DEZVĂLUIRI: Traian Băsescu și-a cumpărat mandatul de PREȘEDINTE de la vicepreședintele Statelor Unite Joe Biden. Ce preț a plătit TRAIAN BĂSESCU?

Basescu Traian
Potrivit lui Sorin Roșca Stănescu, prețul plătit de Băsescu a fost Fondul Proprietatea, care gestiona a parte importantă a averii statului român.

Cunoscutul jurnalist Sorin Roșca Stănescu a prezentat astăzi o analiză șocantă analiză șocantă  privind modul în care fostul președinte Traian Băsescu a reușit să se agațe de scaun în momentul suspendării, apelând la vicepreședintele american de la acea vreme, Joe Biden. Dezvăluirile vin în contextul scandalului cu demiterea lui Donald Trump, în care a ieșit la lumină modul în care Joe Biden făcea afaceri oneroase în Ucraina.
Potrivit lui Roșca Stănescu, prețul plătit de Băsescu a fost Fondul Proprietatea, care gestiona a parte importantă a averii statului român. Afacerea nu s-a făcut pe față, ci prin intermediul ambasadorului american la acea vreme, Mark Gitenstein, și el unul dintre cei care ne puneau mereu la colț pe motiv de corupție, dacă vă mai amintiți.

„Concret, Mark Gitenstein, utilizându-și puternica poziție de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite la București, a exercitat presiuni după modelul experimentat și în mega-escorocheria Microsoft asupra autorităților statului român, pentru ca Fondul Proprietatea, care administra o parte importantă a averii statului român, să-și schimbe consiliul de administrație și să accepte accesul ca administratori al reprezentanților unor parteneri străini. Mai mult, Gitenstein a impus și organizarea în acest sens a unei licitații, în scopul de a salva aparențele. În final, după ce a stabilit regulile jocului, Gitenstein a devenit membru al Consiliului de Administrație al Fondului Proprietatea și apoi președinte de facto al acestuia. Stăpân absolut peste o bună parte a averii statului român, după ce nu a mai fost ambasador. Această operațiune a fost orchestrată cu ajutorul lui Traian Băsescu, care și-a plătit astfel datoria.
Din această poziție, Gitenstein a putut favoriza o serie întreagă de societăți comerciale americane, păstorite de Joe Biden prin intermediul fiului său Hunter Biden sau de alți interpuși ai acestuia.”

În opinia jurnalistului, acum că Donald Trump a scăpat de problema demiterii, el este liber să ducă până la capăt ancheta împotriva lui Biden începută în Ucraina.
„Acum Donald Trump are mâinile dezlegate. Poate să meargă după Joe Biden și fiul acestuia până la Kiev, dar și până la București. În acest moment, informațiile furnizate de Elena Udrea în îndelungatul briefing din Costa Rica, organizat de FBI, ar putea fi activate. Nu-l văd prea bine nici pe Traian Băsescu.”
Ar fi bine ca previziunile lui Sorin Roșca Stănescu să se adeverească. Într-adevăr, în urmă cu câteva luni, avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, amenința cu dezvăluiri privind afacerile lui Joe Biden în România și în China, dezvăluiri despre care nu s-a mai auzit nimic.
La ora actuală, Joe Biden se situează pe o poziție slabă în alegerile primare din SUA și pare destul de îndoielnic să poată obține nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din toamnă. În cazul în care Biden nu candidează, nici Trump nu prea mai are interes să facă dezvăluiri. Ar putea, desigur, să o facă doar pentru a arăta că a avut dreptate atunci când a cerut Ucrainei să ancheteze afacerile fostului vicepreședinte, dar nu este în interesul Statelor Unite să se facă prea multă vâlvă pe acest subiect.

Ar fi naiv să ne imaginăm că doar Biden a procedat la modul acesta. Să nu uităm că, înaintea alegerilor de anul trecut, și Iohannis s-a dus cu șapca-n mână la Casa Albă. Pardon, s-a dus fără șapcă, pe aia i-a dat-o Trump. Ce i-a oferit Iohannis vom vedea în perioada următoare. Nu degeaba se zbate Iohannis să aibă un guvern și un Parlament obedient. Probabil are și el niște afaceri de rezolvat…

Dezvăluiri: Băsescu și-a cumpărat mandatul de la Joe Biden

Lasă un răspuns