ALERTĂ-MAXIMĂ: Un CĂMIN întreg de la UTM din CHIȘINĂU a fost plasat în carantină, după ce o studentă din satul Bălceana (Hâncești) a fost diagnosticată cu coronavirus. Satul Bălceana și localitatea vecină, Sofia, UNDE au fost ALEGERILE, sunt plasate de asemenea în carantină

coronavirus Veste

Studenții cazați în căminul nr. 1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM), plasat ieri în carantină, nu au voie să părăsească această clădire până la 26 martie curent, după ce o locatară a acestuia a fost testată pozitiv la COVID-19.

Post de Poliție la căminul UTM aflat în carantină: Rudele unor studenți ar fi avut comportament agresiv

Rectorul UTM, Viorel Bostan, susține că starea de sănătate a studenților aflați în carantină este monitorizată zilnic, iar până acum niciunul nu a acuzat febră sau alte simptome asociate COVID-19. Studenții sunt alimentați din contul universității și sunt antrenați în activitățile academice online.

Aceeași sursă precizează, într-o postare pe Facebook, că a solicitat un post de pază la intrarea în cămin, urmare a comportamentului agresiv din partea unor rude a celor aflați în carantină.

„Ieri, 19.03 dimineață, am fost anunțați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău că un student de la Universitatea Tehnica a Moldovei a fost testat pozitiv COVID-19. Studentul respectiv a părăsit căminul nr. 1 al UTM, unde era cazat, pe data de 12.03, drept urmare a sistării procesului de studii și a plecat în localitatea de baștină. Conform recomandărilor OMS și ale autorităților din țară, toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să se autoizoleze pentru cel puțin 14 zile. Astfel, toți studenții care locuiesc în Căminul nr.1 au intrat în carantină până pe data de 26.03”, a scris rectorul pe Facebook.

Menționăm că studenta de la UTM infectată cu COVID-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, localitate aflată în carantină, cu zece cazuri confirmate, inclusiv o femeie decedată din cauza noului coronavirus.

ziarulnational.md

VIDEO // Raioanele cu cele mai multe cazuri confirmate de COVID-19: Autoritățile ASCUND faptul că au băgat în carantină un cămin din Chișinău

În R. Moldova au fost confirmate, până acum, 49 de cazuri de COVID-19, iar în ultima zi ambulanțele au dus la spital încă 90 de persoane suspectate, inclusiv 14 copii.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a raportat în această dimineață faptul că 28 dintre cazuri au fost confirmate la persoane care au revenit recent din Italia, Franța, Marea Britanie, Cehia, Elveția și Ucraina.

În celelalte 21 de cazuri este vorba de transmitere locală a noului coronavirus, iar regiunile cele mai afectate sunt Chișinău, raioanele Hâncești și Soroca.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, starea de sănătate a șapte persoane internate la spital cu COVID-10 este gravă, dar stabilă, în celelalte cazuri fiind vorba calificativele „satisfăcătoare” și „medie”.

Oficialul a ținut să precizeze că R. Moldova are teste pentru a depista persoanele infectate cu noul tip de coronavirus, dar nu a spus niciun cuvânt despre faptul că un cămin al Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost plasat, începând de joi, 19 martie, în carantină, după ce o studentă s-a molipsit de COVID-19.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, a confirmat pentru presă că este vorba despre o tânără originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, unde există cel mai mare focar de COVID-19, fiind înregistrate cel puțin zece cazuri, inclusiv o femeie care a decedat.

Satul Bălceana și localitatea vecină, Sofia, sunt plasate de asemenea în carantină, dar autoritățile nu au găsit de cuviință să informeze cetățenii R. Moldova despre acest lucru, deși de fiecare dată ne îndeamnă să ne informăm „din surse oficiale”.

 

https://www.ziarulnational.md/ultima-ora-live-video-date-noi-despre-situatia-legata-de-raspandirea-rapida-a-pandemiei-de-covid-19-in-r-moldova/

HARTA COVID-19: Chișinău – 19 cazuri confirmate, Hâncești – 14, Soroca – 4, Ialoveni – 3, Cantemir și Ștefan Vodă – câte 2 etc.

Autoritățile de la Chișinău au lansat astăzi o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în R. Moldova.

Platforma include și o hartă a R. Moldova cu localitățile în care au fost confirmate cazurile de COVID-19.

Astfel, până acum noul coronavirus a fost confirmat la 19 persoane din Chișinău, 14 din raionul Hâncești, patru de la Soroca, trei de la Ialoveni, câte două la Cantemir și Ștefan Vodă etc.

În prezent avem 49 de cazuri confirmate cu COVID-19 și 108 persoane suspecte. Totodată, o persoană a decedat, iar alta s-a vindecat.

Lasă un răspuns