PROIECTUL GLOBALIST al FRONTIERELOR DESCHISE pare să se prăbușească din cauza CORONAVIRUSULUI!

Globalism coronavirus

Proiectul globalist al frontierelor deschise pare să se prăbușească, deoarece tot mai multe țări își închid granițele din cauza pandemiei coronavirusului.

ACTUALIZARE: Lituania a anunțat că își va închide granițele și pentru străini. Cetățenii nu vor avea voie să părăsească țara.

ACTUALIZARE 2: Estonia a anunțat acum că își va închide granițele străinilor începând cu data de 17 martie. Cetățenii estonieni, deținătorii „pașaportului” eston, rezidenții și persoanele a căror familie este rezidentă vor avea voie să intre în țară.

Zece țări europene si-au închis, sau vor închide în curând, granițele, total sau parțial. Aceste țări includ Austria, Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Danemarca, Norvegia, Letonia, Lituania, Estonia, România și Slovenia.

Austria a fost prima țară care a anunțat controale la frontieră cu Italia. Ei opresc persoanele din Italia care sosesc în țară, cu excepția cazului în care au o hârtie de la medic care atestă că sunt sănătoși.

Slovacia a interzis străinilor și nerezidenților să intre în țară și a oprit toate călătoriile internaționale. Cetățenii polonezi vor avea însă voie să intre în țară. Slovenia și-a închis granița cu Italia și i-a sfătuit pe slovenii din Italia să se întoarcă acasă.

Polonia le va interzice tuturor străinilor, cu excepția celor cu permis de ședere, să intre în țară începând de duminică. Cetățenii polonezi care se întorc acasă vor trebui să fie carantinați timp de 14 zile.

De asemenea, Danemarca și-a închis granițele pentru a încerca să reducă focarul de virus corona. Poliția daneză, asistată de militari, a înființat un punct de control pe podul Öresund care face legătura între Danemarca și Suedia.

Norvegia este a doua țară scandinavă care își închide granițele. Toate aeroporturile și porturile vor fi închise. În practică, granița cu Suedia este închisă, deoarece străinii fără permis de ședere vor fi opriți la frontieră.

Republica Cehă introduce unele dintre cele mai draconice măsuri dintre toate țările . NIMENI nu va avea voie să părăsească țara și străinilor nu li se va permite să intre în țară. Această mișcare fără precedent va începe la jumătatea zilei de 16 martie.

Letonia a decis să închidă TOATE granițele sale internaționale aeriene, rutiere, maritime și feroviare începând cu 17 martie. Cetățenii letoni și persoanele care locuiesc în țară vor avea voie să se întoarcă.

Proiectul globalist al frontierelor deschise pare să se prăbușească din cauza coronavirusului!

 

Mihail Neamtu

Ați observat că toate răspunsurile la pandemia COVID-19 s-au formulat la nivel național? Că danezii și-au sigilat prompt granițele? Că Germania a interzis exporturile de produse medicale către alte țări europene? Că britanicii au un tratament special din partea SUA? Că solidaritatea nemților (care a funcționat cu sirienii) n-a mai fost atât de promptă cu italienii carantinați sau grecii asaltați de musulmani? (Excepție face Polonia și Portugalia, care sprijină statul elin pentru limitarea amenințărilor lui Erdogan.)

Dar funcționarii UE ce mai fac? Știu, Dacian Cioloș îi predă lecția de globalism științific lui Donald Trump, criticându-l pe liderul american pentru îndrăzneala de-a identifica originea chinezească (Wuhan) a virusului ucigaș. În rest, birocrații bruxelezi își calculează pensiile speciale și ne cer să nu păcătuim prin rasism (criticând, eventual, corupția și minciuna endemică a Partidului Comunist din Beijing).

Haideți s-o spunem pe șleau. Fiecare e pe barba lui. Ne salvăm cum putem. România va răspunde acestei crize utilizând mai ales resursele umane de care dispune. Slavă Domnului, mai există medici foarte talentați și un corp sanitar sufletist, de excepție. Stăm prost la capitolul management și bani. Fondurile pentru aparate medicale din spitale s-au dus pe șpăgi, vile și excursiile mahărilor din sistemul protejat de Arafat.

Vom trece și peste criza Coronavirus și socialiștii europeni vor reveni la vechea melodie cu Greta, taxa pe mediu, cote de refugiați, Renew Europe, multiculturalism, solidaritate (dar nu pentru căței), drepturi sociale (împotriva libertății de expresie), plus eternele sinecuri…

Soluția? Cooperare, da, și chiar prietenie, dar numai pornind de la vechiul principiu al națiunilor suverane: prin noi înșine.

Lasă un răspuns