STUDIU-EXPLOZIV pentru MEDICI: „COVID 19 ca SIDA a fost creat pentru a ELIMINA inițial COMUNITATEA NEAGRĂ și PERSOANELE foarte în VÂRSTĂ fără VITAMINA D care nu părăsesc CASA sau REȘEDINȚA

China coronavirus

„Covid 19 ca SIDA a fost creat pentru a elimina inițial comunitatea neagră și persoanele foarte în vârstă fără vitamina D care nu părăsesc casa sau reședința.

«Legile non-constitutive ar putea fi implementate politic din paranteza carantinei pentru a da puteri ONU pe care nu le are asupra statelor.»

Excelent studiu pe care vi-l prezint parțial mai jos, și ce mai trebuie făcut în aceste zile, stat la soare și unt din abundență :

1. Pe cine ucide boala cauzată de virus

Guvernul britanic a luat inițial decizia de a izola populația în vârstă și de a permite celorlalți să dobândească imunitate de grup. Când în sfârșit au înțeles unde se băgau au făcut un viraj de 180°, timpul pierdut a avut un efect grav și este deja țara europeană cu cele mai multe decese, înaintea Italiei și Spaniei. Cu atât de multe cazuri, medicii britanici au produs cel mai mare studiu disponibil până în prezent în cazurile de COVID spitalicești, în care 166 de spitale au colaborat între 6 februarie și 18 aprilie.

Sunt nu mai puțin de 16.479 de pacienți dintre care un incredibil 33% au murit și 17% sunt încă internați. Datele sunt îngrozitoare, unul din trei pacienți internați a murit. Fără îndoială, trebuie să existe factori cum ar fi să interneze doar persoanele care sunt foarte bolnave, dar în opinia mea asistența medicală britanică pierde prea mulți pacienți.

Ceea ce raportul nu spune, este că decesele sunt disproporționate în funcție de rasă. Despre acest lucru a avertizat pentru prima dată Norvegia când au descoperit că riscul de infecție în rândul micii comunității somaleze este de 10 ori mai mare. În Marea Britanie, negrii și minoritățile etnice (BAME) sunt 13% din populație, dar o treime din cele admise în UCI în Chicago, negrii sunt o treime din populație, dar contribuie cu 72% din morți. În Bronx, riscul de a contracta COVID-19 este similar cu cel al altor cartiere din New York, dar riscul de a muri este dublu. Trei din cele patru decese prin coronavirus din în Marea Britanie  sunt BAME.

În timp ce mass-media de stânga declară că știu motivul și că virusul discriminează deoarece oamenii discriminează (case mai proaste, mâncare mai proastă, sănătate mai proastă, locuri de muncă mai proaste), cercetătorii încearcă să afle cauza.

Black Americans represent about 14 per cent of the US population but 30 per cent of those who have contracted the virus

Directorul Institutului European de Bioinformatică consideră că, după ajustarea datelor din motive evidente de patologii anterioare (comorbiditate) și statutul socioeconomic, diferența care rămâne nu se datorează cauzelor genetice. Și totuși, 100% din cei 147 din vagabonzii din centru al celor fără adăpost din Boston care au fost pozitivi erau asimptomatici sau cazuri foarte ușoare. Nu mă pot gândi la un statut socioeconomic mai rău decât atât.

După cum vom vedea mai jos, cel mai evident motiv cunoscut de zeci de ani lor le scapă.

Revenind la studiu, vârsta medie a celor 16.479 internați a fost de 72 de ani, iar vârsta medie a pacienților care au murit a fost de 80 de ani. Vârsta este cel mai mare factor de risc de departe. 60% sunt de sex masculin. Jumătate dintre cei internați (47%) nu au prezentat patologii anterioare (comorbiditate). Printre celelalte, media a fost de 2,9 patologii per pacient (care ține de vârstă), cele mai frecvente fiind boli de inimă (29% din total), diabet (25%), boli pulmonare (19%) ale rinichilor (14%) %), astm (14%), demență senilă (12%), boală neurologică (10%), cancer (8%), boală reumatoidă (8%), obezitate (8%) și fumător (5%).

În comparație cu populația cu vârsta cuprinsă între 0-50 de ani, cei cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani au un risc de 4 ori mai mare de moarte, cei cu vârsta cuprinsă între 70-79 de zeci de ori mai mare, iar cei de peste 80 de paisprezece ori mai mari. Comorbiditățile comparative cresc riscul mult mai puțin, între 10-30% fiecare.

2. Cum ucide boala

Răspunsul este că nu virusul ucide, care în sine este destul de inofensiv, ci imunitatea inadecvată prezentată de cei care se îmbolnăvesc grav, iar cei care reușesc să-l depășească se datorează faptului că sunt în stare suficient de bună pentru a supraviețui pagubelor pe care le provoacă sistemului imunitar și se pot recupera după terminarea infecției.

Full interview with Dr. Paul Marik - YouTube

Dr. Paul Marik, șef de îngrijiri critice și medicina pulmonara la East Virginia Medical School pune alb pe negru (fără avertismente rasiale), dezvăluind eroarea medicală gravă care a fost făcută:

Trei procese patologice centrale duc la eșecul multiorganic și la moarte în COVID-19:

1. Hiperinflamatie («furtuna de citokine»): un sistem imunitar dereglat ale cărui celule se infiltrează și afectează mai multe organe, și anume plămânii, rinichii și inima. Acum este acceptat pe scară largă faptul că SARS-CoV-2 provoacă activarea aberantă a limfocitelor T și a macrofagelor, rezultând într-o „furtună de citokine”.

2. Hipercoagulabilitate (coagulare crescută): sistemul imunitar dereglat dăunează endoteliului și activează coagularea sângelui, provocând formarea de micro și macro cheaguri de sânge. Aceste cheaguri de sânge afectează fluxul sanguin.

3. Hipoxemie severă (niveluri scăzute de oxigen în sânge): inflamație pulmonară cauzată de furtuna de citokine, împreună cu microtrombosis în circulația pulmonară, care afectează sever absorbția oxigenului, ceea ce duce la o insuficiență de oxigenare.

Patologiile de mai sus nu sunt noi, deși severitatea combinată a bolii COVID-19 este considerabilă. Experiențele noastre mai vechi și mai recente arată un succes consistent în tratament dacă principiile terapeutice tradiționale de intervenție timpurie si agresivă sunt atinse înainte de debutul insuficienței organice avansate. Opinia noastră colectivă este că nivelurile istorice ridicate de morbiditate și mortalitate COVID-19 se datorează unui singur factor: reticența generalizată și necorespunzătoare între intensiviști de a utiliza tratamente antiinflamatorii și anticoagulante, inclusiv terapia cu corticosteroizi la debutul spitalizării pacientului. Este esențial să recunoaștem că nu virusul ucide pacientul, ci sistemul imunitar hiperactiv al pacientului. Flăcările „incendiului de citokine” sunt scăpate de sub control și trebuie stinse. Oferirea îngrijirii de susținere (cu ventilatoare care alimentează focul) și așteptând ca acesta să se stinga, pur și simplu nu funcționează … această abordare a EȘUAT și a ucis zeci de mii de pacienți.

Eșecul sistematic al sistemelor de îngrijire critică pentru adoptarea terapiei cu corticosteroizi este rezultatul recomandărilor publicate împotriva utilizării corticosteroizilor de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) ) și American Thoracic Society (ATS), printre altele. O publicație foarte recentă a Society of Critical Care Medicine, creată de unul dintre membrii grupului Front Line COVID-19 Critical Care, a identificat erorile făcute de aceste organizații în analizele lor asupra studiilor corticosteroizilor. constatări ale pandemiilor SARS și H1N1. Recomandarea sa eronată de a evita corticosteroizii în tratamentul COVID-19 a dus la dezvoltarea nenumăratelor eșecuri cu mai multe organe care au copleșit sistemele de terapie intensivă la nivel mondial.

Potrivit Dr. Marik și mulți alți medici, pe cât posibil pacienții nu trebuie intubați. Intubarea este contraproductivă și 50% dintre persoanele intubate mor. Lipsa ventilatoarelor care ne-a copleșit atât de mult a salvat, probabil, niște vieți. După cum spune în mod clar Dr. Marik, informațiile despre importanța tratamentului cu corticosteroizi au fost cunoscute încă de la epidemiile SARS și H1N1 și totuși recomandările oficiale au fost opuse, ceea ce a provocat moartea a zeci de mii de persoane.

După cum spune în mod clar Dr. Marik, informațiile despre importanța tratamentului cu corticosteroizi au fost cunoscute încă de la epidemiile SARS și H1N1 și totuși recomandările oficiale au fost opuse, ceea ce a provocat moartea a zeci de mii de persoane. Sunt conștient că medicii spanioli au învățat pierzând pacienții cu COVID-19 să ignore aceste recomandări și să-și pună pacienții la tratament timpuriu cu anticoagulante și corticosteroizi, imediat ce apar simptomele hipoxiei. Protocoalele Dr. Marik și grupul său sunt în documentul legat și ar trebui să fie revizuite de către oricine tratează pacienții cu COVID-19, în comparație cu ceea ce se face aici. Nu am nicio îndoială că mulți dintre medicii noștri excelenți sunt deja conștienți, dar poate nu toți.

3. Vitamina D și importanța acesteia

Importanța vitaminei D pentru oameni nu poate fi supraestimată. Rasa albă este o consecință a mutațiilor pentru a favoriza producția de vitamina D, deoarece vitamina D3 (colecalciferol) este sintetizată în piele din colesterol, prin acțiunea razelor UVB ale soarelui, iar melanina reduce producția. Vitamina D este obținută prin fotosinteză la nivelul pielii sau prin aportul alimentar, deși foarte puține alimente o conțin în cantități semnificative, în esență doar pește albastru (somon, ton, sardine) și unele ciuperci care au crescut expuse Razele UV (nu în întuneric). Ouăle și untul au ceva, dar nu mult.

Vitamina D este solubilă în grăsimi, deci nu este eliminată prinn urină și poate duce la toxicitate dacă sunt atinse niveluri prea înalte, deși hipervitaminoza D este extrem de rară și cazurile cele mai grave au apărut în rândul exploratorilor polari din secolul al XIX-lea care au mâncat ficat de urși polari și foci, care conțin vitamina D în cantități foarte mari. Cantitatea de vitamina D fotosintetizată de piele este supusă reglementării, deci nu duce la excese, deși trebuie să fiți foarte conștienți de riscul cancerului de piele cauzat de expunerea la soare. Vitamina D, atât sintetizată, cât și ingerată, este transformată în ficat în 25-Hidroxivitamina D [25 (OH) D], care este cea măsurată în sânge, dar forma activă este 1,25-Dihidroxivitamina D, care este produs în rinichi și într-o măsură mai mică în țesuturile de la 25 (OH) D.

Vitamina D are multiple funcții în organism, principala este reglarea metabolismului și a nivelului de calciu și din acest motiv a fost folosită sub formă de ulei de ficat de cod pentru combaterea rahitismului în prima jumătate a secolului XX. Dar vitamina D acționează prin receptorul său, care este un factor de transcriere care reglează expresia a sute de gene, motiv pentru care este implicată în multe procese. Este un regulator al sistemului imunitar care activează răspunsul înnăscut și reglează răspunsul adaptativ (îmbunătățește răspunsul ambelor). În articolul pan-european al The European Menopause and Andropause Society privind vitamina D din 2012, se spun următoarele:

«O revizuire sistematică a studiilor prospective a raportat un risc crescut de două la cinci ori de mortalitate mai mare la subiecții cu niveluri de 25(OH) D mai reduse în ser.

Tratamentul cu vitamina D a scăzut mortalitatea, chiar dacă numai vitamina D3 a scăzut semnificativ mortalitatea, în timp ce alți compuși asociați nu au făcut-o.

Efectul suplimentării cu vitamina D a adulților, cu sau fără calciu, asupra forței musculare a fost, de asemenea, studiat într-o revizuire sistematică și meta-analiză a 17 studii controlate la întamplare. Datele colectate au arătat un efect considerabil al suplimentării de vitamina D asupra forței musculare a șoldului numai la subiecții cu niveluri de ser 25 (OH) D <25 nmol / L. Prin urmare, vitamina D poate fi implicată în menținerea forței musculare.

Hipovitaminoza D a fost asociată cu o serie de factori de risc, incluzând hipertensiunea arterială, metabolismul glucozei și lipidelor, obezitatea, boala arterelor periferice, boala coronariană, infarctul miocardic, insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral.

Vitamina D induce diferențierea celulelor și inhibă proliferarea și potențialul metastatic și, prin urmare, poate fi considerată un agent anti-apoptotic.

Susceptibilitatea la infecție a fost relaționată cu starea vitaminei D, inclusiv infecțiile virale ale tractului respirator superior. O analiză secundară din cel de-al Treilea Studiu Național de Sănătate și Nutriție a examinat că nivelele de ser 25 (OH) D au fost asociate invers cu infecția recentă a tractului respirator superior și că asocierea poate fi mai puternică la cei cu boli ale tractului respiratoriu precum astmul și boala pulmonară obstructivă cronică.

Un studiu prospectiv recent la pacienții cu pneumonie a raportat că deficiența severă de 25 (OH) D a fost legată de rate mai mari de mortalitate comparativ cu cei cu nivele suficiente. Creșterea mortalității nu a fost legată de afecțiuni comorbide, vârstă sau gravitatea bolii acute.

Cantitatea zilnică recomandată este de 600 UI / zi, crescând la 800 UI / zi la cei peste 71 de ani. Suplimentele de vitamina D trebuie utilizate atunci când recomandările privind dieta și stilul de viață (lumina soarelui) nu pot fi puse în aplicare. Nu este recomandat aportul crescut de alimente fortificate sau expunerea la soare. Se pare că până la 4.000 UI de vitamina D3 / zi sunt fără efecte adverse semnificative și cresc efectiv nivelele de ser 25 (OH) D la concentrații fiziologice normal-ridicate.«

Să examinăm unele dintre aceste aspecte mai în detaliu, pentru cazul în discuție.

3.1. Vitamina D și mortalitatea

Un studiu austríac a încrucișat datele tuturor pacienților de la Spitalul General din Viena, între 1991 și 2011, carora li s-au măsurat nivelele de 25(OH) D, în total 78.581 de pacienți, cu Registrul național al deceselor din Austria. În acei 20 de ani, au fost observate 11.877 de decese și au calculat rata riscului de deces. Valorile de 25 (OH) D ≤ 10 nmol / L au fost asociate cu un risc de deces de două până la trei ori mai mare la cei sub 75 de ani, în timp ce au fost asociate valori de 25 (OH) D ≥ 90 nmol / L la un risc de deces cu 40% mai mic la cei sub 75 de ani, comparativ cu valoarea de referință de 50 nmol / L. În ceea ce privește mortalitatea din cauze specifice, ei au descoperit că cea mai puternică asociere între nivelele scăzute de vitamina D și cauza decesului a fost pentru diabet cu un risc de 4 ori mai mare, și pentru bolile infecțioase și alte boli cu un risc de 2 ori mai mare, chiar dacă nu pentru cancer sau boli cardiovasculare.

3.2. Vitamina D și infecțiile respiratorii

Cine dorește să investigheze medicina în mod adecvat ar trebui să procedeze astfel: mai întâi, ia în considerare anotimpurile anului … (Hipocrate, c. 400 a.J.).

dr

R. Edgar Hope-Simpson a fost un medic britanic care a devenit celebru pentru descoperirea latenței virusului varicelei. El a fost, de asemenea, primul care a documentat că apogeul epidemiei de gripă sezonieră apare la o lună după solstițiul de iarnă. Observațiile sale l-au determinat să dezvolte ipoteza că, cauza factorului sezonier a fost radiația solară, care a afectat virusul, gazda umană sau interacțiunea dintre cei doi. El a văzut gripa ca o recoltă de iarnă care unii ani era mai bine, iar alții mai rău, dar că vara, deși era încă prezentă la 2% din populație și nu lipseau potențialele victime fără anticorpi, nu a dus la apariția unor focare epidemice.

Cannell si colaboratorii au publicat un articol în 2006, din care sunt obținute informațiile de mai sus, în care au analizat cercetările care leagă epidemiile de gripă la nivelele de vitamina D și în care afirmă următoarele:

Radiația solară declanșează o puternică producție sezonieră de vitamina D în piele; Deficitul de vitamina D este frecvent iarna, iar vitamina D activată, 1,25 (OH) 2D, un hormon steroid, are efecte profunde asupra imunității umane. 1,25 (OH) 2D acționează ca un modulator al sistemului imunitar, prevenind expresia excesivă a citokinelor inflamatorii și crescând potențialul de „explozie oxidativă” a macrofagelor. Poate cel mai important este ca stimularea drastică a expresiei peptidelor antimicrobiene puternice, care există în neutrofile, monocite, celule asasine naturale și în celulele epiteliale care acoperă tractul respirator, unde joacă un rol important în protejarea plămânului împotriva infecției. Voluntarii inoculați cu virusul gripal viu atenuat sunt mai predispuși să dezvolte febră și dovezi serologice ale unui răspuns imun în timpul iernii. Deficiența vitaminei D predispune copiii la infecții respiratorii. Radiațiile ultraviolete (fie din surse artificiale, fie din lumina soarelui) reduc incidența infecțiilor respiratorii virale, la fel și uleiul de ficat de cod (care conține vitamina D). Un studiu intervențional a arătat că vitamina D reduce incidența infecțiilor respiratorii la copii.

Din toate aceste motive, ei au propus că deficiența vitaminei D ar putea fi „stimulul sezonier” al Hope-Simpson.

Armin Zittermann – Leiter Studienzentrale – Herz- und ...

În 2016, prof. dr. Armin Zittermann și colaboratorii au efectuat un meta-studiu de 16 studii asupra efectului administrării vitaminei D asupra infecțiilor acute ale tractului respirator (răceli și gripă). Rezultatul este că administrarea vitaminei D reduce semnificativ riscul de a contracta o infecție respiratorie. Rata de asociere (odds ratio) a fost de 0,65 (0,5-0,85 la 95%), o rată de 1 indică faptul că expunerea nu afectează rezultatul, în timp ce o rată mai mică de 1 indică că expunerea se reduce riscul de rezultat, în acest caz de infecție. În ciuda faptului că vitamina D ingerată se acumulează în țesutul adipos, studiile arată că este mai eficientă pentru a preveni infecțiile acute ale tractului respirator luată în doze zilnice, decât în doze săptămânale sau lunare, și că nivelul în sânge ar trebui să fie în acest scop de cel puțin 50 nmol / L. Prin urmare, Zittermann și colaboratorii, recomandă, în 2016, persoanelor cu risc de deficiența vitaminei D să ia o doză zilnică de 1000 UI pe tot parcursul anului, iar restul populației să facă acest lucru de la începutul toamnei până la mijlocul primăverii.

4. În Europa și în alte părți ale lumii există o pandemie de hipovitaminoză D

La latitudinile de 40 ° N (Boston, Madrid) nu există producție de vitamina D de către piele din octombrie până în martie și la latitudini de 50 ° N între septembrie și aprilie. Cu excepția cazului în care este luată din dietă, o mare parte a populației dobândește niveluri de deficiență subclinică. De zeci de ani se știe că aceasta este o problemă în Europa, unde, spre deosebire de Statele Unite, nu este frecvent să se consume lapte și cereale fortificate cu vitamina D. În Europa, 13% din populație are nivele medii anuale sub 30 nmol / L și 40% au deficiență subclinică de vitamina D în timpul iernii, procentaj care urcă la 80% la persoanele în vârstă internate în reședințe.

În anii 90, o serie de studii efectuate în Europa au arătat rezultatul curios că, deși nivelele de vitamina D din fiecare țară erau mai mari cu cât latitudinea este mai mică, diferențele dintre țări au arătat efectul opus, iar țările din sudul Europei au mai mare deficiență de vitamina D decât țările din nord.

Acest lucru poate fi explicat prin diferențele dietetice, culoarea pielii și obiceiuri. În țările scandinave se mănâncă mai mult pește albastru, iar unele alimente sunt suplimentate cu vitamina D, iar în țările din sud, oamenii au pielea mai închisă la culoare și adesea evită soarele din cauza căldurii. În Spania, în plus, nu numai că avem ora cel mai deplasată în ceea ce privește orarul solar, dar obiceiurile noastre îl deplasează și mai mult cu un program de mese și activități care surprind toată Europa.

Cu o răspândire a nivelelor de vitamina D în ser sub 50 nmol / L a 40% din populația europeană în timpul iernii, situația a fost descrisă ca pandemică. Problema este cu atât mai mare pentru populația în vârstă (capacitatea de a produce vitamina D prin piele scade odată cu vârsta), cât și pentru populația de imigranți cu piele întunecată. Ambele grupuri au niveluri scăzute de vitamina D pe tot parcursul anului și foarte scăzute pe timpul iernii. Culmea, multe medicamente pe care persoanele în vârstă le iau în mod regulat pentru alte boli afectează negativ nivelurile de vitamina D.

«Deficitul de vitamina D este evident în întreaga populație europeană, cu rate de răspândire îngrijorătoare și care necesită acțiuni din perspectiva sănătății publice.» Cashman et al., 2016..

Situația vitaminei D în restul lumii a fost studiată de Mithal et al., 2009 și de van Schoor & Lips, 2011. Pe lângă sudul Europei, nivelele de vitamina D sunt îngrijorător de scăzute în Orientul Mijlociu și Asia.

5. Vitamina D și coronavirus

După cum am văzut, se stie de mult timp ca vitamina D protejează împotriva infecțiilor respiratorii și activează răspunsul imun înnăscut în timp ce reglează răspunsul de adaptare. Răspunsul înnăscut este cel care protejează în copilărie și împotriva noilor amenințări, în timp ce răspunsul de adaptare, de asemenea, este important pentru apărarea împotriva amenințărilor cunoscute prin memoria sa, este responsabil pentru problemele inflamatorii și de coagulare asociate cu un exces de răspuns.

Am văzut, de asemenea, că nivelul scăzut de vitamina D este asociat cu multe dintre patologiile anterioare care predispun la un curs mai rău al bolii COVID-19, cum ar fi hipertensiunea, obezitatea, bolile circulatorii și accidentele vasculare cerebrale. În plus, acestea sunt asociate direct cu un risc crescut de deces din mai multe cauze, inclusiv cele cauzate de infecții respiratorii.

Deci nu este surprinzător că cercetătorii găsesc o asociere între mortalitatea din cauza COVID-19 și vitamina D, ceea ce este surprinzător este faptul că asocierea este atât de puternică.

Raportul lui Mark Alipio despre 212 cazuri din Asia de Sud a găsit o asociere între nivelurile de ser 25 (OH) D și rezultatul infecției. Nivelurile au fost mai scăzute în rândul cazurilor critice și mai mari în cazurile ușoare. Având niște niveluri ale unei deviații standard peste medie a făcut ca posibilitațile de a avea o formă ușoară a bolii să fie de 8 ori mai mare decât una severă și de 20 de ori mai mare decât critică.

În studiul din Indonezia al Raharusuna et al., 2020, din 780 de cazuri, 98,8% dintre pacienții cu niveluri deficiente de vitamina D (<20 ng / ml) au murit, 87,8% dintre cei cu niveluri insuficiente (20,8) -30 ng / ml) și doar 4,1% dintre cei cu niveluri normale (> 30 ng / ml). Corectând pe vârsta, sexul și comorbiditatea, au descoperit că posibilitatea de a muri au fost de 10 ori mai mari la pacienții cu niveluri scăzute decât la pacienții cu nivel normal.

Studiul realizat de Lau et al., 2020 este cu un eșantion mai mic (20 de pacienți), dar este mai detaliat. Dintre cei 20 de pacienți, 15 au avut un nivel scăzut de vitamina D (<30 ng / ml), dar dintre cei 13 care au fost internați la UCI, 11 au avut niveluri scăzute pentru 4 dintre cei 7 care nu au fost admiși la UCI. În plus, toți pacienții cu vârsta mai mică de 75 de ani internați la UCI au avut un nivel scăzut. După cum am văzut în studiul austriac al mortalității, relația dintre nivelurile de vitamina D și mortalitate se estompează în mare măsură printre cei peste 75 de ani, probabil datorită creșterii puternice a altor cauze de deces.

Investigatorii din East Anglia au pus online o corelație între nivelurile medii de vitamina D din diferite țări europene și incidența cazurilor și deceselor cauzate de coronavirus care arată o relație pozitivă.

Departe de a fi concludent și necorectat pentru factori cum ar fi evoluția diferită a bolii, este totuși un fapt în plus că nu numai severitatea bolii la pacienți, dar de asemenea în țări arată o corelație cu nivelurile de vitamina D.

Presa a făcut ecou în această relație în urmă cu o săptămână. «Un studiu sugerează că persoanele cu un nivel scăzut de vitamina D sunt mai predispuse la contagiere coronavirus și mor din cauza COVID-19.»

6. Concluzii și recomandări

Ipoteza conform căreia vitamina D este esențială pentru a lupta împotriva coronavirusului, sau mai degrabă pentru a împiedica corpul nostru să ne omoare în luptă, contează cu mult sprijin anecdotic în absența unor studii mai concludente, în plus este susținută de studii în ultimele decenii despre rolul său în răspunsul imunologic și rolul său în prevenirea infecțiilor tractului respirator, și explică foarte bine de ce oamenii de culoare închisă mor disproporționat în țările nordice, dar se pare că se confruntă bine la tropice, și de ce persoanele fără adăpost din orice rasă, care își petrec toată ziua pe stradă, trec boala ca niște campioni, în ciuda faptului că au o sănătate și o alimentație destul de slabă.

Vitamina D nu este scumpă, doza lunară costă între 6 și 10 €, deși poate dispărea din farmacii și din magazinele online într-o situație cum a fost cu măștile și gelul hidroalcoolic. Costul sederii unei persoane la UCI în timpul nopții poate plăti dozele de vitamina D pentru o lună la 3.000 de persoane. De fapt, guvernele europene, în special cele din sud, ar fi trebuit să ia măsuri pentru a atenua epidemia de hipovitaminoză D care ne-a afectat de mult timp. Dacă o dată fac lucrurile bine, ar trebui să se aprovizioneze cu vitamina D pentru a trata întreaga populație cu 1.000 UI în fiecare zi, din 15 septembrie până pe 15 martie și pe tot parcursul anului la populația mai în vârstă. Poate că este cea mai bună opțiune a noastră împotriva celui de-al doilea val. Nivelurile ridicate de vitamina D de iarnă pot fi mai utile decât un vaccin. Cel de gripă a eșuat mai mulți ani. Avantajul suplimentelor de vitamina D este că practic nu au efecte negative.

În momentul de față, cea mai bună opțiune a noastră este să stăm la soare, pe care-l avem în sfârșit aici. 15 minute de expunere la soare într-un costum de baie, fara protecție solară, de trei ori pe săptămână oferă toată vitamina D de care avem nevoie la 40 ° N în această perioadă a anului pentru persoanele care nu au pielea foarte întunecată. Trebuie corectat pentru tipul de piele, înclinația soarelui (în funcție de timp și lună) și suprafața expusă (15% îmbrăcată cu mâneci scurte). Serrano et al. 2017 a făcut un studiu în Valencia cu privire la cantitatea de soare pentru tipul de piele III (se rumenesc ușor și rareori se ard), cel mai frecvent în Spania. Eu sunt de tip II, mi-e greu să mă pun maro și mă ard ușor, așa că mai puțin soare îmi este suficient. În articol (disponibil integral aicí) au un tabel de timp pentru fiecare sezon, din care am pus o cifră.

În toamnă, aprovizionați-vă cu vitamina D, de preferință D3 în 1000 comprimate UI (0,025 mg sau 25 ug) pentru a lua una pe zi până la primăvara următoare. O alternativă și mai bună (după părerea mea) dacă puteți obține este uleiul de ficat de cod, care este, de asemenea, bogat în vitamina A. Aveți grijă să nu depășiți doza recomandată. Până la 4.000 UI zilnic este în siguranță, potrivit experților.

SURSA – Rankia.com