MERITOCRAŢIA – SFÂRŞITUL DEMOCRAŢIEI

meritocratie

( Urmare)

Primo Laurentiu

Capitolul 4

a) UN NOU SISTEM POLITIC MONDIAL – MERITOCRATIA
Ajunge cu incompetenta ridicata la rang de lege. Ajunge cu asuprirea popoarelor prin « legi si reguli democratice ». E timpul competentei, a valorii, a cinstei si corectitudinii, a eficientei si dreptatii sociale. E timpul ca cei mai competenti sa conduca tarile. E timpul sa aruncam la lada de gunoi a istoriei politica, politicienii si sistemul birocratic de tip mafiot din jurul acestora.
Ce se va intimpla cu politica si politicienii ?
Vor avea libertatea de a continua sa activeze, sa-si exprime liber sperantele si aspiratiile, dar se vor organiza pe cont propriu, fara bani de la buget. Vor putea sa activeze pe plan civic, sa-si sustina ideile si sa nasca dezbateri in societate. Vor putea fi un inlocuitor, un substitut pentru cei ce nu iubesc fotbalul. Politicienii vor activa din pasiune, din placere, vor face hoby. Se vor intilni prin cluburi, isi vor putea expune punctul de vedere pe la televizor, prin ziare, dar fara putere, fara bani, fara influenta… nu stiu daca va mai interesa pe cineva… nu stiu daca va fi cineva dispus sa aduca bani de acasa ca sa convinga poporul de ideile lui… In sfirsit, politicienii vor fi apreciati si cu timpul poate chiar simpatizati ca niste hamsteri sau papagali colorati. Nu asta isi doresc, sa-i aprecieze si sa-i iubeasca poporul ?
Nu e nevoie de ideologii, de politica si politicieni – e nevoie de un singur lucru : dorinta de a face bine oamenilor. Ideologia adevarata, cea adecvata secolului 21 este una singura :
VOINTA DE A FACE BINE !!!
Atentie dragi politicieni – nu binele vostru si al gastilor voastre
Singura ideologie va fi dorinta de a face bine, binele tarii si al poporului, binele speciei si a planetei, eliminarea saraciei si a nedreptatii.
Democratia naste incompetenta, coruptie, ineficienta si faliment economic. Conducatorii unui stat nu trebuie sa fie cei care mint mai frumos poporul, cei care promit mai multa vodca si cei care fac mai multe cadouri electorale in saptamina dinaintea alegerilor. Tarile trebuie conduse de catre cei mai capabili membri ai lor. Fiecare tara va trebui sa aiba un presedinte decis prin examen. Presedintele trebuie sa fie cel mai intelept, cel mai inteligent, cel mai cult si educat om al tarii. El trebuie sa fie cel mai bun exemplar al tarii la momentul respectiv. El trebuie sa aiba drept de reprezentare al tarii pe plan extern, dar nu trebuie sa aiba drept de decizie unilateral. El trebuie sa aiba in spate un guvern in care fiecare ministru sa fie numit prin examen si fiecare ministru sa aiba dreptul de a-si forma o echipa de pina la 10-20 consilieri. Acestia trebuie sa fie cei mai capabili oameni din tara, fiecare in domeniul sau. Examenul de numire trebuie sa fie foarte bine gindit astfel incit selectia sa ofere oamenii cei mai intelepti, cel mai bine pregatiti profesional. La examen sa poata participa oricine are in spate o viata de o moralitate impecabila, asupra caruia sa nu planeze nici cea mai mica urma de indoiala, coruptie sau pata neagra. Inainte de a putea participa la examen, orice candidat trebuie sa sustina un test psihologic care sa ateste deplina sanatate mintala a aspirantului. Fiecare tara trebuie sa aiba pe linga acest guvern si un sfat al inteleptilor care sa fie format dintre toti fostii presedinti si prim-ministrii in viata. Acestia vor avea rolul de consultanti ai presedintelui in functie in luarea marilor decizii legate de politica externa si situatii de criza. Presedintele trebuie schimbat la fiecare 5 ani. Ministrii la fel. Orice presedinte si ministru poate sa fie in inalta demnitate o singura data – astfel se va elimina tentatia dictaturii. Daca ai permite unui om sa concureze de oricite ori, iar acel om ar fi un geniu, dar un geniu al raului, efectul ar putea fi la fel de catastrofal ca si numirea unui idiot in functia de presedinte.
Concursurile de ocupare a posturilor de ministri si presedinte trebuie sa se faca sub patronajul unei comisii formate din oameni de o probitate morala recunoscuta pe plan national. Testele trebuie sa fie strict secret si sa fie elaborate astfel incit sa exprime cit mai fidel posibil valoarea concurentilor. In fruntea tarii trebuie sa ajunga cei mai buni dintre cei buni. Fiecare prim-ministru va avea dreptul de a da legi, decrete, de a organiza si conduce asa cum crede mai bine tara, dar respectind principiile de baza.
PRINCIPIILE DE BAZA, CONSTITUTIA, TREBUIE RESPECTATA SI NU POATE FI SCHIMBATA DE NIMENI !
Sfatul inteleptilor are dreptul de a convoca referendum pentru demiterea presedintelui in functie!
Presedintele are dreptul de a convoca referendum pentru demiterea primului-ministru !
Primul-ministru are dreptul de a demite orice ministru, cel mult o data pe an.
Orice lege data de un prim-ministru devine operationala din momentul in care sfatul inteleptilor consfinteste constitutionalitatea ei.
In acelasi mod, dar la respectiva scara, vor fi conduse orasele satele catunele.
ORGANIZAREA si EFICIENTA trebuie sa devina esentiale, reguli de baza in functionarea statului.Trecerea de la democratie la MERITOCRATIE se poate face foarte repede si relativ usor, fara socuri, intr-un timp relativ scurt, de 1 pina la 2 ani.

Salariul bugetarilor trebuie sa fie in armonie cu salariile din sistemul privat. Salariul presedintelui trebuie sa fie de minim 50 salarii medii pe economie, al ministrilor de 40 salarii medii pe economie, iar al consilierilor ministrilor de 30 de salarii medii pe economie. Directorii de companii si institutii nationale vor avea 20 salarii medii nationale, iar cei de companii si institutii locale, 10 salarii medii. Sefii din cadrul companiilor si institutiilor locale (director economic, director comercial, etc) vor avea 5 salarii medii. Restul angajatiilor vor fi evaluati de sefi si vor primi salarii in functie de valoarea fiecaruia. Un manager care nu-si apreciaza corect subordonatii si nu ii plateste dupa valoare, va pierde oamenii valorosi si isi va ingreuna singur activitatea. Directorii si oamenii aflati in functii de conducere nu au voie sa aiba rude de gradul 1,2, sau 3 in compania in care lucreaza.
Nu vor avea motive de slabiciune, iar coruptia la nivelul consilierilor, ministrilor si presedintelui sau a membrilor sfatului inteleptilor se va considera tradare de tara si se va pedepsi cu moartea. Ei pot fi judecati pentru tradare de tara si pot plati cu viata. Membrii comisiilor de evaluare vor plati cu puscaria pe viata in caz de coruptie la fel ca si juratii sau judecatorii corupti.

Capitolul 4
b) UN NOU SISTEM ECONOMIC – 2020
La ora actuala Europa si America sint in stare de faliment. Sa vorbeasca cifrele :
Datoria externa a statelor din UE :
Grecia 129% din PIB
Franta 116% din PIB
Germania 76% din PIB
Irlanda 83% din PIB
Spania 67% din PIB
Italia 117% din PIB
Media pe EU: 85% din PIB.
Ce inseamna aceste cifre : ca toata Europa ar trebui sa lucreze un an intreg fara salariu, fara sa manince, fara sa consume curent, apa, gaz, benzina, resurse. ABSURD si imposibil de realizat. Europa are nevoie de 100 ani de sacrificii ca sa plateasca datoria externa !!! IMPOSIBIL !!!
Cum sa faca o tara sacrificii ? Pai, imediat iese poporul in strada si da jos guvernul dupa care s-a terminat cu puterea, s-a terminat cu privilegiile, cu furtul si cu protectia hotilor. Nu mai ai la indemina pirghiile puterii, nu mai numesti ministrul justitiei, nu mai controlezi ministerul de interne si incepi sa dai socoteala, ajungi prin tribunale, incepi sa dai socoteala, un pic de pirnaie… Si atunci, ce faci ? S-o ia dracu de tara si de datorie externa – dupa noi potopul – dam poporului ceea ce cere: pensii mari, salarii mari la bugetari, etc. si ne pastram puterea. Cu ce bani ? Din imprumuturi. Cum platim apoi imprumuturile ? Nu e treaba noastra ! S-o rezolve cei ce-or veni peste ani. Nu sint ei de vina – sistemul ii face sa gindeasca asa – politicienii sint doar o reactie a sistemului.
In SUA aceeasi situatie.
Si astfel ajung Europa si SUA la mina celor ce i-au imprumutat – CHINA.
De ce China ? Pentru ca China este singura mare putere care nu agreeaza democratia sau cel putin nu democratia de tip occidental in care prostimea sa poata decide destinul tarii, iar politicienii corupti sa faca pe plac prostimii pentru a-si pastra privilegiile, puterea si dreptul de a fura fara a da socoteala. In China nu ajungi la putere daca dai prostimii mai mult decit merita. In China statul ia masuri logice, rationale, chiar daca aceste masuri inseamna sacrificii si greutati pentru popor. Poporul nu poate sa-i pedepseasca prin vot. Nu ca nu ar vota si chinezul, dar orice voteaza el, iese tot cine trebuie… Si atunci, cei ce conduc pot sa ia cele mai bune masuri pentru tara, pot mentine sub echilibru raportul intre efectele muncii si recompensa muncii poporului. Ba mai mult: pot cere sacrificii poporului pentru ca statul sa realizeze acumulari, acumulari care apoi servesc ca instrument de acaparare a puterii mondiale. Aceste acumulari se duc pe investitii in resurse minerale, fabrici, tehnologii, creditare a altor tari si in final cucerirea respectivelor tari. Atunci cind conducatorii statului chinez decid ca tara trebuie sa faca sacrificii, oamenii trebuie sa traiasca mai prost azi pentru a construi un viitor mai bun maine, nu risca sa-si piarda functiile de conducere si autoritatea. Acolo nu e democratie, sau cel putin este un altfel de democratie: prostimea nu decide decit in teorie. In Europa si SUA, e democratie. Tot prostul se duce si voteaza. Pe cine voteaza ? Pe cel care-i promite bani mai multi. La ce duce asta ? La deficite bugetare, la indatorarea statului si in final la falimentul tarii.
DEMOCRATIA A DUS LA FALIMENTUL LUMII OCCIDENTALE !
Ce e de facut ?
Legile economice trebuie sa fie simple si putine. Aceste legi trebuie sa fie legi naturale, legi care sa lase economia sa se dezvolte liber, prin autoreglaje si autoechilibrare. Nu trebuie sa vii cu o lege prin care sa impui pretul, dar trebuie sa reglementezi anumite activitati care sint monopol si deci nu se pot autoregla sau in cazuri speciale cum e sistemul bancar unde daca nu creezi un culoar legislativ in care sa poata evolua, iti asumi o evolutie tipica de capitalism salbatic cu cicluri de avint economic urmate de criza. Legile trebuie sa lase economia sa se dezvolte liber, dar in anumite limite astfel incit sa se evite excesele, sa se elimine ciclurile. Economia nu trebuie reglementata excesiv prin legi. In domeniul economic legile trebuie sa aiba doar rolul de prevenire a socurilor si a dezechilibrelor. Iata cele mai importante masuri ce trebuie luate in domeniul economic :
Schimbarea sistemului politic – instaurarea MERITOCRATIEI – gata cu democratia
Impunerea la nivel mondial a INTERZICERII DEFICITULUI BUGETAR.
Interzicerea creditarii pe termene mai lungi de 1 an. LEGEA CREDITULUI trebuie sa fie simpla si clara, uniform aplicata in toata lumea. Niciun credit nu trebuie sa depaseasca 1 an si nu poate fi mai mare decit 1/4 din salariul anual al persoanei respective sau decit 1/4 din produsul intern brut anual al tarii, 1/4 din cifra de afaceri pe ultimul an al companiei. Dobinda trebuie sa fie reglementata la nivelul inflatiei medii anuale plus maxim 10%. Sigur ca asta va insemna o cadere a produsului intern brut, o agravare a crizei si in niciun caz o atenuare, dar va fi ca o cauterizare a unei cangrene – e singura sansa de a reaseza economia pe baze sanatoase. Altfel, ACTUALA CRIZA NU VA LUA SFIRSIT !!! O vom duce din criza in criza pina cind tensiunile mereu crescinde vor conduce la un nou razboi mondial.
Este imperios necesara adoptarea unei monede unice mondiale. Daca acest lucru nu se va intimpla in maxim 5-10 ani, tensiunile acumulate ar putea duce la declansarea unui razboi intre China si SUA. Globalizarea este un efect natural, e in firea lucrurilor, e o lege a naturii. Atunci cind pui intr-un recipient mai multe lichide, ele se vor amesteca, iar in cazul nostru, a nu adopta o moneda unica mondiala este ca si cum am vrea sa ne opunem legilor naturii.
Interzicererea implicarii bancilor in afaceri in mod direct sau indirect, in afaceri imobiliare, fonduri de investitii, fonduri de pensii sau asigurari. Reglementare stricta a activitatii bancare cu principii putine, dar clare, neinterpretabile si indiscutabile. Control strict din partea statului asupra activitatii sistemului bancar.
Legi bursiere care sa interzica specula. Bursa trebuie sa devina o piata de vinzare – cumparare a actiunilor companiilor si nu un joc de poker pentru speculatori. In acest fel, bursa va exprima valoarea reala a companiilor. Control strict din partea statului asupra activitatii sistemului bursier. Specula trebuie strict interzisa ! Nu se va mai putea face avere, profit prin specula !
Impunerea prin lege in fiecare tara a interzicerii deficitului balantei comerciale externe. Nu ai voie ca tara sa importi mai mult decit exporti !
Sistemul de impozite simplificat la maxim. Un singur impozit : TVA la o valoare calculata anual de specialisti astfel incit sa compenseze dezechilibrele bugetare si sa nu apara deficit. Se vor gasi persoane care sa spuna ca nu e cinstit sa platim aceeasi cota de TVA toti – si cei bogati si cei saraci. Daca TVA va fi 20%, cel ce are salariu 1.000 de euro va cheltui 1.000 de euro pe luna si in consecinta va plati aproximativ 200 euro pe luna TVA. Cel ce cistiga 1 milion de euro pe luna, cheltuieste probabil 100.000 euro pe luna si deci va plati TVA aproximativ 20.000 euro pe luna. Asa ca procentul e egal, dar suma platita difera in functie de venituri !
In sarcina statului trebuie sa intre urmatoarele domenii: invatamint, un sistem sanitar minimal pentru oamenii saraci care nu-si permit asigurari de sanatate, politie care trebuie sa fie doar de stat si justitie.
Toate averile mai mari de 1 miliard euro trebuie impozitate cu 100%.
Libertate totala in afaceri – fara birocratie, fara acte si documente birocratice, fara autorizatii, aprobari, certificate, fara reglementari peste reglementari si reguli peste reguli. Reguli putine, stricte si clare, neinterpretabile si indiscutabile. La ora actuala firmele risipesc 30-50% din energii si fonduri pentru rezolvarea problemelor birocratice. Statul este o caracatita birocratica imensa care paraziteaza sistemul economic cu un sistem birocratic imens care absoarbe resurse imense fara a oferi nimic in schimb. Acest sistem birocratic actioneaza in societate ca o imensa frina. Fara legi contabile, fara taxe peste taxe, fara birocratie. Fiecare companie factureaza, calculeaza diferenta intre TVA incasat si TVA platit si plateste diferenta statului. PUNCT.
Privatizarea prin bursa a tuturor companiilor de stat mai putin domeniul energetic si resurse minerale.
Nationalizarea tuturor resurselor naturale: zacaminte de minerale, gaze, petrol. Sistem energetic national aflat in proprietatea statului. Fiecare stat trebuie sa fie puternic si pentru asta trebuie sa fie stapin pe resursele lui minerale si energetice. Daca unei tari i-ai luat resursele minerale si sitemul energetic, i-ai luat independenta, controlezi conducerea si destinele respectivului stat. In acest fel nu mai ai nevoie sa-l cuceresti prin lupta – i-ai acaparat resursele si esti stapinul lui.
Fara armata – doar o unitate de graniceri, fara arme letale.
Salariile bugetarilor reglementate in functie de salariul mediu din sistemul privat. Piata muncii trebuie sa fie echilibrata. Nu trebuie sa se ajunga la migratii a fortei de munca dinspre sectorul privat spre cel bugetar sau invers, nu trebuie sa existe inechitati intre cele doua categorii.
Interzicerea prin lege a sindicatelor. Cind unui angajat nu-i convine ceva la locul lui de munca, trebuie sa incerce sa rezolve cu seful sau proprietarul companiei si daca nu reuseste pe cale amiabila, e liber sa-si caute alt serviciu. Sint probleme care se rezolva de la sine… Un patron care se poarta abuziv si nedrept cu angajatii sai va da faliment pentru ca-si va pierde oamenii de valoare. In schimb daca da afara o lichea, va imbunatati performantele firmei si va duce la o crestere calitativa a activitatii firmei. Doar un idiot se poarta necorespunzator cu angajatii de valoare, dar daca e un idiot, nu poate ajunge patron de succes. Sindicatele actioneaza la ora actuala in economia mondiala ca o imensa frina, sint imorale si refractare. Cu ce drept poate cineva sa-mi dicteze ce sa fac in firma si in casa mea, pe banii si pe averea mea ? Nu-i convine ceva angajatului ? E liber sa plece. Daca cineva imi vine acasa in vizita si nu-i convine mincarea sau curatenia sau culoarea peretilor, e liber sa plece, dar cu ce drept sa-mi ceara sa aduc modificari in casa mea, pe banii mei. PROPRIETATEA TREBUIE SA FIE CU ADEVARAT SFINTA NU DOAR IN TEORIE CI SI IN PRACTICA ! Atita timp cit exista sindicate, proprietatea nu e sfinta…

Capitolul 4
c) SISTEMUL ENERGETIC SI RESURSELE MINERALE – 2020
Sistemul energetic si resursele minerale trebuie sa fie doar in proprietatea statului, in proprietatea poporului fiecarei tari. Trebuie interzisa prin constitutie posibilitatea de a exista un alt fel de proprietate decit cea a statului asupra sistemului energetic national si a resurselor solului. Acest lucru este vital pentru independenta statelor si suveranitatea popoarelor. In acest fel dispare si tentatia Chinei de a face ceea ce face de 20 ani. Pe de alta parte, daca nu ar fi existat posibilitatea de a intra in posesia acestor resurse cu bani, probabil ca China ar fi investit uriasele acumulari banesti in industria de armament si ar fi devenit un stat militar, expansionist. La fel si Germania… De aceea, acesta clauza importanta trebuie sa fie insotita neaparat de o abordare unitara la nivel mondial a viitorului planetei, o dezarmare mondiala si o legislatie mondiala unitara care sa interzica producerea, posesia si folosirea armelor, fixarea actualelor granite pe veci. Omenirea are nevoie de o legislatie mondiala care sa reglementeze citeva principii de baza ale vietii pe planeta noastra.
Trecerea resurselor inapoi in proprietatea statului trebuie sa se faca de la caz la caz, de la tara la tara. In unele cazuri in care bogatiile statului au fost date pe nimic, prin coruptie, nationalizarea este calea de urmat. In altele, acolo unde transferul de proprietate s-a facut transparent si corect, despagubirea este calea de urmat. Acest lucru se poate negocia si realiza doar dupa implementarea MERITOCRATIEI, dupa eliminarea politicienilor corupti, dupa sterilizarea societatii.

Capitolul 4

d) SISTEMUL JURIDIC – 2020

Actualul sistem juridic trebuie schimbat in totalitate. Principiile de baza dupa care se vor construi viitorul cod juridic si penal:
– A) In primul rind legile trebuie facute si propuse de specialisti
– B) Pedepsele trebuie sa fie clare, neinterpretabile si inevitabile
– C) Legile trebuie facute in folosul poporului si nu in interesul anumitor grupuri de interese. Toti oamenii trebuie sa fie cu adevarat egali in fata legii
– D) Legile trebuie sa fie simple, putine si foarte clare, sa nu lase loc la interpretari
– E) Judecatorii trebuie sa aiba rol organizatoric si consultativ in cadrul proceselor, nu decizional. Procese cu jurati.
– F) Pedepsele trebuie sa fie aspre si neiertatoare, iar munca silnica sa fie regula si nu exceptia
– G) Procesele trebuie sa fie finalizate in cel mult 6 luni, in cel mult 5 sedinte. Viciile de procedura nu pot fi cauze de intirziere. Cine greseste plateste.
– H) Recursul trebuie sa se poata face doar in cazuri exceptionale
– I) Nicio cauza nu poate fi judecata de mai mult de doua ori. Presedintele trebuie sa aiba dreptul la gratiere in cazuri exceptionale
– J) Pedeapsa pentru coruptie in cazul judecatorilor sau juratilor trebuie sa fie inchisoarea pe viata
– K) O pedeapsa data trebuie executata intocmai – fara suspendari, reduceri pentru buna purtare, boala si alte smecherii gen „nu suporta regimul de detentie”
– L) Pedeapsa cu puscaria sa se execute incepind cu virsta de 14 ani
– M) Desfiintarea cautiunii – egalitate in drepturi indiferent de sex, culoare sau avere
– N) Desfiintarea breslei avocatilor pledanti – ei pot avea rol de consultanti inaintea proceselor, dar nu au ce cauta in tribunale. Fiecare om trebuie sa se reprezinte singur in proces sau printr-un delegat care poate fi ruda, prieten dovedit, dar in niciun caz nu poate fi avocat (pentru ca e coruptibil).
– O) orice nu este interzis, este permis DACA NU FACE RAU CUIVA FARA ACCEPTUL PARTII VATAMATE.
– P) interzicerea portului de arma, interzicerea vinatorii cu arme de foc. INTERZICEREA TOTALA A ARMELOR DE FOC !

a) Sistemul juridic trebuie condus de un ministru de justitie impreuna cu un grup de consilieri. Acesti consilieri trebuie sa gestioneze sistemul legislativ in sistem piramidal. Ocuparea posturilor se poate face numai prin concurs.
Ministrul de justitie impreuna cu consilierii sint cei ce au sarcina de a supune analizei publice anumite legi si dupa o perioada in care se iau in calcul observatiile societatii civile, se emit decrete. In cazuri exceptionale, la solicitarea ministrului justitiei, presedintele poate organiza referendum. Presedintele poate solicita oricind organizarea de referendum.
Referendumul se organizeaza simplu, rapid, eficient. Votul se va face pe internet, pe baza de ID si parola. Votul nu e obligatoriu si rezultatul votului se decide prin majoritate simpla. Bineinteles ca un ID nu poate vota decit cel mult odata pentru fiecare referendum. Falsul sau infractiunea de vot se pedepseste cu 5 ani de munca silnica daca e de ordin individual si puscarie pe viata daca frauda depaseste 100 de voturi.

b) Exemple de pedepse
Furt:
– pentru valori de 0-100 euro, 6-12 luni de munca silnica si returnarea integrala a sumei furate + despagubiri corecte decise de jurati
– pentru valori de 100-1000 euro, 12-24 luni de munca silnica si returnarea integrala a sumei furate + despagubiri
– 1.000-5.000 de euro, 2 ani – 3 ani
– 5.000-10.000 de euro, 3ani-4 ani
– 10.000 – 100.000 de euro, 4ani-5 ani
– 100.000 – 1.000.000 de euro, 5 ani – 10 ani
– peste 1 milion, 10 ani – puscarie pe viata

Viol: 10-20 ani
Crima fara premeditare: 2-10 ani
Crima cu premeditare: 10 ani – pedeapsa cu moartea
Coruptie:
– Pentru omul de rind, 5-50 ani
– Pentru conducatori, pedeapsa cu moartea

Pentru cumul de fapte, pedepsele trebuie sa se insumeze.
Fara amnistii, reduceri de pedeapsa, invoiri de boala, etc. Pedeapsa se executa de la prima la ultima zi, numai prin munca de 12 ore pe zi, 6 zile pe saptamina. La santiere de sosele, diguri, poduri, etc. in folosul statului. Fara salarii sau reducere de pedeapsa. Puscariasii trebuie sa munceasca pentru a acoperi cheltuielile de intretinere si functionare a puscariei. Puscariile si puscariasii nu trebuie sa fie un balast pentru societate ci o sursa de venituri bugetare. Toate cazarmile militare se vor transforma in puscarii, iar militarii in gardieni.
Codul juridic trebuie astfel conceput incit sa descurajeze infractiunea si infractorul – scopul trebuie sa fie acela de a crea o lume mai buna in care omul bun sa fie protejat, sa fie eliminate clanurile mafiote, gastile de cartier, coruptii, violatorii, hotii si criminalii.
Legile trebuie sa fie foarte simple si sa nu lase niciun pic de loc la interpretari si smecherii avocatesti.

c) legile trebuie sa fie corecte si echitabile astfel incit „in fata legii sa fim cu adevarat egali TOTI, indiferent de rang, functie, avere sau pozitie sociala”
Un om bogat nu trebuie sa aiba absolut niciun avantaj in fata legii comparativ cu un om sarac. Nici in aplicarea legii, nici in judecarea cazurilor, nici in executarea pedepsei. Sigur ca da, fiecare puscarias are dreptul sa primeasca de la rude si prieteni ce vrea si isi poate baga in camera atita cit ii incape (mai putin arme, droguri etc). Nimeni nu poate interzice unui puscarias sa beneficieze in celula sa de tot confortul daca si-l permite.
Celulele trebuie sa fie standard, aceleasi pentru toti puscariasii si fiecare puscarias trebuie sa stea singur in celula. Puscariasii nu trebuie sa poata interactiona unul cu altul in afara orelor de munca. Puscariasii trebuie sa aiba dreptul la vizite cind doresc si cit doresc in afara programului de lucru. Un puscarias nu poate iesi din puscarie inainte de termen decit mort. Fara salariu, fara invoiri, concedii, spitalizare in afara penitenciarului, etc. Pentru nimeni, indiferent citi bani are.

d) Legile trebuie sa fie foarte simple si clare, fara niciun fel de posibilitate de interpretare. Legile vor fi facute de specialisti ONESTI SI CINSTITI astfel incit sa fie scurte, simple, neinterpretabile si fara posibilitate de a ocoli drumul cel drept. Legea nu trebuie sa fie smechereasca si nimeni sa nu o poata folosi astfel incit sa fenteze dreptatea. Legea nu trebuie sa avantajeze sau dezavantajeze pe nimeni indiferent de avere, statut social, rasa, culoare, sex, virsta sau altceva. A devenit un subiect de distractie faptul ca fabricantii de tigari sint obligati sa-si puna fel de fel de poze si circarii pe pachetele de tigari. In America s-a ajuns pina acolo incit niste avocati smecheri au reusit sa cistige procese de despagubiri in valoare de zeci sau sute de milioane de dolari pentru niste indivizi ce au murit de cancer la plamini – chipurile tigarile erau de vina de moartea lor. Ce absurd !!! S-a creat astfel un precedent incredibil – teoretic se pot cere despagubiri pentru moartea oricarui individ. Se pot cere despagubiri de la producatorul de vodca – o sumedenie de oameni mor anual de ciroza provocata de alcool. Se pot cere despagubiri de la producatorul de carne, lapte, unt, salam etc., pentru boli cardio-vasculare. Se pot cere despagubiri de la producatorii de hamburger, bere, vopsele, etc. In felul acesta se va ajunge ca intr-o buna zi sa-l amendam pe producatorul de cutite pentru ca vreun timpit si-a taiat venele, pe fabricantul de sfoara pentru ca altul s-a spinzurat si o sa se gaseasca pina la urma vreun avocat smecher care sa vrea sa-l bage pe Dumnezeu la puscarie pentru vreo furtuna sau cutremur care a ucis mii de oameni. Ce vina are fabricantul de tigari ca John a facut cancer ? Cine l-a obligat sa fumeze ? Nu a stiut ca e periculos ? Inseamna ca e un idiot care traieste in pestera si atunci e mai bine pentru noi toti ca am scapat de un asemena ignorant. Legile nu trebuie sa ingradeasca libertatea ! Nu trebuie interzise nici tigarile, nici alcoolul, nici drogurile nici nimic atita timp cit fiecare din noi are dreptul de a discerne. Trebuie insa pedepsit cel ce ne face rau fara a avea acceptul nostru – fabricile care polueaza aerul pe care-l respiram, fabricile care polueaza apa pe care o bem, etc. ASTIA TREBUIE CONDAMNATI !

e) Judecatorul trebuie sa conduca sedintele de judecata, sa ofere consultanta juratilor si sa organizeze juratii in scopul obtinerii sentintei. Sentinta trebuie sa se discute in sedinta de catre judecator si jurati, iar judecatorul sa aduca la cunostinta juratilor toate informatiile legate de desfasurarea procesului si legile specifice spetei. Momentul votului trebuie hotarit de comun acord de catre toti juratii. Daca in maxim 10 ore nu se ajunge la unanimitate in vederea deciziei de votare a sentintei, judecatorul organizeaza votul. Sentinta e decisa prin majoritate simpla: 6-4, 7-3, 8-2, 9-1 sau 10-0. In caz de 5-5, judecatorul decide sentinta, dar sentinta poate fi atacata cu recurs. Sentinta mai poate fi atacata in recurs doar in cazul unei decizii de 6-4, 7-3 sau 8-2. N-ai ce sa mai contesti la 9-1 sau 10-0, e pacat de timpul pierdut.
Dupa sentinta de vinovat sau nevinovat, urmeaza votul pentru marimea pedepsei. Fiecare jurat, chiar daca a votat vinovat sau nevinovat trebuie sa dea pedeapsa. Cel ce a votat nevinovat, va da desigur sentinta minima prevazuta de lege, iar ceilalti dupa cum considera. Cea mai mica sentinta si cea mai mare se elimina, iar cu celelalte 8 decizii se face media. Aceea va fi sentinta executabila si indiscutabila cu exceptia cazului de recurs. Sentinta mai poate fi schimbata doar de catre presedintele statului si cu o motivatie publica.
Judecatorul si juratii trebuie sa fie foarte atenti deoarece coruptia in cazul lor se pedepseste cu inchisoarea pe viata.
Juratii vor fi alesi prin tragere la sorti cu 3 zile inaintea primei sedinte si vor fi instiintati doar ei, unde si la ce ora sa se prezinte, fara alte informatii. Juratii pot fi numiti numai din rindul pensionarilor. Plata juratilor va fi facuta de catre cel ce pierde procesul.
Pentru a putea fi jurat trebuie doar sa te inscri ca membru al breslei juratilor – trebuie doar sa dovedesti in fiecare an ca esti sanatos mintal si sa nu fi suferit niciodata nicio condamnare. Juratul trebuie sa fie tras la sorti, sa fie din orasul in care se judeca procesul, sa fie instiintat cu 3 zile inainte de proces si daca lipseste nemotivat plateste o amenda de 1000 euro. Daca lipseste motivat si anuntat cu cel putin 1 zi inainte la mai mult de 2 convocari pe an, nu plateste amenda, dar e eliminat din cadrul breslei fara drept de reinscriere. Se trag la sorti si 2 jurati de rezerva care participa la proces fara drept de vot daca cei 10 sint in stare de vot. Daca lipsesc mai mult de 2 jurati, procesul se amina. Sentinta trebuie data dupa cel mult 5 sedinte. Intre 2 sedinte nu are voie sa treaca mai mult de 1 luna. Identitatea juratilor ramine strict secreta.
Tot ceea ce tine de organizarea unui proces intra in sarcina judecatorului care va avea un regulament strict de organizare.

F) LEGEA TREBUIE SA DESCURAJEZE FARADELEGEA !
LEGEA TREBUIE SA PROTEJEZE OMUL CINSTIT SI CORECT SI SA NU-I OFERE NICIO SANSA TICALOSULUI !
NU SE POATE FACE PUSCARIE PENTRU IDEI, CUVINTE SI PARERI !
TICALOSII TREBUIE SA AIBA UN SINGUR DREPT – ACELA DE A FACE PUSCARIE !
NU EXISTA CONCESII, INTELEGERE, TOLERANTA FATA DE RAUFACATORI !
Un om care se razbuna este la fel de ticalos ca si cel pe care s-a razbunat – doar justitia poate pedepsi. N-AI DE CE SA TE RAZBUNI ATUNCI CIND AI GARANTIA CA LEGEA ITI VA FACE DREPTATE !
Nu mai exista puscarie sub forma de sanatoriu sau pension. Puscariasii trebuie sa lucreze 12 ore pe zi, 6 zile pe saptamina. Ei vor fi tratati ca oameni – vor avea conditii de viata decente (mincare normala, dar ieftina, televizor, computer, carti si ziare daca isi permit, drept la vizite din partea familiei), vor fi protejati prin lege impotriva abuzurilor, se vor respecta drepturile omului, dar vor lucra in locurile cele mai grele: constructii, mine, etc. Evadarea se pedepseste cu puscaria pe viata.
Nu exista concedii, permisii etc. Puscariasii pot fi tratati medical doar in puscarie, in conditiile existente acolo. Operatiile se pot face in spitale, dar imediat dupa operatie, puscariasul e dus inapoi in puscaria de bastina.

G) Procedurile trebuie sa fie foarte simple si clare.
Viciile de procedura nu vor mai putea fi cauza de intirziere a proceselor. Cel ce nu respecta procedurile, plateste. Indeplinirea procedurilor sta in sarcina judecatorilor. Procesele nu au voie sa dureze mai mult de 6 luni din momentul inceperii actiunii. In cazul in care nu se da sentinta in 6 luni, atit judecatorul cit si juratii vor fi penalizati foarte aspru (fiecare cu 3 salarii medii pe economie) si procesul se reia cu alt judecator si alti jurati. In cazul in care nici in urmatoarele 6 luni nu se ia o decizie, sentinta trebuie data de ministrul justitiei in maxim 1 luna. In cazul in care acesta nu da sentinta in maxim 1 luna, este din oficiu destituit si ramine in sarcina presedintelui sa dea sentinta in maxim 1 luna. Astfel, niciun proces nu mai poate dura mai mult de 1 an si 2 luni.

H) Recursul poate fi facut doar in cazul sentintelor de 6-5, 6-4 sau 7-3. Costurile recursului vor fi achitate de catre cel ce pierde la recurs. Sentinta data la recurs ramine definitiva si mai poate fi schimbata doar de catre presedinte. Recursul se organizeaza in acelasi mod in care se organizeaza procesele ordinare cu diferenta ca procesul poate fi judecat in maxim 10 sedinte, cu 20 jurati care vor participa la fiecare sedinta. Juratii si judecatorii vor fi retribuiti cu 2 salarii medii pe economie pentru fiecare proces. Judecatorii vor fi retribuiti cu 2 salarii medii pe economie pentru fiecare proces si se vor putea ocupa de maxim 10 procese odata.

I) In cazul in care la recurs, scorul este de 10-10, juratii vor ramine sa delibereze pina se ajunge la un scor de minim 13-7. In recurs nu se pot da sentinte de 11-9 sau 12-8. Toate procesele incheiate cu sentinta de puscarie pe viata sau condamnare la moarte se judeca in recurs. Condamnarea la moarte nu se poate da decit cu un scor de minim 17-3, iar inchisoarea pe viata doar cu un scor minim de 15-5. Cererile de gratiere se depun la presedentie doar pentru condamnari la inchisoare pe viata sau condamnare la moarte. Presedintele mai poate gratia in cazuri exceptionale, din proprie initiativa, orice condamnat pentru orice fapta. Presedintele are dreptul de a modifica orice sentinta dupa cum considera ca e drept sau moral, dar trebuie sa-si justifice public decizia.

J) Puscaria pe viata se poate da pentru furturi foarte mari, crime cu premeditare, coruptia judecatorilor sau juratilor si a directorilor din companii sau institutii de stat.
Condamnarea la moarte se poate da doar pentru crime deosebit de grave, criminali periculosi, incurabili, coruptie la nivel de consilieri de stat, ministri sau presedinte.

K) O pedeapsa data trebuie executata intocmai – fara suspendari, reduceri pentru buna purtare, boala si alte smecherii gen „nu suporta regimul de detentie”. Modificarea unei sentinte finale nu poate fi facuta decit de presedinte. O sentinta devine finala dupa sentinta curtii de apel sau daca nu a fosta depusa cerere de recurs in termen de maxim 30 zile din momentul primei sentinte.

L) Pedeapsa cu puscaria se poate da incepind cu virsta de 14 ani. Incepind cu virsta de 14 ani orice om raspunde pentru faptele lui indiferent daca este sau nu sanatos mintal. Boala mintala nu scuteste de executarea pedepsei. O sa se faca puscarii speciale pentru nebuni. Pina la 14 ani, parintii raspund in solidar de faptele copiilor fara nicio concesie sau scuze. Daca un copil de 12 ani comite o crima cu premeditare, copilul va fi judecat in mod normal si pina la virsta de 14 ani executa parintii pedeapsa (½ cu ½). Dupa implinirea virstei de 14 ani, copilul preia executarea pedepsei in continuare pina la capat. Faptele comise de catre copii sub 14 ani, fara premeditare, nu se pedepsesc.

M) Cautiunea este o mizerie introdusa in codul penal pentru a ne dovedi ca in fata legii unii sint mai egali ca altii. Astazi, daca esti bogat, poti face orice – poti fura, ucide, viola ca nu faci puscarie. Platesti cautiunea si apoi prin tertipuri avocatesti nu mai ajungi niciodata la puscarie. Acest lucru nu trebuie sa se mai intimple. Indiferent de avere, daca gresesti trebuie sa infunzi puscaria, iar legea trebuie sa se aplice indiferent citi bani ai. Nu e corect ca cel care are bani sa poata fenta legea, iar cel sarac sa intre la puscarie pentru aceeasi fapta. Justitia nu trebuie sa fie o afacere prin care statul vinde scutiri de executare a pedepsei.
LEGEA TREBUIE SA FIE MAI PRESUS DE ORICE ! IN FATA LEGII TREBUIE SA FIM TOTI EGALI ! LEGEA NU TREBUIE SA INGRADESCA IN NICIUN FEL LIBERTATEA INDIVIDULUI !
O alta mizerie a sistemului legislativ actual este discriminarea barbatilor in caz de divort. Daca femeile vor sa fie egale cu barbatii in drepturi, atunci sa accepte ca trebuie sa fie egale si in obligatii. Este inadmisibil ca in cazul divortului copiii sa fie incredintati preferential mamelor. De ce ar avea o mama mai multe drepturi decit un tata ? Nu mai trebuie sa fim egali ? Copilul trebuie sa fie incredintat unuia sau altuia dintre parinti dupa criterii obiective. Trebuie ca juratii sa gindeasca cum e mai bine pentru copil, ce prefera copilul si in cazul in care situatia e pe muchie de cutit, copilul trebuie sa ramina in ingrijirea ambilor parinti. Parintii si mai ales copilul isi vor forma un mod de viata specific intre cei doi parinti, dar nimeni nu trebuie sa aiba puterea si dreptul de a lua o decizie impotriva dorintei copilului. Asta inseamna egalitate in drepturi si respectarea drepturilor omului.
Nimeni nu trebuie sa mai fie condamnat sau blamat pentru orientarea sexuala. Fiecare are dreptul sa traiasca cum doreste atita timp cit nu deranjeaza sau nu molesteaza pe altcineva. O alta aberatie este aceea de a interzice ceva. Cum sa interzici o emisiune TV ? Pai daca cineva e deranjat de emisiune, sa nu se uite. Niciun post TV nu te obliga sa te uiti la el. Daca un homosexual vrea sa abuzeze de tine, e hartuire sau viol si plateste, dar daca nu are treaba cu tine, de ce trebuie sa-i interzici tu sa traiasca asa cum doreste ? El nu are dreptul de a face ce vrea asa cum si tu ai ? Cine esti tu sa decizi ce e bine si ce e rau pentru altul ? Fiecare sa-si vada de treaba lui. Daca cineva se drogheaza in mijlocul strazii, care e problema ? Daca dupa ce s-a drogat, iti da cu bita in cap, puscarie – fara circumstante atenuante – din contra cu circumstante agravante, dar daca nu face nimanui niciun rau, e treaba lui – asta inseamna libertate !

N) Avocatii trebuie sa fie eliminati total din sistemul juridic. Ei trebuie sa aiba doar rolul de consultanti inaintea procesului, dar fiecare trebuie sa-si sustina cauza singur. Daca este in incapacitate de a-si sustine cauza, orice om poate delega in ordine o ruda de gradul 1, 2 sau 3 in aceasta ordine. Doar daca nu are tata sau mama capabil de a-i sustine cauza poate sa-l reprezinte un frate sau sora. Oricine poate consulta avocati inainte de proces, dar avocatii pot fi o imensa sursa de coruptie in proces. In cazul unui proces intre un om sarac si unul bogat, este foarte simplu pentru cel bogat sa-l corupa pe avocatul celui sarac si acest lucru este foarte greu de dovedit asa ca e de preferat sa se inlature acest risc mai ales intr-o lume in care exista discrepante mari de putere financiara intre oameni.

O) Un principiu de baza al viitorului sistem legislativ trebuie sa fie acela ca ORICE LUCRU CARE NU ESTE INTERZIS, SA FIE PERMIS SI ORICE LUCRU CARE NU FACE RAU SA NU FIE INTERZIS. Acest principiu este foarte important pentru ca omul sa-si pastreze libertatea si pentru ca viata noastra sa nu ajunga ceea ce este astazi – o viata incatusata in mii de legi, care mai de care mai absurda si inutila. Exista astazi legi pentru orice: legea vinului, legea sapunului, legea tramvaiului, legea porcului, legea florilor… e o nebunie – am facut legi pentru orice, am devenit niste roboti care-si desfasoara activitatea in niste limite absurde. In felul acesta omul va deveni in scurt timp un robot.
LEGILE TREBUIE SA FIE PUTINE, SIMPLE SI PERMISIVE – ELE NU TREBUIE SA LIMITEZE IN NICIUN FEL LIBERTATEA INDIVIDULUI. Important este ca cel care greseste, cel care face rau, sa plateasca aspru !

P) Fara arme de foc ! Interzise cu desavirsire pe suprafata pamintului. Esti vinator ? Esti viteaz ? Bravo – demonstreaz-o ca un viteaz nu ca un las – tu cu pusca, ursul cu ghearele. Omoara ursul cu cutitul sau cu arcul daca vrei sa-ti demonstrezi curajul, forta si iscusinta. Vrei sa detii arma pentru autoaparare ? Foarte bine – spray cu piper, cu ardei iute, socuri electrice, bita de baseball, dar nu pusca pentru ca atunci vine si hotul cu pusca !

(Va urma )