EXCLUSIV: GORDON BROWN, fost prim-ministru al Marii Britanii, propune crearea unui GUVERN MONDIAL care să combată CORONAVIRUSUL

Gordon Brown

Gordon Brown, fost prim-ministru al Marii Britanii, este un reprezentant important al eitelor financiare globaliste. Proiectul propus de Gordon Brown este o nouă încercare de a impune un guvern mondial cu puteri extraordinare pe întreaga planetă într-o situație în care oamenii sunt speriați și nu știu ce să facă. Aceasta este, de fapt, o încercare de a salva ordinea globalistă care se prăbușește.

Gordon Brown a cerut liderilor mondiali să creeze o formă de guvernare globală temporară pentru a aborda criza medicală și economică  cauzată de pandemia Covid-19.

Fostul  prim-ministru al Marii Britani, care a fost în centrul eforturilor internaționale de combatere a impactului  prăbușirii băncilor în 2008, a declarat că este nevoie de un grup de lucru care să implice lideri mondiali, experți în sănătate și șefii organizațiilor  internaționale care ar avea puteri executive pentru a coordona acțiunile.

Joi a avut loc o întâlnire virtuală a grupului G20 din țările dezvoltate și în curs de dezvoltare, prezidată de Arabia Saudită, dar Brown a spus că ar fi fost de preferat să fie inclus și consiliul de securitate al ONU.

The New York stock exchange stopped floor operations on 20 March after two people who work in the building were tested positive for coronavirus.

„Acesta nu este un lucru care poate fi tratat într-o țară”, a spus el. „Trebuie să existe un răspuns global coordonat.”

Brown a spus că actuala criză este diferită de cea în care a fost implicat. „Aceasta a fost o problemă economică care avea cauze economice și avea o soluție economică.

„Aceasta este, în primul rând, o urgență medicală și trebuie să fie luate măsuri comune pentru a face față acestui lucru. Dar cu cât interveniți mai mult pentru a face față situațiilor de urgență medicală, cu atât puneți economiile în pericol. ”

În timpul crizei financiare, Brown a convins alți lideri mondiali de necesitatea salvării băncilor și apoi a găzduit o întâlnire a G20 la Londra, care a venit cu un pachet de salvare de 1,1 miliarde de dolari.

Traders on the floor of the New York stock exchange moments in 2008.

Brown a spus că grupul său de lucru global propus va lupta împotriva crizei pe două fronturi. Ar trebui să fie nevoie de un efort coordonat pentru a găsi un vaccin și pentru a organiza producția, achiziția și a preveni profitarea.

Multe țări au anunțat pachete economice în ultimele două săptămâni, dar Brown a declarat că un grup de lucru ar putea: să se asigure că eforturile băncilor centrale au fost coordonate; să ia măsuri pentru a preveni fuga record de capital din economiile de piață emergente; și să fie de acord o abordare comună a utilizării cheltuielilor guvernamentale pentru a stimula creșterea.

Brown a spus că a existat rezistență în 2008 la utilizarea G20 ca vehicul pentru combaterea crizei financiare, dar că ar trebui să fie clar pentru liderii mondiali că nu există posibilitatea unei abordări care să funcționeze singur.

„Avem nevoie de un fel de director de lucru”, a spus Brown. „Dacă aș face-o din nou, aș face G20 o organizație mai largă, deoarece în circumstanțele actuale trebuie să ascultați țările cele mai afectate, țările care fac diferența și țările în care există un masiv număr de persoane care vor fi afectate – cum ar fi cele din Africa. ”

Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional au  nevoie de o creștere a puterii lor  financiare pentru a face față impactului crizei asupra țărilor cu venituri mici și mijlocii, a spus el.

Pentru a înțelege mai bine viziunea lui Gordon Brown, vă aducem în atenție o declarație făcută de acesta în timpul crizei economice începută în anul 2008: „Criza financiară nu trebuie sa fie o scuză pentru o refugiere în protecționism, ci trebuie să fie considerată mai degrabă ca ‘nașterea dificilă’ a unei Noi Ordini Mondiale”, a spus pe 28 ianuarie 2009 premierul britanic (în exercițiu atunci) Gordon Brown, conform AFP, citată de Wall-street.ro.

https://www.theguardian.com/politics/2020/mar/26/gordon-brown-calls-for-global-government-to-tackle-coronavirus