ALEXANDR LUKASHENCO-DECLARAȚIE-ȘOC: Întreaga LUME ar putea fi ÎMPĂRȚITĂ fără RĂZBOI după PANDEMIA CORONAVIRUS

Lucașenco A

Președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, consideră că jucătorii la nivel mondial pot folosi criza globală cauzată de izbucnirea coronavirusului în scopuri proprii. Șeful statului a declarat acest lucru astăzi, într-un interviu acordat companiei interstatale de televiziune și radio Mir, BelTA

Potrivit acestuia, astăzi mulți se gândesc deja la întrebarea principală: ce se va întâmpla după pandemia infecției cu coronavirus. „Dar oare nu pare că cei puternici ai acestei lumi fără război (Macron a numit-o război), prin așa-numita psihoză coronavirus, inclusiv infodemia, vor să împartă lumea?” se întreabă președintele.

El a amintit de propunerea ONU de a imprima bani în valoare de 10% din PIB-ul global pentru a combate coronavirusul. „Este vorba de bani fără acoperire. Dolarul se depreciază treptat, iar apoi va urma valul, inflația. Unde suntem cu rubla noastră este de înțeles. Mai mult:  cine va primi aceste trilioane, la cine ele vor rămâne? Nu se va întâmpla că bogații vor deveni mai bogați iar săracii – cei mai săraci? Se va întâmpla. Am fost încurajați să ne oprim, să stăm și să mâncăm rezervele minime pe care le avem. Nu putem spune că, chiar și în Rusia, ele sunt uriașe.  Întrun un an ele nu vor mai fi suficiente. Exact la fel și la noi. Și atunci, după ce vor imprima 10% din PIB, cei care stau bine pe picioarele lor, vor veni la noi și ne vor spune: vă dăm ceva, niște bani, dar veți face ce vom spune noi. Deci, în așa fel vor împărți lumea „- s-a expus președintele ..

De ce insist ca economia să  funcționeze? De ce mă neliniștesc ca oamenii să-și trăiască viața în continuare, într-o oarecare măsură riscând politic? Pentru că îmi imaginez ce se va întâmpla cu noi după această pandemie dacă ne vom opri, cum fac mulți: lituanienii, letonii și alții. Ei vor rezista. Rusia are petrolul și gazul de care întreaga lume are nevoie astăzi. China este o putere uriașă în economie. În America, este tipografia: vor arunca două trilioane, și altele două vin din urmă „, a spus Alexandr Lukashenko.

https://www.belta.by/president/view/gde-budet-belarus-posle-koronavirusa-lukashenko-ne-iskljuchaet-popytok-peredelit-mir-bez-vojny-385650-2020