VESTE BUNĂ: De unde va veni salvarea de EPIDEMIA de CORONAVIRUS ? Cât este de strașnic ? Cine-l va ucide când se va încălzi în luna APRILIE-MAI ? Ce spun OAMENII de ȘTIINȚĂ ?

China coronavirus

Oamenii de știință de la Universitatea din Maryland recomandă ca prognozele meteo să fie luate în considerare atunci când se dezvoltă măsuri pentru combaterea coronavirusului. Cercetătorii au observat că cele mai mari epidemii ale țărilor cuprinse de COVID-19 sunt situate într-o zonă latitudinală destul de restrânsă a emisferei nordice, care este limitată la paralelele 30 și 50. Aceasta include Italia, Spania, Iran, Statele Unite și Coreea de Sud, unde au fost înregistrate în total peste 70 de mii de infecții și, desigur, China.

Pe această bază, s-a ajuns la concluzia că virusul se răspândește cel mai confortabil în anumite condiții climatice. Această temperatură este de la +5 la +11 grade, iar umiditatea este de la 47 la 79 la sută.

Oamenii de știință din China sînt de aceeași părere. Ei numesc temperatura cea mai confortabilă pentru agentul patogen +8,7. Dacă afară este mult mai cald, agentul  – cauza  bolii, conform versiunii lor, începe să moară.

Italia și Israel sunt legate nu numai prin localizarea lor în zona latitudinală preferată de coronavirus. Ambele țări sunt extrem de populare în rândul turiștilor. Dar ce situație epidemiologică diferită. Pe Apenini, numărul de persoane infectate a depășit vineri   35 de mii, în timp ce în Israel, în același timp, nu au fost mai mult de 500 de bolnavi.

În ceea ce privește vremea, în nordul Italiei, unde virusul a început să se răspândească în alte provincii, pe parcursul lunii februarie și în primele zece zile ale lunii martie, temperatura medie a fost în intervalul +6 … + 9. Și în Tel Aviv de la începutul iernii a fost de cel puțin de două-trei ori mai cald.

În Coreea de Sud,  a  fost preluat controlul COVID-19. Încă de la începutul lunii martie, în această țară au fost înregistrate zilnic câteva sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus; acum numărul a ajuns la zeci de oameni. Și iată o coincidență: tocmai la începutul săptămânii, masele de aer din subtropice au început să ajungă în Coreea de Sud. După-amiază, aerul din Seul se încălzește până la +15.

Pe baza acestei logici în Rusia, în curând pot fi create și condiții pentru a reduce rata de îmbolnăvire. De exemplu, în aprilie, în majoritatea Rusiei, regimul de temperatură, ca și în lunile anterioare, va fi mai cald decât de obicei. În sud, în centru și în nord-vest, coloanele de termometru cresc deasupra valorilor favorabile răspândirii coronavirusului. Zona de risc va rămâne nord-estul Rusiei Europene, Uralul, Siberia de Sud și regiunile centrale ale Orientului îndepărtat.

Dar, pe lângă factorul de temperatură, mai există unul și funcționează în toate zonele climatice. Acum, în emisfera nordică, începe primăvara astronomică. Și până în luna mai, fluxul de radiații solare se va dubla aproape. Adică intrarea ultravioletelor în atmosferă va deveni mai eficientă în dezinfectarea aerului.

„Aceștia sunt așa-numiții factori sistemici sezonieri. Pe de o parte, este absolut adevărat: radiațiile ultraviolete îl ucid. Ca orice în lume. Pentru el este dificil ca organism primitiv să se protejeze de radiațiile ultraviolete. Nici măcar un organism, ci o construcție moleculară primitivă. Al doilea punct este că primăvara „Totul revine la viață. Să spunem doar că diverse tipuri de procese biologice umorale se activizează. Ei bine, imunitatea devine din ce în ce mai mare, iar oamenii sunt mai fericiți. Prin urmare, rata infecției este în scădere”, a comentat specialistul în genetică moleculară, candidat. în științele biologice Dmitry Kvon.

Cu toate acestea, nu se poate baza doar pe vreme în această situație. Principala armă împotriva coronavirusului este izolarea pacienților și respectarea igienei personale.

vesti.ru

Lasă un răspuns