MOLOTOV ŞI RIBBENTROP: INVITAŢI SPECIALI LA PARADA MILITARĂ DE LA CHIŞINĂU

hitler stalin

CURAJ.NET

Chiar dacă niciun şef de stat străin nu se va obosi să ne onoreze cu prezenţa pe 27 august, noi nu ne pierdem cu firea. Ştim noi că acolo, sus, în ceruri, ne supraveghează zâmbind îngerii noştri păzitori, părinţii noştri fondatori – Ribbentrop şi Molotov. Iar noi suntem copilul lor din flori. Numai datorită lor, ne putem bucura şi noi acum de o paradă, în rând cu lumea ce se respectă.
Ştefan cel Mare n-are nimic în comun cu statul RM, evident. Însemnele statale trebuiau aduse de laMoscova – copia tratatului de neagresiune încheiat între Stalin şi Hitler, la 23 august 1939, prin intermediul celor doi reprezentanţi ai lor, nominalizaţi mai sus. Şi acolo, la ceremonia semnării, nu flutura steagul lui Ştefan cel Mare, ci svastici şi seceri cu ciocane.
După ce am apărut prin cezariana operată de cele două puteri sinistre din Europa, acum nu ne mai încapem în piele de fudulie. Zângănim şi noi din arme, aşa cum am auzit în primele clipe de viaţă. şi ca orice cucoană cohetă, pretindem că am împlinit 20 de ani, în loc de 72. Apoi, loviţi de amnezie, cădem pradă şi snobismului, pretinzând că suntem mai bătrâni decât Voronin şi punându-ne în cârcă sute de ani de existenţă.