ALEXANDR LUKAȘENCO: RUSIA este un MARE FOCAR de CORONAVIRUS. Belarusul a început să concentreze trupe și polițiști de frontieră la granița cu Rusia

Lucașenco A

Politologul VALERII SOLOVEI a comentat situația cu închiderea frontierei cu Belarus. Potrivit lui, acesta este un alt element al presiunii asupra lui Alexander Lukashenko.

„Bineînțeles că se face presiune asupra președintelui Lukașenko. Rușii sunt departe de fi umaniști. Un singur lucru: ca el să fie de acord cu STATUL UNIONAL în condițiile pe care intenționează să le dicteze Kremlinul”, a rezumat expertul.
Decizia guvernului rus de a împiedica răspândirea coronavirusului soldatp cu închiderea graniței cu Belarus a provocat o reacție extrem de negativă din partea președintelui Lukașenko, care a spus că Rusia însăși este cuprinsă de această pandemie.

„Așa cum a spus ieri premierul rus, au  un mare focar: nu toată lumea din mass-media a dat asta. Au o situație dificilă”, a deschis Lukashenko. „Deci trebuie să ne temem de această situație, de ce vă este frică de Belarus? Mai mult, cu controlul și atitudinea noastră față de această problemă. Să o facem împreună, nu, au închis frontiera. Ei bine, aceasta este treaba lor”, a spus președintele Belarus

Folosind situația cu coronavirus și atmosfera nervoasă generală, Rusia ar putea încerca să aprofundeze criza din Belarus pentru a reveni la problemele „integrării”. În ciuda politicii clar neprietenoase a Kremlinului, autoritățile din Belarus nu sunt pregătite psihologic pentru a rupe relașiile  cu Rusia.

Alexander Lukashenko a acuzat Rusia că a ascuns situația reală cu coronavirus. Acest lucru s-a întâmplat la o întâlnire a liderului din Belarus cu șeful Administrației Prezidențiale Igor Sergeyenko și secretarul de stat pentru Consiliul de Securitate Andrei Ravkov. Deși era mai mult despre o frontieră închisă decât despre COVID-19.

Belarusul a început să concentreze trupe și polițiști de frontieră la granița cu Rusia.

Ca răspuns la măsurile luate de Rusia pentru închiderea frontierei cu Belarus, oficialul Minsk a trimis câteva sute de militari la granița cu Rusia. Conform informațiilor furnizate, vorbim despre polițiștii de frontieră și personalul militar care va trebui să asigure controlul asupra zonelor de la granița cu Rusia.

„Aproximativ 10 persoane sunt selectate în fiecare unitate, care vor pleca la granița cu Rusia – undeva mai mult, undeva mai puțin, în funcție de unitate. Este vorba doar despre controlul frontierelor și nu despre protecția frontierei. Pentru controlul frontierei, rata cantitativă pe schimb este de aproximativ 12 persoane, cu excepția șefului. Pot fi patru astfel de schimburi. Data trimiterii polițiștilor de frontieră nu este încă cunoscută – problemele de infrastructură sunt soluționate ”, transmite publicația bielorusă Nasha Niva.

Având în vedere informațiile furnizate, experții notează că situația se poate dovedi a fi destul de complicată, în timp ce faptul că Belarusul a decis să crească numărul militarilor și gărzilor de frontieră de la granița cu Rusia rămâne necunoscut, în timp ce partea belarusă nu a comentat încă informațiile care au apărut. .

Anterior, Belarus a criticat Rusia, spunând că de la Moscova au sosit două persoane infectate în țară, iar președintele Belarusului a anunțat că coronavirusul s-a întins în toată Rusia.

http://avia.pro/news/belorussiya-styanula-voyska-na-granicu-s-rossiey?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com&utm_campaign=dbr

Lasă un răspuns