MERITOCRAŢIA – SFÂRŞITUL DEMOCRAŢIEI

( Urmare)

Primo Laurentiu

Capitolul 2
e) SISTEMUL EDUCATIONAL – 2010
Un dezastru – o alta radacina a raului din societatea occidentala. Cu siguranta oamenii nu ar mai fi asa rai, nu ar mai fi asa smecheri si hoti daca ar avea parte de o educatie corespunzatoare, o educatie bazata pe valori umaniste. La ora actuala scoala occidentala creeaza monstri de egoism si rautate, nonvalori cu diploma. In ziua de azi nu mai conteaza cit de inteligent esti, ce nivel de cunostinte ai – daca tata are bani, poate sa-ti asigure orice diploma. In ziua de azi chiar si cainele meu ar fi putut sa ajunga medic chirurg – a murit saracul… n-a prins vremurile astea frumoase pentru caini…. Nu-i bai – ma costa citeva mii de euro si Ralph al meu se transforma in medic chirurg postmortem… inca 2-3.000 de euro si ii cumpar si doctoratul…
Profesorii n-au vocatie, n-au pasiune, nu-i intereseaza decit sa-si cistige painea cit mai usor, fara sa le pese de ceea ce iese din mainile lor. Scoala in ziua de astazi nu este decit un loc in care iti trimiti copilul ca sa scapi de el 6 ore pe zi. Si daca invata si daca nu, e totuna. Nu exista o strategie de formare a valorilor, nu exista competitie, nu exista selectie si diferentiere intre copii pe baza de valoare, nu exista sistem de valori. Exista fel de fel de materii inutile care le sint bagate cu de-a sila pe git, dar nu exista nicio preocupare pentru slefuirea caracterelor, pentru crearea unui sistem de valori. Acasa majoritatea parintilor nu au timp sa se ocupe de copii, iar atunci cind au, confunda educatia cu dresura. Atunci cind vrei sa faci educatie, trebuie sa-i explici copilului ce e bine si ce e rau, trebuie sa-l ajuti sa invete a discerne binele de rau, trebuie sa-l faci sa inteleaga diferenta dintre bine si rau astfel incit atunci cind trebuie sa aleaga binele, sa aleaga nu din frica ci din constiinta. Majoritatea parintilor fac dresura: aia nu e voie, aia nu e voie si cum nu asculta, pac o palma. Vrei la joaca ? Trebuie sa-ti faci tema. Nu esti cuminte ? Nu te uiti la televizor. Esti rau ? Doua palme. Educatia inseamna sa-i explici mereu si mereu copilului ce e bine si ce e rau, de ce e bine si de ce nu e bine. Copiii ajung de cele mai multe ori la 20 ani fara niciun bagaj de principii, fara un sistem de valori. Intrebati un tinar de 20 ani ce sistem de valori are – o sa se uite la dumneavoastra ca la masini straine ! Copiii trebuie educati de la primele cuvinte sa gindeasca inainte de a spune sau de a face ceva, trebuie sa fie educati de la 3 ani sa puna binele la baza oricarei actiuni, trebuie educati sa nu fie violenti, sa nu produca suferinta celor din jur, trebuie educati sa aiba incredere in ceea ce fac si gindesc atunci cind fac ceva cu dorinta de a face bine, trebuie educati ca nimic nu se poate obtine prin forta si violenta. Aceste principii trebuie cultivate in mintea copilului de la primii pasi in viata astfel incit sa devina deprinderi, reflexe mentale. Imi amintesc prima intilnire cu invatatoarea fiului meu, in clasa I… Am intrebat-o cum e fiul meu, cum i se pare la care ea mi-a spus : « fiul dumneavoastra mi-a dat o lectie de viata… nu credeam vreodata ca as avea ceva de invatat de la un copil de 6 ani ». Am fost un pic intrigat, am rugat-o sa-mi spuna despre ce e vorba : « de cite ori il intreb cite ceva pe fiul dumneavoastra, dureaza 2-3 secunde pina incepe sa raspunda… asa o data, de doua ori… pina la urma, intrigata, l-am intrebat de ce dureaza mereu un timp pina raspunde si nu da raspunsul imediat la care raspunsul lui a fost urmatorul: « pe mine tata m-a invatat sa gindesc mereu inainte de a spune ceva, pe dumneavoastra tatal dumneavoastra nu v-a invatat la fel ? »
In clasa fiului meu era un copil deosebit de rau si violent. Am intrebat-o pe invatatoare ce se intimpla, de ce ii permite, de ce nu ia masuri ? Mi-a spus ca a vorbit cu parintii (tatal, un potent om de afaceri) si ca i s-a spus ca asa vor sa-si creasca copilul, sa fie rau, sa domine, sa-i supuna pe ceilalti, sa ajunga un conducator care sa poata duce mai departe traditia familiei – si ea nu poate sa se opuna familiei…
Si astfel, ajunsi la 20 ani se vor gindi ce si pe cine ar putea fura ca sa ajunga bogati, sa-i trimita un glont in cap concurentului, sa se inscrie in partid ca sa ia spagi grase, iar inteligenta lui va fi sclipitoare in smecherii si inginerii financiare care sa-l ajute „sa duca mai departe traditia familiei”. De ce sa ne miram ca e lumea plina de borfasi, nedreptate, intoleranta, ura si rautate ? In acest spirit sint crescuti copiii nostri ! Aici este originea raului in societatea in care traim.

Capitolul 2
f) SISTEMUL ASIGURARILOR (sanatate, pensie) – 2010
Fiecare trebuie sa se ocupe singur de viata si viitorul lui. In ziua de azi esti obligat in unele state prin lege sa te asiguri pentru te miri ce… Nimeni nu trebuie sa fie obligat sa-si asigure masina sau sanatatea la fel cum nimeni nu te poate obliga sa-ti cumperi sau nu televizor. A obliga pe cineva sa se asigure, inseamna a nu-i respecta libertatea, a nu-i respecta dreptul la libera optiune. Piata asigurarilor trebuie sa fie o piata libera, facultativa. Cum sa ma oblige statul sa-mi asigur casa sau masina, sa-mi fac asigurare de viata, asigurare medicala sau pensie ? E treaba mea – imi fac, am, nu – n-am si e treaba fiecarui individ cum isi rezolva problema. In mare, sistemul asigurarilor functioneaza in limite acceptabile in societatea occidentala, dar statul trebuie ca si in cazul bancilor sa reduca apetitul de risc si aventura in domeniu. Acest lucru trebuie facut printr-o lege scurta, clara si neinterpretabila, bazata pe principii. Nu vrei asigurare, nu-ti faci, dar daca te imbolnavesti si ajungi sa ai nevoie de spital, ori platesti, ori pleci la ingerasi – cum iti asterni asa dormi si nu o sa plateasca altii pentru ca tu ai fost mai smecher si nu ti-ai facut asigurare. Se vor gasi „destepti” care sa vrea sa-i protejeze si pe astia… Ce protectie ? Din banii cui ? Societatea trebuie sa elimine putregaiurile, nu sa le incurajeze si sa le protejeze.

Capitolul 2
g) PROTECTIA MEDIULUI – 2010
O mare drama a lumii moderne – nu exista niciun respect pentru natura. Omul distruge planeta in mod sistematic, fara mila, fara preocupare pentru viitor. Si totul se intimpla din cauza lacomiei – o specie pentru care sistemul de valori se reduce la « a avea cit mai mult ». O specie care trece la propriu si la figurat peste cadavre, o specie care ucide viitorul generatiilor viitoare fara a constietiza ca de fapt se autodistruge… si totul dintrun singur motiv: lacomia. Se epuizeaza resursele, se distruge atmosfera, se distruge flora, fauna, se distrug oceanele, se modifica dramatic clima… sintem o specie jegoasa care a transformat si planeta intr-o planeta jegoasa. In urma cu citiva ani am fost in Caraibe, pe o plaja pustie, salbatica… In drum spre plaja ma gindeam cu incintare ca o sa intilnesc fel de fel de plante exotice, o fauna interesanta, ma visam deja un explorator al unei lumi noi, virgine. Ce dezamagire… cu toate ca era o plaja izolata, virgina, plaja era plina de mizerii aduse de valuri, pe ici pe colo erau pete de petrol, cioburi de sticla, peturi, resturi de plase de pescuit, bidoane de tabla… n-am putut sa merg descult pina la apa… Ce specie jegoasa sintem… ne-ar trebui sute de ani sa facem curatenie pe planeta asta, ca s-o lasam copiilor nostri cit de cit curata. Si cu toate astea, nimeni nu ia nicio masura, nimeni nu vorbeste de curatarea planetei. Aruncam o sumedenie de obiecte refolosibile in mare si pe de alta parte ne gindim sa facem minerit pe fundul marii. Pai, am iesi mult mai ieftin refolosind tot ceea ce aruncam in oceane decit sa ne apucam sa scurmam fundul oceanelor ! Poluam aerul arzind combustibili fosili cind ar fi atit de simplu sa folosim curent electric produs de riuri, maree, valuri, vint si soare. De ce nu o facem ? Pentru ca niste nemernici au interese sa vinda petrol, sa faca bani cu nemiluita, bani pe care sa-i foloseasca pentru ce ? Ca daca ar folosi acesti bani pentru dezvoltarea noilor tehnologii de energie regenerabila, n-ar fi atit de grav, dar banii lor se duc pe avioane, iahturi, palate, blonde siliconate si obiecte de lux. Daca acesti oameni ar fi fost educati altfel, daca ar fi avut parte de o educatie bazata pe un sistem de valori umaniste, planeta nu s-ar mai fi zbatut in spasmele mortii azi ! Lacomia cea fara de margini ne face sa consumam cu frenezie materiile prime, dar tot n-ar fi atit de grav daca macar ceea ce aruncam, am refolosi, am recicla. Dar nu o facem. De ce nu o facem ? Pentru ca nu am fost educati in copilarie sa fim cumpatati, sa fim curati, sa avem bun simt si responsabilitate, sa avem respect pentru tot ceea ce ne inconjoara.
Taiem padurile, distrugem ecosisteme intregi… ar fi greu sa fie obligat taietorul de pomi ca pentru fiecare pom taiat sa planteze un pui ? Poti taia o padure intreaga in 20 ani, dar in locul ei sa creasca alta mai tinara, dar noi taiem si in urma ramine desert… N-ar trebui decit vointa si constiinta, educatie din copilarie de respect si dragoste pentru minunile naturii. Dar noi n-avem dragoste decit pentru bani, distrugere si violenta. De ce ? Pentru ca astfel am fost educati. Probabil ca domnul B asta a vazut acasa in copilarie : banii ca scop in viata, coruptie, jeg, violenta, betii, droguri, ura, rautate si promiscuitate, intoleranta. Cum ar fi putut sa fie el la maturitate un iubitor de flori, un iubitor de curatenie, un iubitor de oameni, un iubitor de cultura ? E ca mincarea – daca in copilarie ai mincat numai fasole, toata viata o sa ti se para ca fasolea e cea mai buna mincare si o sa maninci fasole pina mori, iar carnea de somon pe care ai vazut-o prima oara la 30 ani, o sa ti se para o porcarie !

Capitolul 2
h) ARMATA SI SECURITATEA
Ce nevoie are lumea de armata ? Tot de la educatie pleaca. Daca oamenii ar fi educati din copilarie in spiritul respectului pentru viata, in spiritul tolerantei si a iubirii semenului, daca ura, rautatea violenta ar fi tratate ca cel mai mare pericol al speciei, copiii ar avea la maturitate o altfel de atitudine. Asa cum la biserica esti DRESAT sa nu faci una si alta pentru ca te bate Dumnezeu, la fel ar trebui la scoala sa fii EDUCAT ca violenta, intoleranta si rautatea sint cel mai mare rau al lumii. Sa crezi ca vei invata un copil sa nu fie rau sau violent pentru ca il bate Dumnezeu e la fel de eficient ca a-i spune acelui copil ca vine bau bau daca nu e cuminte… n-o sa se cuminteasca niciodata cu adevarat. Ca si in cazul unui tigru: prin dresura o sa-l faci sa te asculte pe moment, dar in profunzime el ramine aceeasi fiara salbatica capabila sa ucida cum ii intoarce dresorul spatele sau scapa biciul din mina. Astfel, prin dresura, copilul ajuns matur, va deveni un tigru eliberat in jungla – isi va recapata deprinderile violente. Armata, razboiul, violenta trebuie eliminate in acest secol din viata cotidiana a speciei – doar asa ne vom putea deosebi fundamental de lumea animala, doar asa vom putea sa sustinem faptul ca sintem o specie superioara. Altfel, progresul tehnologic va deveni o dovada ca sintem o specie sinucigasa.
Securitatea… o mare dovada a caracterului infect si a educatiei catastrofale. Sa faci o virtute, o profesie din delatiune, spionaj, tradare, viclenie si lipsa de scrupule… ce specie ticaloasa… cica specie superioara… Intr-o lume civilizata, intr-o lume mai buna, aceasta institutie nu poate fi decit o rusine. O oglinda a caracterului infect si a proastei cresteri si educatii. In ziua de azi, Securitatea e folosita de politicieni ca instrument de putere, santaj si rezolvare a lucrurilor murdare. O gramada de bani de la buget, din banii celor ce muncesc din greu, folositi mereu in interesul egoist si malefic al politicienilor aflati la putere. Intr-o societate corecta, normala, cum ar putea motiva politicienii existenta si costurile ce le implica aceasta institutie ? Ei, securistii, cica culeg informatii pretioase pentru stat, sint adevarati eroi din umbra, vigilenti la interesele statului. Care stat ? Pai statul nu mai e nimeni si nimic. Statul nu mai are fabrici, nu mai are proprietati, nu mai are resurse, nu mai are energie, nu mai are nimic. Ce apara ? Ca n-am auzit vreodata ca Serviciul de Securitate din vreo tara sa previna vreun act de coruptie la nivel de stat al celor aflati la putere. N-am auzit vreodata ca vreun Serviciu de Securitate sa fi deconspirat vreun act de tradare nationala a gangsterilor care conduc tara la un moment sau altul. Si atunci, la ce ne trebuie acest cost inutil pentru stat ? Trebuie… trebuie pentru ca ei afla o sumedenie de informatii cu care apoi se poate santaja… un important instrument de putere. Trebuie… ca doar cine o sa ma urmareasca pe mine si cine o sa arate ce nemernic e cel care a scris aceasta carte daca nu ei ? Ei o sa va arate ce face ticalosul care a scris aceasta porcarie de carte… cum uita el sa se spele uneori pe dinti, cum a trecut el pe rosu in urma cu 5 ani, cum a spart el un geam cu mingea acum 30 ani… O sa aflati voi acuma ce nemernic e asta care vrea sa inlature democratia…
Intrebarea e de ce trebuie sa plateasca omul de rind costurile? De ce trebuie sa suporte bugetul de stat costurile de intretinere a acestui instrument de santaj si putere folositor doar intereselor meschine ale politicienilor?

Capitolul 2
i) POLITIA
In ziua de azi, in majoritatea statelor occidentale, politia are ca principal scop protectia si organizarea sistemului infractional, a retelelor mafiote din tagma gastilor de cartier, a taxelor de protectie pentru firmele private, a traficului de droguri, a hotilor de masini si a traficului de femei usoare. Politia este institutia care conduce, supervizeaza si ocroteste aceste activitati. De aici ies bani multi pentru politisti si politicienii din spatele lor. Daca politia si-ar asuma rolul pentru care a fost creata, ar trebui sa dispara TOTAL gastile de cartier, clanurile mafiote, strazile dedicate prostitutiei, traficul de droguri si taxa de protectie. Dar dupa cum stim prea bine cu totii, acestea prospera, la fel ca si majoritatea politistilor care detin vile si masini de sute de mii de euro din salarii de bugetari. O alta activitate importanta a Politiei este traficul de dosare si informatii, santajul si coruptia la nivel de politica de stat. Cel putin teoretic, Politia ar trebui sa asigure linistea si siguranta oamenilor, sa previna aparitia fenomenului infractional. Deja nici nu ni se mai pare ceva ciudat in faptul ca Politia este nu un dusman al fenomenului infractional ci un protector si adesea chiar creierul fenomenului infractional, mina in mina cu sistemul juridic. Si ca si cum nu era de ajuns, a mai aparut un sistem paralel cu Politia: Politia privata ! Toti barosanii din Politie care „din anumite motive” sint nevoiti sa paraseasca sistemul, devin patroni de Servicii de Paza si Protectie (de aici vine probabil termenul de « taxa de protectie ») – adica un soi de Politie privata. Uneori la concurenta cu Politia, dar in majoritatea cazurilor sfirsesc prin a bate palma si a-si imparti afacerile « in mod cinstit ». De ce nu-si respecta politia menirea ? Din cauza sistemului politic corupt si mafiot. Din parinti borfasi nu o sa iasa niciodata copii sfinti.

Capitolul 2
j) AGRICULTURA – 2010
Agricultura este copilul vitreg al lumii moderne. Haos total… cu subventii, fara subventii, cu modificari genetice, fara modificari genetice, cu ingrasaminte, fara ingrasaminte, pasiuni si conflicte permanente, aiurea, fara rost si toate dintr-un singur motiv: ca vrem noi sa reglementam pina si legile naturii. Pentru ca nu lasam natura sa se autoregleze, iar economia de piata sa puna o ordine naturala in sistemul de valori. Un lucru e clar… tot mai putina agricultura naturala, tot mai putini oameni la sate si in agricultura, iar toate astea duc la o rupere de natura si la o depreciere a calitatii hranei. In final o deteriorare a mostenirii genetice, tot mai multi copii nascuti cu defecte genetice, tot mai multe anomalii genetice care in final vor duce la autoodistrugere. N-o sa inteleg niciodata ce ii atrage pe oameni la oras… Mie mi se pare viata mult mai frumoasa si fericita la tara. Nu inteleg nici discutiile legate de ingrasaminte, insecticide si modificari genetice. Ce face rau trebuie interzis, ce face bine, trebuie adoptat. Daca poti mari productia de cereale fara efecte secundare pentru sanatatea oamenilor, de ce sa nu scapi de infometare oamenii. Daca exista efecte secundare, daca cineva se imbolnaveste pentru ca a mincat otravuri fara a fi fost atentionat in aceasta privinta, vinovatul, judecat, condamnat, executat.

Capitolul 2
k) CULTURA SI SPORTUL – 2010
In ziua de azi exista ministere multe… a sportului, a culturii… Eu n-am nimic impotriva sportului si a culturii, dar de ce sa nu avem atunci si ministerul jucatorilor de poker, a dansului, a plimbaretilor… ? Nici nu are rost sa pierdem vremea cu aceste subiecte… lucruri admirabile de petrecere a timpului liber, dar nu au nicio legatura cu bugetul statului. Cine vrea cultura, sport, hoby, etc., sa le faca, dar pe banii lui, in timpul liber… ca si politica.

Capitolul 2
l) DEMOGRAFIA – 2010
Un subiect evitat, nediscutat si in realitate foarte important. Sintem deja prea multi si planeta da semne clare ca nu ne mai suporta pe toti. Planeta a devenit prea aglomerata si asta e una dintre cauzele importante ale nivelului ridicat de mizerie si poluare. Daca populatia va continua sa creasca in actualul ritm, planeta va fi distrusa in cel mult 100 de ani. Copiii si nepotii nostri vor fi multi si nefericiti… De ce trebuie sa ne chinuim, de ce trebuie sa procream cind nu avem posibilitatea de a oferi un trai decent copiilor nostri ? Cit de inconstient trebuie sa fii, sa stii ca tu n-ai din ce trai de pe azi pe maine si sa mai faci si copii. Trebuie sa acceptam realitatea – multi oameni nu se deosebesc prea mult de animale si prin urmare, se inmultesc ca animalele, instinctiv. Acest lucru trebuie reglementat – decit sa permiti sa se nasca un copil care sa se chinuie, mai bine sa previi o astfel de sarcina. Nu stiu cum se face, dar oamenii cei mai saraci se inmultesc cel mai tare. Nu numai ca se chinuie pe ei si pe copilasi, dar mai si transmit si inmultesc gene de proasta calitate… Specia nu are decit de pierdut in acest fel. Eu inteleg ca ei nu se inmultesc pentru ca si-ar dori asta, dar ignoranta, lipsa de educatie, de civilizatie si constiinta sint atit de scazute incit nu sint capabili sa se protejeze. In acest caz, statul trebuie sa ia masuri – sa sterilizeze iepurasii.

Capitolul 2
m) POLITICA INTERNATIONALA – 2010
Ce este politica internationala azi ?
Cine face politica internationala azi ?
Politica internationala este un haos, un ocean de insecuritate. Lumea traieste pe muchie de cutit, echilibrul mondial fiind foarte fragil, bazat pe intimidare si forta armata. SUA isi impun punctul de vedere, isi permit sa se amestece unde si cind vor in functie de interesele economice pe care le au, iar ceilalti se multumesc sa protesteze, iar lingaii sa-i sustina sperind sa culeaga frimituri de la ospatul marelui politai mondial. SUA chiar se comporta ca un politai… aparent isi asuma rolul de aparator al binelui, dar in realitate scopul SUA este acela de a organiza si conduce adevarate retele mafiote care sa stoarca bani si resurse din diverse zone ale lumii. China si Rusia n-au puterea de a se opune, iar occidentul este total dependent de protectia militara a SUA. Europa plateste taxa de protectie si are interesul de a fi in relatii bune cu marele stapin. In schimbul protectiei ofera sustinere in organismele internationale si carne de tun pentru teatrele de operatiuni. La ora actuala politica externa a SUA este in impas. Daca pentru administratia Bush era un scop in sine politica agresiva de expansiune si de provocare de conflicte, Obama este cel ce pare a intoarce din drum tendintele militariste ale SUA. Grupurile de interese din spatele lui Bush erau constiente ca singura sansa de mentinere a puterii SUA pe plan mondial este pe linie militara. Daca Clanul Bush raminea la putere, in scurt timp ar fi provocat un mare conflict in Orient cu scopul de a atrage China intr-un razboi devastator. Era singura sansa de iesire a SUA din criza si pastrarea rolului dominant in politica internationala. SUA are o economie dependenta de industria de armament si atunci cind nu sint conflicte, scade cererea, iar scaderea cererii de armament inseamna recesiune pentru SUA. China are o politica mondiala axata pe expansiune economica si dominatie mondiala bazata pe doua directii: acapararea resurselor mondiale si subjugarea statelor prin mecanismele creditarii.
Pe plan mondial emigratia este o problema care s-ar putea rezolva foarte simplu. In primul rind trebuie controlata demografia din tarile sarace si subdezvoltate, iar emigratia sa fie strict reglementata si controlata prin acorduri internationale de repatriere a emigrantilor. Drepturile omului… drepturile omului inseamna sa ai voie sa traiesti acolo unde te-ai nascut. Libera circulatie inseamna sa ai voie sa calatoresti unde vrei, dar emigratia nu e calatorie – emigratia inseamna de cele mai multe ori dezradacinare, saracie, promiscuitate, infractionalitate. Si trebuie combatuta… Ceea ce se intimpla azi e inadmisibil – eu stiam din copilarie, de la lectiile de istorie despre popoarele migratoare, dar nu-mi imaginam ca intr-o buna zi imi va fi dat sa traiesc pe viu fenomenul, nu credeam sa ajung ziua in care sa-mi vad poporul transformindu-se in ultimul popor migrator al Europei… in secolul 21…
Schimburile comerciale internationale duc la mari inechitati si dezechilibre in ziua de azi. Desigur aceste dezechilibre duc la crearea de oportunitati si afaceri deosebit de profitabile… pentru unii, dar cineva plateste. In natura, in lumea noastra, totul se conserva: tot ce cistiga unii, pierd altii ! Diferentele de nivel de trai, de venituri, costuri ale mainii de lucru, duc la discrepante uriase ale costurilor si preturilor marfurilor. Aceste discrepante se reflecta in dezechilibre macroeconomice la nivel mondial. China este marele beneficiar al acestor dezechilibre, iar Europa si SUA marii perdanti.
Lacomia si cursa inavutirii a dus la epuizarea resurselor si la poluarea excesiva a planetei. Sintem o specie iresponsabila care se va autodistruge din cauza lacomiei daca nu vom lua masuri urgente la nivel mondial. Masurile trebuie sa tina de scaderea cresterii economice prin eliminarea creditarii, oprirea cresterii demografice la nivel mondial, eliminarea industriilor poluante si obligativitatea trecerii la surse de energie regenerabila.
Dezarmarea la nivel mondial n-ar trebui sa fie asa o mare problema – tine tot de interese economice si de un efort conjugat la nivel mondial. Atita timp cit SUA e cel mai mare exportator de armament din lume, slabe sanse de vointa globala de dezarmare…
Omul trebuie sa ajunga la un nivel de constiinta care sa-l scoata din epoca razboaielor. E timpul ca noi ca specie sa urcam la un nivel superior la care sa devina de neconceput razboiul. La nivel mondial trebuie sa se creeze un organism de conducere si reglementare simplu, eficient si flexibil. Fara mii de angajati, birocratie, cladiri uriase, mii de limuzine si avioane, protocoale, etc. Fiecare tara sa fie reprezentata de un om si atit. Acest consiliu mondial (sau ONU, sau cum or vrea sa-i zica) trebuie sa vegheze la binele planetei avind la baza un set de principii inviolabile:
– pacea mondiala
– etica si echitatea mondiala
– respectul fata de natura
– comert mondial bazat pe eliminarea deficitelor comerciale intre tari
– reglementarea stricta a emigratiei
– control demografic
Pentru realizarea dezarmarii si al pacii eterne este nevoie de urmatoarele:
– consiliul mondial va trasa pentru totdeauna granitele dintre tari
– un tribunal international va judeca toate diferendele dintre state
– interzicerea producerii de armament pentru toate statele
– eliminarea totala a armelor din toate tarile
– crearea unei armate mici de securitate pentru mentinerea pacii, aflata sub conducerea consiliului mondial
– crearea unui cod de etica la nivel mondial, fara privilegii pentru nimeni

Capitolul 3 – TRECEREA DE LA 2010 LA 2020

Ei, cum e ? Va place lumea pe care ati creat-o, va place lumea in care traiti ? Va place viitorul pe care il lasati copiilor vostri ? Daca da, o meritati. E lumea mafiei, a nemernicilor, e lumea viitorilor sclavi ai Chinei. Daca nu va place, iata ce aveti de facut:

Exista urmatoarele posibilitati:
1. Acceptarea dominatiei mondiale a Chinei
Nu e ceva neaparat rau… doar ca vom fi sclavii lor, vom munci cu totii pentru bunastarea poporului chinez. Sa continuam asa, fara sa luam masuri si in cel mult 10 ani, dupa ce criza profunda economica si morala se va coace, vom deveni cu totii, toata planeta, sclavii chinezilor. E varianta cea mai probabila… e putin probabil ca aceasta carte sa reuseasca sa intoarca roata istoriei. Lumea occidentala e prea corupta, prea egoista si dezorganizata. Ar fi nevoie ca cei ce conduc lumea astazi sa renunte la privilegiile lor de buna voie sau noi astia cei multi care mergem zilnic la servici, sa facem o revolutie mondiala. Sa incetam sa ii mai hranim pe smecherii, parazitii care ne conduc, pe cei care si-au facut culcusuri calde prin organizatii, comisii si fel de fel de institutii care nu fac decit sa birocratizeze si sa complice la maxim lumea in care traim fara a aduce nimic bun. Rindurile acestora se ingroasa de la o zi la alta, isi aduc pe linga ei rudele, prietenii, amantele, rindurile lor se ingroasa exponential, iar noi cei ce muncim sintem tot mai putini si tot mai asupriti de biruri, taxe si impozite din care sa fie platiti ei, parazitii lumii moderne. In felul acesta, producind tot mai putin, tinind in spate tot mai multi paraziti, datoriile si deficitele bugetare vor creste tot mai mult, iar pina la urma buboiul se va sparge si vom deveni cu totii sclavii Chinei.
2. Provocarea Chinei la un mare razboi atita timp cit inca mai exista sanse pentru lumea occidentala de a cistiga un astfel de razboi – Taiwanul ar putea fi un pretext foarte la indemina. Peste 10 ani va fi prea tirziu. Un astfel de razboi ar duce la suferinte si pierderi imense, ar trimte omenirea pe un drum imprevizibil, cu sanse mari de a ne indrepta noi ca specie spre autodistrugere – nu cred ca e calea ce trebuie urmata !
3. Calea pasnica de salvare a lumii occidentale:
Incercarea de a bloca scurgerea de resurse si bogatii macar in al doisprezecelea ceas. Lumea occidentala ar trebui sa se uneasca si sa adopte o strategie si o politica mondiala unitara care sa reechilibreze raporturile cu China.
JOLY JOCKER-ul = O lovitura de maestru pe care ar putea-o da gangsterii cu gulere albe care conduc lumea civilizata. Venind cu aceasta idee ma simt exact ca descoperitorii bombei atomice… sint exact in situatia lor – ofer lumii occidentale o arma teribila, dar care ar putea aduce tot atita rau cit si bine…. Merge aplicata oricind si ar insemna o cumplita lovitura sub centura data Chinei. Iat-o:
America si Europa prin BCE si Trezoreria SUA sa TIPAREASCA moneda (euro si dolari) pe care s-o DARUIASCA tuturor statelor datoare de sub umbrela lor astfel incit toate statele occidentale sa scape de datoria externa. Exemplu: Romania datoreaza FMI, etc. un total de 34 miliarde euro si 21 miliarde dolari. Sa primeasca acesti bani de la BCE si Trezoreria SUA, iar cu acesti bani sa-si plateasca datoria. SUA sa primeasca X miliarde dolari cu care sa-si plateasca toata datoria Chinei, etc.
In acest fel se va acoperi deficitul urias de moneda rezultat in ani de zile in care banii occidentului s-au scurs ca un fluviu urias de bani spre China si tarile arabe. Se va ajunge astfel la un moment zero la care nimeni nu mai datoreaza nimic nimanui !
Imediat dupa aceasta, trebuie luate neaparat inca 3 masuri care vor avea ca scop blocarea intoarcerii acestor bani otraviti in economia occidentala (s-ar crea hiperinflatie si tot edificiul economic s-ar prabusi). Asta ar fi foarte grav… Despre aceste 3 masuri… voi vorbi cu alta ocazie.
Occidentul ar ajunge astfel intr-un punct zero din care viata ar putea reincepe fara criza. Acest punct zero ar trebui imediat protejat prin masuri de politica economica interna, politica de comert exterior si reguli bancare noi. Adica: fara credite pe termene mai lungi de 1 an, fara deficit bugetar al niciunui stat, fara exceptii, fara deficit al balantei comerciale a niciunui stat – lege economica de baza: fiecare stat are voie sa importe cel mult atita cit exporta. E greu, dar trebuie sa se adapteze fiecare. Primii ani vor fi grei, dar inzecit mai greu ar fi fara aceste masuri. Se vor gasi „specialisti”, Gica Contra care sa spuna ca nu se poate asa ceva – ba se poate – nu se poate pentru ei, incompetentii care au adus lumea pe marginea prapastiei !!!
Ar fi o singura mare problema: cum va reactiona China? Sigur ca nu le va conveni deloc… Veti zice de ce? Ar trebui sa se bucure ca-si primesc banii inapoi… FALS – e ca si cum n-ar primi nimic ! E ca si cum s-ar sterge toate datoriile ce le au de primit !!!. Ei au muncit si s-au sacrificat zeci de ani, au facut foamete ca sa ajunga sa aiba la mina lumea occidentala, iar acuma brusc, peste noapte, smecherii de occidentali au rezolvata toata problema si au adus totul la zero. Banii aia multi pe care i-ar primi ar fi bani otraviti, bani fara valoare. N-ar putea cumpara nimic cu ei si in schimb ar pierde influenta si puterea. N-as vrea sa fiu in locul lor, dar ce ar putea face? Ar fi necinstit din partea lumii occidentale, ar fi cel mai mare furt din istorie, o teapa de dimensiuni apocaliptice, dar CHINA N-AR PUTEA FACE NIMIC AZI ! N-are putere militara ca sa isi faca dreptate, nu ne pot santaja cu nimic, n-au niciun instrument de constringere. Azi nu… dar peste 10 ani va avea o armata cu care sa fie capabila sa isi poata face singura dreptate si atunci ar fi sfirsitul lumii. Eu nu spun ca acest JOLLY JOCKER trebuie folosit… spun doar ca se poate recupera pierderea repede, printr-o teapa de proportii apocaliptice sau incet, in timp lung, dar cinstit si fair play fata de chinezi. Si intr-un caz si in celalalt, sistemul occidental trebuie sa treaca prin cea mai mare revolutie a istoriei pentru a putea supravietui.

Iata masurile ce trebuie adoptate in cel mai scurt timp, simultan si unitar la nivelul intregii lumi occidentale pentru iesirea din criza si salvarea lumii occidentale:
Uniunea intregii lumi occidentale, a tuturor statelor care doresc sa se protejeze de expansiunea Chinei intr-o organizatie mondiala care sa se conduca dupa urmatoarele principii unitare:
a) Un nou sistem mondial – MERITOCRATIA
b) Un nou sistem educational mondial (crearea omului nou)
c) Un sistem legislativ unitar mondial (emigratie, libera circulatie)
d) Un nou cod civil si penal mondial
e) Un nou sistem economic mondial
f) Moneda unica mondiala
g) Un nou sistem bancar mondial – cu ingradirea creditarii
h) Un nou sistem bursier mondial (fara speculatii si speculanti)
i) Un nou sistem al asigurarilor si pensiilor
j) Un nou sistem de impozite unitar, mondial
k) O lege a proprietatii unitara la nivel mondial
l) Un sistem mondial de protectie a naturii si a planetei (poluare, demografie, dezvoltare)
Adoptarea acestor masuri ar conduce in timp si cu sacrificii la reechilibrarea raporturilor cu China si odata cu realizarea acestui deziderat, intrarea intr-o noua etapa a istorie lumii, aceea a armoniei mondiale cu o globalizare totala si legi si principii unitare la nivel mondial. Acest deziderat nu s-ar putea realiza astazi pentru ca China n-ar accepta asa ceva. E ca si cum ai juca sah cu un adversar care are o tura si un nebun avantaj, iar tu-i propui remiza… E putin probabil ca ar putea accepta cu toate ca pentru un scop atit de nobil… ar merita.
La inceput China nu ar accepta sa intre in sistem, dar cu timpul isi vor da seama ca e mai bine si pentru ei asa… Pina la realizarea acestui echilibru, China nu trebuie privita ca dusman ci ca partener alaturi de care sa tindem spre acelasi ideal comun. Idealul trebuie sa fie acela al unei lumi mai bune, a unei lumi fara asupriti si asupritori, o lume in care sa nu existe foarte bogati si foarte saraci ci oameni fericiti care sa traiasca fiecare dupa nivelul propriei valori. Cel mai sarac om trebuie sa isi permita o locuinta decenta, sa nu aiba grija unui trai decent si sa-si poata permite mici bucurii. Cel mai bogat om nu trebuie sa-si poata permite sa eludeze legea, sa nu poata asupri alti oameni si sa nu poata decide destine. TOATE AVERILE MAI MARI DE 1 MILIARD EURO VOR TREBUI IMPOZITATE CU 100% !!!
Nu trebuie sa existe averi mai mari de 1 miliard de euro. Tot ce-i peste 1 miliard de euro de persoana trebuie impozitat 100% (confiscat de catre stat). Oricum aceste averi nu au putut fi facute in mod cinstit – marii magnati sa spuna merci daca nu vor fi luati la puricat si bagati la puscarie de un sistem judiciar nou pe care ei sa nu-l mai poata corupe si manevra dupa bunul plac. Un om foarte bogat devine periculos deoarece poate influenta deciziile statului si poate atenta la libertatea celorlalti.

( Va urma)