Ce a întreprins SUA pentru a „câștiga” RĂZBOIUL împotriva CORONAVIRUSULUI. Ce a făcut PREȘEDINTELE AMERICAN și ce măsuri iau statele??

Hollywood

Briefing de presa cu echipa operativă coronavirus

55 % dintre americani aprobă gestionarea președintelui Trump a crizei #coronavirus.
Poporul american vrea ca președintele și guvernul său să ia măsuri pentru a menține America în siguranță și sănătoasă.

Exact asta face președintele Trump!

1 din 5 americani va rămâne ACASĂ. Ce face Trump?

Chiar dacă Donald Trump a anunţat că SUA nu se vor închide şi că bătălia cu virusul va fi câştigată, câteva state americane, Illinois, Connecticut, New Jersey, California, au decis restrângerea activităţilor, considerate necesare.

Autorităţile au dispus prin măsuri specifice  ca, în curând, unul din cinci americani să primească ordinul „rămâi acasă”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, costum, posibil text care spune „TEXT TRUMP TO 88022 PRESIDENT TRUMP'S CORONAVIRUS RELIEF LAW FREE TESTING FOR ALL MEALS FOR VULNERABLE CHILDREN, WOMEN & FAMILIES PAID SICK & FAMILY LEAVE FOR WORKERS”

Statul New York a dispus închiderea întreprinderilor neesențiale.

Virusul ucigaş a luat, până în 20 martie 2020, 230 de vieți în SUA și a infectat mai mult de 18.500 de persoane.

La nivel global, peste 270.000 de pacienți s-au testat pozitiv pentru boala respiratorie și peste 11.000 au murit.

Ce măsuri iau statele?

Vineri, Connecticut, Illinois și statul New York au anunțat măsuri de trimitere acasă a zeci de milioane de oameni. Restricțiile cer ca majoritatea locurilor de muncă să se închidă și impun locatarilor să rămână în casă, cu excepția plecărilor la magazinele alimentare, farmacii și benzinării.

La New York, guvernatorul Andrew Cuomo a restricționat adunările publice și a ordonat tuturor „celor care lucrează în domenii neesențiale” să rămână acasă.

Măsurile vin ca urmare a atingerii cifrei record de 7.000 de cazuri confirmate, doar în New York. „Prevederi vor fi puse în aplicare”, a spus Cuomo reporterilor de la BBC. „Acestea nu sunt indicii utile.”

Trump: SUA „câștigă” războiul împotriva virusului

Vineri seara, târziu, președintele Trump a declarat că ceea ce se întâmplă în New York e un dezastru major şi că se impun finanţări federale.   Într-o conferinţă de presă el a spus vineri 20 martie 2020: „Nu cred că vom închide America”. El a adăugat că SUA „câștigă” războiul împotriva virusului.

Hotelul lui Trump din New York rămâne deschis. Toţi cei 200 de angajaţi sunt sănătoşi relevă sursele americane de presă.

În Florida, hotelul său e închis. Unul dintre angajaţii lui Mike Pompeo a fost depistat pozitiv. La Casa Albă se fac decontaminări.

Lasă un răspuns