VESTE BUNĂ pentru ROMÂNI. S-a înregistrat marca POLIDIN contra CORONAVIRUSULUI. Se așteaptă o finanțare corespunzătoare a proiectului POLIDIN

polidin

Obținerea protecției ca marcă înseamnă drept exclusiv de folosire.

Privat: Coronavirusul, ucis de POLIDIN!

Dupa ce ani întregi produsul Polidin a fost dat uitării, în iunie 2019 Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a depus la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci cererea de marcă “Polidin”, anunță „Lumea mărcilor”

Cererii i-a fost atribuit numărul de depozit M2019/04122 și după ce a parcurs fazele de opoziție și examinare, la începutul anului 2020 a fost admisă la înregistrare.

Obținerea protecției ca marcă înseamnă drept exclusiv de folosire.

Asta arată intenția Institutului Cantacuzino de a produce în cel mai scurt timp medicamentul Polidin.

Deși se discuta încă din anul 2018 despre reluarea producției , formalitățile de protecție a mărcii au fost amânate până la jumătatea anului 2019, ceea ce însemnă că abia atunci s-a apreciat de către conducerea Institutului Cantacuzino că medicamentul s-ar putea produce efectiv.

Lumea Marcilor a sesizat că în anul 2013 s-a mai încercat obținerea protecției ca marcă a Polidinului de către Centrul de Cercetare și Prelucrare Plante Medicinale Plantavorel SA din Piatra Neamț, dar marca a fost anulată. Era normal. Drepturile anterioare asupra produsului aparțineau Institutului Cantacuzino.

Polidin a fost creat de o echipă de medici de la Institutul Cantacuzino din București și filiala acestuia de la Iași în anii ’60.

În urma unor cercetări și teste care au durat aproape 6 ani, medicamentul a fost omologat, iar din 1966 a început producția.

Polidin era prescris pentru afecțiuni acute și cronice ale căilor respiratorii superioare și inferioare, boli infecțioase virale și a avut un succes uriaș până prin anii 2000 când s-a înregistrat vârful de producție.

Polidin devenise un adevărat brand de țară

Dupa intrarea României în Uniunea Europeana producția Polidin a scăzut pentru că UE a interzis ingredientele românești din compoziție, impunând unele standarde care nu s-au potrivit produsului.

Acest fapt dar și investițiile insuficiente au dus la încetarea producției în 2012.

Se așteaptă o finanțare corespunzătoare a proiectului Polidin așa încât în cel mai scurt timp să îl regăsim în farmacii.

Veste bună pentru români. S-a înregistrat marca Polidin.