iată un alt studiu realizat doar cu câteva luni în urmă.

Din BioNews, 7 mai 2019, „Un studiu sugerează că dispozitivele WiFi afectează sperma”:

Un studiu efectuat de un mic grup de cercetători din Japonia a relevat că expunerea la radiații WiFi are efecte dăunătoare asupra funcțiilor spermei.

Studiul a vizat efectul undelor electromagnetice (EM) generate de dispozitivele WiFi asupra lichidului seminal uman. S-a descoperit că expunerea îndelungată direct la un router portabil WiFi reduce motilitatea spermatozoizilor și crește mortalitatea acestora.

Eșantioanele de lichid seminal analizate au fost prelevate de la 51 de bărbați care urmau la clinică un tratament pentru fertilitate, așa cum sunt fertilizarea in vitro sau inseminarea artificială.

Eșantioanele au fost analizate în diferite conditii: fără expunere la EM, protejate de un scut și expuse complet.

Eșantioanele expuse complet au fost așezate lângă un router de buzunar, similar cu modul în care un bărbat își ține telefonul în geacă. După două ore, motilitatea și sănătatea spermatozoizilor scăzuse dar efectul cel mai puternic s-a putut observa în eșantioanele expuse complet la unde EM. Diferențele dintre eșantioanele expuse în diferite condiții au fost și mai vizibile după 24 ore de expunere.

„Judecând pe baza rezultatelor prezentului studiu, este corect să considerăm că riscul privind potențiale efecte negative este direct proporțional cu durata expunerii”, a declarat Nakata pentru NewsGP. „Și când mă refer la expunere îndelungată nu vreau să spun căteva zile, săptămâni sau luni – mă refer la ani. Gândindu-ne la miliardele de oameni peste câteva decenii, impactul va fi uriaș în privința ratei fertilității.”

Turnurile 5G sunt la scară exponențială mai puternice decât actualele dispozitive WiFi iar ei for să le planteze în toate comunitățile, la câțiva zeci de metri de casele oamenilor, pentru eficiență maximă.

Felicitări poporului elvețian pentru că s-a ridicat împotriva acestei nebunii! Toți ar trebui să îi urmăm exemplul!

Revoltă națională în Elveția împotriva 5G. Federația Doctorilor Elvețieni spune că nu există niciun studiu care să certifice siguranța noii tehnologii

Deși Elveția a fost printre primele țări care au început adoptarea tehnologiei 5G, temerile privind riscurile la adresa sănătății reprezentate de radiațiile ce provin de la antenele  necesare implementării au crescut,  informează AFP.
Proteste masive se anunță la Berna, la finalul lunii viitoare, dar deja un număr mare de cantoane sunt presate să oprească construcția antenelor 5G, precizează sursa citată.
Un număr tot mai mare de elvețieni și-au exprimat îngrijorarea asupra efectelor negative asupra sănătății ce provin din expunerea la undele electromagnetice ce provin de la noile antene și amenință că vor pune problema interzicerii tehnologiei 5G în cadrul unui referendum.
În februarie, Elveția a făcut un pas foarte mare către 5G când a atribuit frecvențe pentru trei mari operatori: Swisscom, Sunrise și Salt, încasând aproape 350 de milioane de euro în schimb. Operatorii s-au grăbit să anunțe că tehnologia 5G va fi disponibilă în toate orașele țării, dar și la țară sau în zonele montane izolate: 334 de antene 5G erau operaționale în iunie, în toată țara.
Dar după câteva luni, câteva cantoane – inclusiv Geneva -, au decis să stopeze construcția noilor antene, din cauza presiunii publice. Oponenții tehnologiei susțin că 5G-ul expune populația la riscuri fără precedent, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere al mediului înconjurător și cer autorităților să oprească desfășurarea de forțe: deja operatorul Swisscom a anunțat că 90% din populație va avea acces la noua tehnologie până la finalul anului.
De aceeași părere este și Olivier Pahud, care demonstrează cu regularitate împotriva tehnologiei 5G în fața sediului ONU de la Geneva, subliniind impactul negativ asupra „sănătății, mediului și a capacității oamenilor de a gândi”. Pentru oamenii ca el, care suferă de „hipersensibilitate electromagnetică”, noua tehnologie va fi devastatoare.
Cei care suferă de această afecțiune spun că expunerea la telefoane mobile, routere wi-fi, televizoare și alte astfel de gadgetu-uri cauzează de la disconfort până la disabilități grave.
Federația Doctorilor Elvețieni a atras și ea atenția asupra folosirii tehnologiei 5G, afirmând că „atâta vreme cât nu există nicio dovadă științifică asupra lipsei de impact asupra sănătății a creșterii nivelului de radiații, trebuie să existe reținere în a face acest pas”.
Daniel Buchs, medic și parlamentar regional din partea Partidului Creștin Democrat, conduce bătălia pentru restrângerea 5G.
„Încă așteptăm un studiu serios, independent, care să arate dacă 5G are sau nu are un efect negativ asupra populației”, a declarat el pentru AFP.
Un astfel de studiu, a spus el, ar putea duce la evitarea unui scandal similar cu cel pe care lumea l-a experimentat cu azbestul, care pentru mult timp a fost considerat sigur, dar azi este responsabil pentru moartea  a peste 100.000 de oameni în fiecare an.
Conform AFP, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a început studierea riscurilor ce ar putea proveni din expunerea la câmpuri radio.
Guvernul Elveției a numit un grup de experți care să cerceteze impactul 5G asupra sănătății, iar rezultatele vor fi publicate la finalul anului, deși termenul limită era mijlocul lui 2019.
Protestatarii susțin că presiunile marilor operatori de telefonie stau în spatele întârzierii publicării studiului.
În România, primele antene 5G au fost instalate la Cluj și București, în locuri extrem de aglomerate. Senatorul PMP Cristian LunguAsociația pentru Protecția Consumatorilor și Mănăstirea Petru Vodă și-au exprimat, printre alții, rezervele asupra folosirii acestei tehnologii fără un studiu de impact asupra sănătății oamenilor.

https://uzp.org.ro/28291/la-ei-se-poate-elvetia-stopeaza-pe-termen-nedefinit-implementarea-5g-datorita-imensei-opozitii-publice/